Sun01172021

Last update12:07:21 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Ο κύβος ερρίφθη

  • PDF

alex themelisΑυτό που όλοι λίγο ως πολύ ξέραμε, ότι δηλαδή Μ. Ελισάφ, Άρης Μπαρτζώκας και Νίκος Γκόντας, θα αποτελέσουν την «τριανδρία» που θα διοικήσει το Δήμο Ιωαννιτών τα επόμενα 4 χρόνια, ανακοινώθηκε και επίσημα χθες.

Μιλάμε για μια σύμπραξη από λίγο ως πολύ αντισυμβατική.

Αρκεί να θυμηθεί κανείς τις κόντρες μεταξύ των κ.κ. Ελισάφ και Γκόντα που οδήγησαν τον δεύτερο στα δικαστήρια για ουκ ολίγες υποθέσεις.

-Αλλά ποιος τα υπολογίζει αυτά;

Άλλαξαν οι εποχές

Άλλωστε είναι φανερό ότι οι εποχές έχουν αλλάξει.

Την μέρα που Θωμάς Μπέγκας και Παντελής Κολόκας πριν 5 χρόνια είχαν ανακοινώσει τη συνεργασία τους και μάλιστα προεκλογικά, χωρίς κανενός είδους αντάλλαγμα, αφού δεν γνώριζαν από τότε το αποτέλεσμα των εκλογών, ο μεν ήταν ο προδότης του προοδευτικού κέντρου και ο άλλος ο αποστάτης της δεξιάς.

-Χθες ήταν απλά... Τετάρτη.

Ο κ. Καθηγητής

Από την άλλη ο Άρης Μπαρτζώκας ήταν έτοιμος να συμπράξει με όποιον και να κέρδιζε το δεύτερο γύρο για μια θέση ευθύνης.

Και την πήρε, όπως είχαμε γράψει, αφού θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ.

Εύχομαι και ελπίζω ο συμπαθέστατος κ. καθηγητής να αποδειχτεί άριστος διαχειριστής της Επιχείρησης με την οποία έχει ασχοληθεί άλλωστε αντιπολιτευτικά με ιδιαίτερο ζήλο.

-Να του θυμίσω όμως ότι πολλοί τόλμησαν να ζητήσουν τη θέση αυτή για να την εξυγιάνουν αλλά μόλις είδαν τα σκούρα κατάλαβαν τι εστί... βερίκοκο.

Οι ανεξάρτητοι

Ποτέ δε μου άρεσαν οι ανεξαρτητοποιήσεις, οι μεταπηδήσεις, οι πολιτικές μεταγραφές με όρους ποδοσφαίρου.

Γι' αυτό δεν είδα και με καλό μάτι την κίνηση των δύο, πρώην πια, δημοτικών συμβούλων της Τατιάνας Καλογιάννη, να «ανεξαρτητοποιηθούν» και ουσιαστικά να πάνε στο καράβι της Δημοτικής Αρχής.

Δεν είναι, πάντα κατά τη γνώμη, μου ωφέλιμο ούτε για τους ίδιους πολιτικά, ούτε φυσικά για το νέο Δήμαρχο, ενώ μείον είναι και η ίδια η κ. Καλογιάννη, η οποία δείχνει να μην μπορεί να κρατήσει την ομάδα της.

-Σε πολιτικό πάντα επίπεδο

Εξηγούμαι

Τι εννοώ;

Το λιγότερο που μπορεί να προσάψει κανείς στους δύο αυτούς Δημοτικούς Συμβούλους είναι ασυνέπεια.

Δεν μπορεί να ζητάς την ψήφο των συνδημοτών σου με την παράταξη της Καλογιάννη, να εκλέγεσαι με αυτή και δύο μήνες μετά να την κάνεις για να πας που;

Σε μια Δημοτική Αρχή στην οποία υπάρχει – και το ξέρεις ήδη- ο Νίκος Γκόντας, η παράταξη δηλαδή την οποία με τη συμμετοχή σου στο ψηφοδέλτιο της Καλογιάννη θεωρούσες πως δεν έπρεπε να κατέβει στις εκλογές κι ότι έκανε τον κύκλο της.

-Στην χειρότερη βέβαια περίπτωση θα πουν ότι μεταπήδησες για την καρέκλα.

Το αυτό

Το αυτό ισχύει και για το νέο Δήμαρχο ο οποίος θα μπορούσε, λέω εγώ, να διοικήσει και με τους 18 συμβούλους των δύο παρατάξεων.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι κερδίζει με την επιλογή να «αρπάξει» δύο συμβούλους της Καλογιάννη και να τους κάνει αντιδημάρχους κιόλας;

Τι εικόνα δείχνει προς τα έξω;

Σίγουρα όχι της ανόθευτης, απλής και δημιουργικής πλειοψηφίας, για την οποία έκανε συνεχώς λόγο.

-Αλλά της πολιτικής συναλλαγής, κάτι που δεν αρμόζει στην ιστορία που έχει ο κ. Ελισάφ τόσο στην ιατρική όσο και στα κοινά.

Στραβό ξεκίνημα

Έχουμε λοιπόν ένα στραβό ξεκίνημα για τη νέα Δημοτική Αρχή, ωστόσο δεν θέλω να είμαι προκατειλημμένος.

Μπορεί να διαφωνώ σφόδρα με τον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε αυτή η Διοίκηση, δεν μπορώ να κρίνω όμως το έργο της χωρίς να το δω.

Στο χέρι της είναι να μας κάνει να ξεχάσουμε όλα όσα έγιναν και με το έργο της να αποδείξει ότι ήρθε για να ανεβάσει επίπεδο το Δήμο.

-Μακάρι να τα καταφέρει αν και ξεκινάει με γκολ από τα αποδυτήρια.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 06 Σεπτέμβριος 2019 15:59