Mon09212020

Last update10:19:19 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Κριτική για τα σκουπίδια και στον απολογισμό

  • PDF

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

apologismos dhmou 2016Αφορμή για να ασκήσουν κριτική στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το πρόβλημα των απορριμμάτων η Δημοτική Αρχή βρήκαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης – κυρίως η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία και η «Γιάννενα Τώρα»- στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τον απολογισμό πεπραγμένων.

Το θέμα έθιξε έστω και επιδερμικά ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, αφού η συνεδρίαση είχε συγκεκριμένο χαρακτήρα, με τους Νίκο Γκόντα και Άρη Μπαρτζώκα όμως να αφιερώνουν αρκετό χρόνο στα σκουπίδια και να συνεχίζουν μετά την κριτική τους στην τοποθέτηση του Δημάρχου για τον απολογισμό.

Η πιο τολμηρή τοποθέτηση έγινε από τον επικεφαλής της παράταξης «Γιάννινα Τώρα» Άρη Μπαρτζώκα, ο οποίος πρότεινε να γίνει ανάθεση σε ιδιώτη για τις ημέρες της απεργίας.

«Εξεπλάγην που δεν αναβλήθηκε η πανηγυρική συνεδρίαση» σημείωσε ο κ. Μπαρτζώκας και συμπλήρωσε ότι η κατάσταση που επικρατεί στην πόλη, έπρεπε να είναι το κυρίαρχο θέμα συζήτησης.

«Το πρόβλημα είναι κάτι παραπάνω από σοβαρό... Λύση είναι η άμεση ανάθεση της αποκομιδής σε ιδιώτη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Γκόντας, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας, απηύθυνε έκκληση στους εργαζόμενους να λύσουν την απεργία καθώς η κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους.

Απαντώντας στη συνέχεια ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Κατηρτσίδης, ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή είχε σειρά διαβουλεύσεων με τους εργαζόμενους, όμως συνάντησε.. τοίχο!

«Η βούληση της Δημοτικής Αρχής είναι ξεκάθαρη... Θέλουμε τον δημόσιο χαρακτήρα στην καθαριότητα», τόνισε ο αντιδήμαρχος και απέκλισε ουσιαστικά κάθε ανάμειξη ιδιώτη, παραπέμποντας και στο ναυάγιο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι Δήμοι της χώρας και οι πολίτες τελούν εν αναμονή της απόφασης της ΠΟΕ – ΟΤΑ για την λήξη ή τη συνέχιση της απεργίας, εάν όμως η απόφαση είναι να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, τότε θα διαφοροποιηθεί και η στάση των δημοτικών αρχών.

Αυτό άφησε να εννοηθεί ο Δήμαρχος Θ. Μπέγκας, κάνοντας λόγο για «υπερβολές» που έγιναν σε αυτή την κινητοποίηση, αλλά και για «προσπάθεια εκβιασμού» των δημοτικών αρχών. Ο κ. Μπέγκας χαρακτήρισε «πόλεμο» την κατάσταση των τελευταίων ημερών, η οποία συνέβη μάλιστα χωρίς εξαίρεση σε όλους τους Δήμους, ακόμη και σε αυτούς που όπως και στην περίπτωση των Ιωαννίνων παραμένουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους. «Προσπαθήσαμε να είμαστε ψύχραιμοι από την αρχή και αντιμετωπίζουμε την κατάσταση εκ των έσω, με γνώμονα ότι υπεράνω όλων είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. Η απεργία δεν έχει τελειώσει, αλλά ξεκαθαρίσαμε τη σχέση μας με τους εργαζόμενους, που θα πρέπει να καταλάβουν ότι κάθε αγώνας έχει και τα όρια του και ότι οι δημοτικές αρχές, που εκλέγονται από τους πολίτες δεν εκβιάζονται», τόνισε χαρακτηριστικά. Καταλήγοντας απάντησε σε σχετική ερώτηση για το εάν εξετάζεται το σενάριο της ανάθεσης του έργου της αποκομιδής σε ιδιώτες, ως ένα εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση συνέχισης της απεργίας. «Με τα τωρινά στοιχεία δεν το εξετάζουμε. Φαίνεται ότι υπάρχει ένα πνεύμα συνεργασίας, αλλά δεν το παραπέμπουμε στις καλένδες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Να σημειώσουμε πως πριν λίγη ώρα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο δημαρχείο στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που είχε κηρύξει η ΠΟΕ ΟΤΑ. Το κλίμα στους κόλπους των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας πάντως δεν είναι και το καλύτερο δυνατό, αφού έχει προκληθεί έντονη δυσαρέσκεια σε μερίδα των εργαζομένων που θεωρούν, ότι «υποχρεώθηκαν» σε μία πολυήμερη απεργία.