Wed06032020

Last update09:50:52 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Βοηθητική επιτροπή για τον Τουρισμό

  • PDF

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΣΤΗΣΕ...

tourismos-dhmotiko-sumboulioΣε μια κίνηση που σηκώνει πολύ συζήτηση προχώρησε η Δημοτική Αρχή αναφορικά με τον τομέα του Τουρισμού και τις πρωτοβουλίες που θέλει να αναλάβει για την προβολή των Ιωαννίνων.

Πέρα από τη θεσμοθετημένη Επιτροπή Τουρισμού αποφάσισε να συστήσει και μια νέα την οποία ονομάζει Επιτροπή Ανασυγκρότησης του Τοπικού Τουρισμού.

Αυτή, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος του χρόνου παράλληλα και σε συνεργασία με την θεσμοθετημένη Επιτροπή Τουρισμού και αποτελεί ένα ευέλικτο σχήμα με την συμμετοχή θεσμοθετημένων φορέων, του Δήμου και ιδιωτών.

Στην πρώτη της συνεδρίαση συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες που θα ληφθούν και οι δράσεις προβολής των Ιωαννίνων στο πλαίσιο διαχείρισης της κρίσης λόγω του Covid-19.

Σε αυτή τη συνεδρίαση υπήρξε ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες που ήδη έχει πάρει ο Δήμος με στόχο τα Γιάννενα να περιλαμβάνονται σε όλες τις εθνικές καμπάνιες που θα υλοποιήσει το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ.

Έγινε γνωστό ότι ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης έχουν απευθυνθεί στην Διοίκηση της Aegean ζητώντας, στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται, να εξετάσει την δυνατότητα αεροπορικής σύνδεσης των Ιωαννίνων με το Ισραήλ και την Κύπρο.

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ υπογράμμισε ότι ένα μεγάλο πλεονέκτημα των Ιωαννίνων στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται είναι οι υποδομές υγείας που διαθέτει και το γεγονός ότι έμεινε σχεδόν «ανέγγιχτη» από την πανδημία.

«Μπροστά σε μια νέα καθημερινότητα που ακόμη δεν ξέρουμε ποια χαρακτηριστικά θα έχει η πόλη πρέπει να είναι τουριστικά παρούσα, να επενδύσει πέρα από τα πλεονεκτήματά της και στις δυνατότητες που δημιουργούν οι υποδομές υγείας και οι υγειονομικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, που αποτελούν μία επιπλέον εγγύηση για τους επισκέπτες», τόνισε.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά από κατάθεση προτάσεων και ανταλλαγή απόψεων που ακολούθησε θα εξεταστεί η δυνατότητα δημιουργίας ενός τοπικού υγειονομικού πρωτοκόλλου το οποίο θα υιοθετηθεί από τα ξενοδοχεία της περιοχής.

Ο ειδικός σύμβουλος του Δήμου για θέματα τουρισμού Σπύρος Πέγκας παρουσίασε το πλάνο προβολής των Ιωαννίνων για το επόμενο τρίμηνο το οποίο θα είναι στοχευμένο στον εσωτερικό τουρισμό και σε ξένες αγορές στις οποίες ήδη υπάρχουν βάσεις από τα προηγούμενα χρόνια.

Σκοπός της καμπάνιας αυτής είναι να προβάλλει τα Γιάννενα κατά την θερινή περίοδο κυρίως όμως να δημιουργήσει τις συνθήκες για την προσέγγιση αγορών από το φθινόπωρο.

Στην πρώτη συνάντηση της Επιτροπής Ανασυγκρότησης πήραν μέρος ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Λώλης, ο αντιδήμαρχος Έξυπνης Πόλης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννης Λυκογιώργος, ο πρώην αντιδήμαρχος τουρισμού Νίκος Γκόλας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Δημητρίου, το μέλος του ΔΣ της ΔΗΑΝΕΤΑΙ Σταύρος Βλάχος εκπρόσωποι των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων της πόλης, επαγγελματίες του τουρισμού, του συνεδριακού τουρισμού και των ξεναγών.

