Sat08152020

Last update02:26:51 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Λύση για τα απορρίμματα ζητούν οι επαγγελματίες της εστίασης

  • PDF

pamvotis-somateioΑνακοίνωση για την αποκομιδή των απορριμμάτων του Δήμου Ιωαννιτών εξέδωσε το Σωματείο Παμβώτις, το Σωματείο Καφέ Μπαρ και Συναφών Επαγγελμάτων του Νομού Ιωαννίνων, παίρνοντας θέση για το θέμα των ημερών...

Το Σωματείο ζητά κοινή λογική από όλους τους υπευθύνους, έτσι ώστε να μην κινδυνέψει το τουριστικό προϊόν της περιοχής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Το Σωματείο Παμβώτις υπηρετεί το χώρο της εστίασης, των καφέ και των συναφών με αυτά επαγγέλματα. Υπηρετεί και εκπροσωπεί δηλαδή έναν πολύ ευαίσθητο τομέα του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας. Έναν τομέα ο οποίος υπόκειται -στους καιρούς μας- σε πολύ αυστηρή κριτική από τους επισκέπτες-πελάτες μας. Κάθε λάθος μας πληρώνεται άμεσα και ακριβά. Κάθε παράβλεψη ή άγνοιά, γύρω από τα -διεθνώς πια- αποδεκτά πρότυπα, γευσιγνωσίας, ποιότητας υπηρεσιών, υγιεινής και συμπεριφοράς, τιμωρείται χωρίς δεύτερες ευκαιρίες. Δεδομένης επιπλέον και της ισχύος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ακόμα και τα μικρά παραπτώματα, γιγαντώνονται και γνωστοποιούνται ακαριαία σε ολόκληρο τον πλανήτη. Κάθε υποψήφιος επισκέπτης, τουρίστας ή ακόμα και απλός διερχόμενος, με λίγα κλικ μπορεί να πληροφορηθεί για τα πάντα κι αν αυτά που θα διαβάσει του δημιουργήσουν ακόμα και απλές υπόνοιες για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα του κάθε τόπου, ξέρει ότι απλώς θα πάει ...»παραδίπλα».

Εκεί που κάποιοι θα προσπαθήσουν πιο σκληρά να τον ικανοποιήσουν. Οι επαγγελματίες του χώρου μας γνωρίζουμε πολύ καλά στο πετσί μας πως έτσι δημιουργούνται οι χαμένες ευκαιρίες. Χαμένες μάχες από μικρές ή μεγαλύτερες λεπτομέρειες και τέλος χαμένος ο πόλεμος.

Την ώρα λοιπόν που διεξάγεται από κάθε λογής μετερίζι, ένας πόλεμος με καθημερινές μάχες σε τόσα πολλά μέτωπα, θεωρούμε παντελώς απαράδεκτο, το 2019, την ώρα της μεγάλης προσπάθειας για τον τουρισμό και το μέλλον όλων μας, να μας προδίδει το ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Δεν αρμόζει στην πόλη μας, με όλα εκείνα τα ειδικά χαρακτηριστικά που την κάνουν τόσο ξεχωριστή και σύγχρονη να προσπαθεί να λύσει τα... ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ! Όπου εμφανίστηκαν και μακροημέρευσαν τα σκουπίδια, χάθηκε ο τουρισμός, απομακρύνθηκε η πολυπόθητη ανάπτυξη. Θυμηθείτε, ως ένα μικρό παράδειγμα, την ανάπτυξη που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια, ο Πύργος Ηλείας, ή την αναντίστοιχη πτώση που παρουσιάζει η κορυφαία τουριστικά Κέρκυρα.

Η τοποθέτησή μας, στο Σωματείο Παμβώτις, για το συγκεκριμένο θέμα ακολουθεί την πάγια θέση μας για όλα τα μεγάλα ζητήματα που απειλούν το υπέρτατο «προϊόν» που λέγεται ΙΩΑΝΝΙΝΑ και περιγράφεται από δύο μόνο λέξεις: ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ! Αυτό απαιτούμε από τους άρχοντες του Δήμου μας. Όχι πολιτική, όχι μικροκομματισμοί, ούτε συνδικαλιστική αλληλεγγύη για τέτοιου μεγέθους και σπουδαιότητας ζήτημα. Η οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση απόφασης για την αποκομιδή των απορριμμάτων μας, μπορεί να τινάξει στον αέρα προσπάθειες πολλών ετών από πολλούς φορείς και ανθρώπους. Δεν δεχόμαστε να διακυβευθεί η κατακτημένη και ακριβοπληρωμένη φήμη της πόλης μας, ως μιας καθαρής και σύγχρονης πόλης.

Καλούμε λοιπόν τις αρχές να κάνουν το αυτονόητο καθ' οιονδήποτε τρόπο. Αν η προσωρινή λύση του ιδιώτη είναι ο μόνος δρόμος αυτή τη στιγμή, για άμεση λύση, είναι αποδεκτή. Αμέσως μετά μπορούμε να συζητήσουμε τα πάντα. Για τη σωστή λειτουργία του Δήμου, των υπηρεσιών, των εργαζομένων, το κόστος νέων προσλήψεων... Αυτή η συζήτηση όμως πρέπει να γίνει με τους δρόμους και τους κάδους της πόλης, άδειους από σκουπίδια, άμεσα.