Thu12032020

Last update12:27:05 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές είναι μονόδρομος για τονπλανήτη

 • PDF

Abo-Wind advertorialΟ ενεργειακός πλούτος της Ελλάδας δεν βρίσκεται στον λιγνίτη ή στα υπόλοιπα ορυκτά καύσιμα, που τυχόν κρύβονται στο υπέδαφός της, αλλά στον ήλιο που τη λούζει από άκρη σε άκρη,τριακόσιες μέρες τον χρόνο και στους ανέμους που πνέουν στα βουνά της και το Αιγαίο. Tην ηλιακή και την αιολική ενέργεια καλείται να αξιοποιήσει περαιτέρω η χώρα μας τα επόμενα χρόνια, αν θέλει να υποστηρίξει τη βιώσιμη οικονομική της ανάπτυξη, να προστατεύσει την υγεία των κατοίκων της και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης που απειλεί την επιβίωση του ανθρώπινου πολιτισμού.

Περισσότερα...

Εργασίες καθαρισμού στο Πάρκο Λιθαρίτσια

 • PDF

litharitsia ka8arismosΜε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η επιχείρηση καθαρισμού και ευπρεπισμού κοινόχρηστων χώρων, από το εργοτάξιο του δήμου Ιωαννιτών.

Περισσότερα...

Ριζόπουλος – Καλαντζής: Συζήτηση για τα σκουπίδια

 • PDF

rizopoulos-kalantzis-860x600Πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του προέδρου των Οριζόντων Ηπείρου, Σπύρου Ριζόπουλου και του προέδρου του ΦΟΔΣΑ Ηπείρου και Δημάρχου Ζηρού, Νίκου Καλαντζή, κατά την οποία έγινε ανταλλαγή απόψεων για το θέμα της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων της Ηπείρου.

Περισσότερα...

Στα δύο η Ήπειρος για τα σκουπίδια

 • PDF

asa-hpeiroyΣε αναβολή για την ερχόμενη Παρασκευή 20 Νοεμβρίου οδηγήθηκε ως προς το πρώτο και σημαντικότερο θέμα του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηπείρου.

Περισσότερα...

Κυνηγοί αρνήθηκαν το έλεγχο της Θηροφυλακής

 • PDF

khnygosΔύο περιστατικά άρνησης ελέγχου και άρνησης παράδοσης του όπλου για κατάσχεση αντίστοιχα, κατέγραψε ως παραβάσεις τις τελευταίες ημέρες η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε' Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου. Και οι δύο περιπτώσεις κατεγράφησαν στην ΠΕ Άρτας και συγκεκριμένα η πρώτη στην ΤΚ Πηγών του Δ. Γ. Καραϊσκάκη, στη θέση «Αϊ – Λιας» όταν κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής που εκτελούσε περιπολία, έκανε σήμα στάσης στον οδηγό ενός Ι.Χ φορτηγού, ο οποίος σταμάτησε, αλλά αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία της ταυτότητάς του και αποχώρησε από το σημείο.

Περισσότερα...

Καθημερινά συνεργεία καθαρισμού στην παραλίμνια ζώνη

 • PDF

karabaki limnhΟ Δήμος Ιωαννιτών και ο Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό την καθημερινή επιτήρηση της Παμβώτιδας αλλά και τον καθαρισμό όλης της παραλίμνιας ζώνης.

Περισσότερα...

«Όχι» και από την Περιφέρεια στα βιορευστά

 • PDF

perifereiahpeirounea2Αρνητική ήταν η γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου επί των Μ.Π.Ε. για την εγκατάσταση δύο σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 400,00 KWe, με καύση βιορευστών σε αγροτεμάχια στην Τ.Κ. Λύγγκου του Δήμου Ζίτσας.

Περισσότερα...

Πλύσιμο κι απολύμανση στους υπογειοποιημένους κάδους

 • PDF

kadoi-aporimatoforoΣτο πλύσιμο και την απολύμανση όλων των υπόγειων κάδων προχωρά η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών.

Μόλις η παρέμβαση αυτή ολοκληρωθεί, οι υπηρεσίες του Δήμου με χρήση του ειδικού οχήματος- πλυντηρίου θα προχωρήσουν στο πλύσιμο και την απολύμανση όλων των κάδων σύμμεικτων και ανακύκλωσης.

Περισσότερα...

Ημερίδα για την Ηπειρωτική Τσίμα και των ιχθυοπληθυσμό της Παμβώτιδας

 • PDF

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ «Δ. ΧΑΤΖΗΣ»

poster imerida-9-9-2020Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Ηπείρου (Π.Ε.Π.), σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ζωολογίας (Τ.Β.Ε.Τ./Παν. Ιωαννίνων) και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, σας προσκαλούν στην Ημερίδα με θέμα «Ενίσχυση του ενδημικού είδους Pelasgus epiroticus και διαχείριση των ιχθυοπληθυσμών της Λίμνης Παμβώτιδας».

Περισσότερα...

Τριμερής σύσκεψη για την προστασία της Παμβώτιδας

 • PDF

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΡΟΕΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ

limnh ioanninaΣύσκεψη με στόχο την προστασία της Παμβώτιδας τόσο από εισροές ακάθαρτων υδάτων όσο και από άλλους ρυπογόνους παράγοντες πραγματοποιήθηκε στη ΔΕΥΑΙ. Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος η Αντιδημαρχία Προστασίας Περιβάλλοντος και Λίμνης με επικεφαλής τον κ. Βασίλειο Βλέτσα, ο Φορέας της Λίμνης με επικεφαλής τον κ. Φίλιππο Φίλιο, ο Πρόεδρος Αριστείδης Μπαρτζώκας, ο Αντιπρόεδρος Στέφανος Μάντζιος και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΕΥΑΙ.

Περισσότερα...

Όχι στην οργανωμένη ανάπτυξη ιχθυοκαλλιεργειών στον Αμβρακικό

 • PDF

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ

ixthiokalliergeiaΩς νίκη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της ιχθυοπαραγωγής που δραστηριοποιούνται στην Ήπειρο χαρακτηρίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» τη σημερινή συζήτηση για την Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών στον Αμβρακικό που κατέληξε σε κατά πλειοψηφία θετική απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου.

Επρόκειτο για την έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών επιπτώσεων της «ΠΟΑΥ Αμβρακικού ΑΕ», όπως αναφέρεται.

Περισσότερα...