Αντίδραση από την Ενότητα Πολιτών

Η απόφαση αυτή της Δημοτικής Αρχής έφερε την αντίδραση της παράταξης του Θωμά Μπέγκα.

Με ανακοίνωσή της μιλά για «αλλοπρόσαλλη» τακτική ενώ αφήνει αιχμές και για την πρόσκληση του πρώην αντιδημάρχου τουρισμού Νίκου Γκόλα κι όχι της ίδιας της παράταξης όπως ίσως θα έπρεπε να γίνει θεσμικά.

Φυσικά, η επιλογή της Δημοτικής Αρχής να προσκαλέσει τον κ. Γκόλα, αλλά και η απόφασή του να παραστεί δεν είναι μπορεί να είναι πολιτικά τυχαία.

Ωστόσο, πέραν των όποιων υποψιών για τους λόγους πρόσκλησης του κ. Γκόλα, το σίγουρο είναι πως έστω κι έτσι η Δημοτική Αρχή κάνει μια ακόμα μεταστροφή των απόψεων που είχε προεκλογικά όταν ούτε για τον τουρισμό αναγνώρισε ότι υπήρξε σημαντικό έργο από την «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», αφού η παρουσία του τότε αντιδημάρχου σηματοδοτεί πως η εμπειρία που αποκόμισε είναι χρήσιμη και σήμερα.

Αυτό ακριβώς που λέει με την ανακοίνωσή της η παράταξή του Θωμά Μπέγκα δηλαδή, ότι ο Δήμος θα έπρεπε να καλέσει τουλάχιστον αυτή προκείμενου να ακούσει τις προτάσεις της, ωστόσο, όπως αναφέρει η νέα Διοίκηση του Δήμου εξακολουθεί να έχει «αλλεργία» στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα» αναφέρει τα εξής:

Σε πολιτικό επίπεδο για μια ακόμη φορά διαπιστώνουμε την «αλλεργία» της δημοτικής αρχής για συνεργασία με τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα με την παράταξή μας «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» που διοίκησε το Δήμο την προηγούμενη περίοδο και άσκησε μια σχεδιασμένη, συγκροτημένη και αποτελεσματική πολιτική σε σχέση με τον τουρισμό.

Σε κάθε περίπτωση, αποδεικνύεται ότι εμμέσως πλην σαφώς η Δημοτική Αρχή αναγνωρίζει το έργο που παρήχθη σε σχέση με τον Τουρισμό κατά τη διάρκεια της θητείας μας.

Δεν είναι τυχαίο ότι προσκλήθηκε να συμμετάσχει στην επιτροπή αυτή και παρευρέθη ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τουρισμού της δικής μας δημοτικής αρχής.

Θα πρέπει όμως να γνωρίζει η Δημοτική Αρχή ότι οι πολιτικοί προϊστάμενοι του κάθε τομέα κατά την περίοδο που διοικήσαμε το Δήμο, δεν ήταν αυτόνομα φυσικά πρόσωπα αλλά εντεταλμένοι για να υλοποιήσουν τον σχεδιασμό της παράταξής μας.

Υπερβαίνοντας τις μικροπρέπειες και πιστεύοντας ότι το πρωταρχικό μέλημα όλων μας θα πρέπει να είναι η συνέχεια στην εξέλιξη των πραγμάτων στον τόπο, καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αντιληφθεί το ρόλο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο και να τις καλέσει σε έναν ειλικρινή διάλογο για να καταθέσουν τις απόψεις τους στα ζητήματα της τουριστικής ανάπτυξης.

Σε ότι αφορά τη δική μας παράταξη η οποία, αποδεδειγμένα και με μετρήσιμα αποτελέσματα, άσκησε επιτυχημένη πολιτική στα ζητήματα της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του τόπου, δηλώνουμε παρών για να συμβάλουμε με τον καλύτερο τρόπο στον σχεδιασμό της επόμενης μέρας για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή των Ιωαννίνων.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 22 Μάιος 2020 14:38