Sun01172021

Last update12:07:21 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Και τώρα;

  • PDF

alex themelisΠάταγος, προχειρότητα, προεκλογικό αφήγημα και δεν ξέρω εγώ τι άλλο ήταν μερικές μόνο από τις λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν σε διάφορα ρεπορτάζ μερίδας του τοπικού τύπου στις αρχές του καλοκαιριού προκειμένου να πλήξουν την απερχόμενη Δημοτική Αρχή και τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ με αφορμή την ακύρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της απόφασης για την έκπτωση συνέπειας 15% στα τιμολόγια της Επιχείρησης.

Έλα όμως που η έκπτωση θα ισχύσει κανονικά, αφού η ΔΕΥΑΙ δικαιώθηκε από την επιτροπή του άρθρου 152.

-Τώρα τι; Δεν έχει πρωτοσέλιδα;

Στην ουσία

Και για να πάμε στην ουσία, η Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ γνωρίζοντας ότι έχει δεσμευτεί στην αρχή της θητείας της μείωση στα τέλη του νερού, όπως κάνουν όλες οι παρατάξεις, προεκλογικά, είδε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι απλό, διότι θα κινδύνευε η βιωσιμότητα της Επιχείρησης. Κατάφερε όμως να προσφέρει την πρώτη έκπτωση που είδαν ποτέ οι γιαννιώτες τα τελευταία πολλά χρόνια με την μορφή της «έκπτωσης συνέπειας». Και αντί όλοι να είμαστε μαζί της σε αυτή την προσπάθεια, κάποιοι έπεσαν κυριολεκτικά να την φάνε.

Κάνε ότι μπορούσαν για να μην περάσει η απόφαση, έστω κι αφού οι εκλογές είχαν κριθεί.

Αλήθεια, ποιον θα τιμωρούσαν αν η έκπτωση τελικά δεν εφαρμοζόταν;.

-Τον Μπέγκα, τον Χρυσοστόμου, ή τους πολίτες;

Ας την πάρουν πίσω

Και για να έχουμε και καλές εξηγήσεις.

Αν η νέα Δημοτική Αρχή και οι συν αυτώ παρατάξεις που θα τη συνθέσουν δεν επιθυμούν την έκπτωση για τους χι,ψι λόγους στο χέρι τους είναι να την ανακαλέσουν.

-Ποιος θα τους εμποδίσει;

Και μιας κι έπιασα τη ΔΕΥΑΙ

Και μιας κι έπιασα τα της ΔΕΥΑΙ μαθαίνω ότι ήταν ένα από τα ανταλλάγματα που ζήτησε συγκεκριμένη παράταξη από το νέο Δήμαρχο προκειμένου να τον στηρίξει.

Παράταξη με παρελθόν στις καταγγελίες κατά της ΔΕΥΑΙ η οποία θα κληθεί να αποδείξει πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.

Θα περιμένουμε με αγωνία να βελτιωθούν θεαματικά οι υπηρεσίες αλλά και το τελικό προϊόν, μιας κι αυτό λεγόταν στις συνεντεύξεις τύπου που έδινε η συγκεκριμένη παράταξη από την αρχή μέχρι το τέλος της τρέχουσας Δημοτικής Περιόδου.

-Θα περιμένουμε, όλο αγωνία.

Αχ, Σπύρο

Εκεί που έγραψα ότι βελτιώθηκε, εκεί βάλθηκε να με διαψεύσει.

Ο λόγος για τον Σπύρο Ριζόπουλο που εξέδωσε μια ακόμα ανακοίνωση στην οποία μπλέκει τα τοπικά ΜΜΕ για να υποστηρίξει μια άποψη σχετικά με το αεροδρόμιο Ιωαννίνων και το κατά πόσο αυτό έχει ενισχύσει τον τουρισμό στην Ήπειρο.

Επικοινωνιολόγος δεν είμαι, αλλά με το φτωχό μου το μυαλό, δεν μπορώ να καταλάβω πως εξυπηρετείται ο σκοπός που έχει μια ανακοίνωση από μια παράταξη όταν αυτή βάλει κατά των ΜΜΕ, χωρίς να τα κατονομάζει.

-Ας με συγχωρέσει ο κ. Ριζόπουλος αλλά δεν το καταλαβαίνω

Ορκωμοσίας το ανάγνωσμα

Δεν έγινα σοφότερος από τις ορκωμοσίες που έγιναν αυτές τις μέρες σε διάφορους Δήμους ανά την Ήπειρο.

Και είμαι σίγουρος ότι δεν θα γίνω και από τις επόμενες.

Ότι περίμενα να ακούσω το άκουσα.

Θα μου πεις κανείς και τι να πουν οι άνθρωποι ακόμα δεν ανέλαβαν, ότι θα κάνουν μαγικά;

-Όχι, απλώς καταγράφω ότι δεν άκουσα τίποτα νέο βρε παιδί μου

Το αποχαιρετιστήριο

Σαν αποχαιρετιστήριο πάρτι μου μοιάζει η τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αύριο.

Μια συνεδρίαση που δεν έχει και κανένα θέμα της προκοπής, προσφέρεται για ένα πιο χαλαρό κλίμα και για ... αποχαιρετισμούς.

Γιατί θα είναι αρκετοί αυτοί που αφήνουν την Περιφέρεια για άλλες πολιτείες ή τα σπίτια τους και είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα θελήσουν να αποχωρήσουν με το δικό τους τρόπο.

-Τους δίνεται λοιπόν η ευκαιρία να το κάνουν