Tue01192021

Last update11:36:13 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Με επιτυχία διοργανώθηκε το promotional event για το EPIRUS FILM OFFICE και το 1ο Epirus Film Festival

  • PDF

mousio-argirotexias-filmΈνα πολλά υποσχόμενο τριήμερο εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου,στα Ιωάννινα,στις 18-20 Σεπτεμβρίου 2020, με κινηματογραφικές παραγωγές, με ενδιαφέρουσες παρουσίες προσωπικοτήτων του χώρου κινηματογράφου, και καίριες τοποθετήσεις, που έγιναν με αφορμή το ξεκίνημα του ταξιδιού στον διαδικτυακό χώρο, του EPIRUSFILMOFFICE, του Γραφείου Προώθησης, Υποδοχής και Εξυπηρέτησης Κινηματογραφικών παραγωγών (FILMOFFICE) στην Περιφέρεια Ηπείρου. Είναι μέρος του Ευρωπαϊκού ΈργουCIAK,που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας [InterregV-AGreece - Italy] 2014-2020. Παράλληλα για την αποτελεσματικότερη διάδοση της δημιουργίας τουEPIRUSFILMOFFICE και την ενίσχυση της παρουσίας του στα κινηματογραφικά δρώμενα, πραγματοποιήθηκε και η έναρξη του 1ουEpirusFilmFestival !

Την εκδήλωση προώθησης(PromotionalEnent) που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων, χαιρέτισε ο Περιφερειάρχης, κ Αλέξανδρος Καχριμάνης. Η συντονίστρια της εκδήλωσης, κα Δήμητρα Ρογκότη εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, παρουσίασε το έργο CIAK, το EPIRUS FILM OFICEκαι τον ιστοχώρο του που άρχισε την δοκιμαστική του λειτουργία (epirusfilmoffice.eu).Ο σκηνοθέτης κ. Αντώνης Κιούκας ανέλυσε την σημασία της λειτουργίας FILM OFICE για την ανάπτυξη της Περιφέρειας. Ακολούθησαν ομιλίες και μεταφορά εμπειριών σημαντικών προσωπικοτήτων από το χώρο του κινηματογράφου όπως είναι η κα Βένια Βέργου, διευθύντρια του FilmCommissionτου Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και ο κ. Νίκος Γιαννόπουλος, παραγωγός με εμπειρία σε διεθνείς παραγωγές. Η Αντιπεριφερειάρχης με αρμοδιότητα σε θέματα Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Εμπορίου κα Σταυρούλα Μπραΐμη υπογράμμισε τις δυνατότητες συνεργασίας στο μέλλον και με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, με αφορμή τον χαιρετισμό του προέδρου του ΕΚΟΜΕ (Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων) κ Πάνου Κουάνη.

Την έναρξη του Φεστιβάλ κήρυξε ο σκηνοθέτης κ Αντώνης Κιούκας με την ταινία «Το κόλπο του Αιώνα».

Το 1οEPIRUS FILM FESTIVAL στις 19-20 Σεπτεμβρίου συνεχίστηκε σε ένα χώρο,εξαιρετικό «σκηνικό»,στο Μουσείο Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, Ακρόπολη Ιτς Καλέ. Κατά την διάρκειά του προβλήθηκαν σπουδαίες ταινίες, παραγωγές που γυρίστηκαν στην Ελλάδα. Τις ταινίεςπρολόγισαν βασικοί συντελεστές τους όπως η πρωταγωνίστρια καΚάτια Γκουλιώνη, την «Ευτυχία»,η Διευθύντρια του HellenicFilmCommissionτου Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου κα Βένια Βέργου,το «Ταξίδι στην Ελλάδα» και ο κ Νίκος Γιαννόπουλοςεκτελεστής παραγωγός στην Ελλάδα της μεγάληςδιεθνούςσυμπαραγωγής«Το Απέραντο Γαλάζιο». Επίσηςπροβλήθηκανταινίες που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια του έργου CIAKαπό το APULIAFILMCOMMISSION.

Διοργανωτές και κοινό έδωσαν ραντεβού για την επόμενη χρονιά με περισσότερες ταινίες και δρώμενα και με τοEPIRUSFILMOFFICE εν λειτουργία πλέον!

Λίγα λόγια για το έργο«CIAK»

Το ευρωπαϊκό έργο CIAK «Κοινές πρωτοβουλίες για την αναγνώριση και αξιοποίηση του τουριστικού δυναμικού της περιοχής του προγράμματος μέσω κινηματογράφου – CommonInitiativestoAcKnowledgeandvalorizetourismpotentialoftheprogrammeareathroughcinemaθα αξιοποιήσει τον οπτικοακουστικό δημιουργικό τομέα για την προώθηση του αντίστοιχου άυλου πολιτιστικού τομέα και την αξιοποίηση των φυσικών πόρων των Περιφερειών που συμμετέχουν στο έργο.

Γενικός στόχος είναι να προωθήσει την αξιοποίηση των εμπλεκόμενων περιοχών της Απουλίας και των Ελληνικών Περιφερειών με την εφαρμογή πρωτοβουλιών που συνδέονται με τον οπτικό-ακουστικό τομέα όπως η δημιουργία FilmOffices, η διοργάνωση κινηματογραφικών φεστιβάλ και εργαστηρίων σεναριογραφίας και η παραγωγή ταινιών μικρού μήκους. Έτσι δημιουργείται η ευκαιρία για τις περιοχές αυτές να γίνουν ευρύτερα γνωστές και να αναδειχθεί η ελκυστικότητα των τόπων, καθώς και η ιστορική και φυσική ομορφιά τους ως καταλύτες για την τουριστική τους ανάπτυξη.To έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξηςκατα 85% και από Εθνικούς Πόρους κατά 15% .

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος 2020 12:53