Sun01172021

Last update12:07:21 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Μισές αλήθειες

  • PDF

alex themelisΣε μπαλάκι πολιτικών ευθυνών προσπάθησε να μετατρέψει την ήττα που έβλεπε να έρχεται μπροστά της η Δημοτική Αρχή το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Έτσι με εντελώς λαϊκίστικο τρόπο προσπάθησε να καταστήσει υπεύθυνους για την εικόνα της πόλης, η οποία τελευταία δεν είναι και στα καλύτερά της, την αντιπολίτευση και τους εργαζόμενους, επειδή δεν συμφώνησαν στην πρόταση για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.

Ούτε λίγο ούτε πολύ η Δημοτική Αρχή τους είπε: «αν η πόλη είναι βρώμικη θα φταίτε εσείς που δε με αφήνεται να φέρω ιδιώτη».

-Μισή αλήθεια.

Γιατί...

Και γιατί είναι μισή;

Μα γιατί όντως υπάρχει πρόβλημα στον τομέα της καθαριότητας και σε προσωπικό και στον στόλο του Δήμου, αλλά η ιδιωτικοποίηση δεν είναι η μόνη λύση, όπως προσπάθησε να μας πείσει η Δημοτική Αρχή.

Υπάρχει και ο άλλος δρόμος που ακολούθησαν ήδη άλλοι Δήμοι ανά τη χώρα, με προσλήψεις συμβασιούχων και προκηρύξεις, όπου μπορούσαν, μόνιμων προσλήψεων.

Στα Γιάννινα τα οικονομικά επιτρέπουν στο Δήμο να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, κάτι το οποίο απέφυγε να πει η Δημοτική Αρχή στην τελευταία συνεδρίαση.

-Κάπως έτσι είπε τη μισή αλήθεια, που ξέρετε όλοι τι σχέση έχει με το ψέμα...

Δεν είναι κακό

Αυτό που προκαλεί, σε εμένα τουλάχιστον, μεγάλη εντύπωση είναι πως ενώ όλες οι κινήσεις της Δημοτικής Αρχής μέχρι σήμερα δείχνουν το πνεύμα στο οποίο θέλει να κινηθεί, όσο μεγαλύτερη εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στις υπηρεσίες του Δήμου δηλαδή, δεν το λέει ξεκάθαρα.

Το να λέει ο Δήμαρχος δεν είμαι εναντίον των εργαζομένων, δεν έχω τίποτα μαζί σας, δεν είμαι οπαδός της ιδιωτικής ή της δημόσιας πρωτοβουλίας αλλά τόσο στην υπόθεση με τα LED, όσο και σε αυτή με την καθαριότητα να προτιμά σαφώς τους ιδιώτες είναι αν μη τι άλλο ειρωνικό.

Δεν είναι κακό να προτιμά κανείς τους ιδιώτες για να κάνει τη δουλειά του, κακό είναι να μην το λέει ξεκάθαρα.

-Κακό είναι άλλα να λέει δημόσια κι άλλα να κάνει με τις πράξεις του.

Οι συμμαχίες

Το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο των Ιωαννίνων πάντως ανέδειξε και τις συμμαχίες που θα έχουμε από εδώ και πέρα.

Από τη μία πλευρά η Δημοτική Αρχή με τις τρεις παρατάξεις και τους δύο, μέχρι στιγμής, δημοτικούς συμβούλους από την παράταξη της Κ. Καλογιάννη.

Και από την άλλη η «Ενότητα Πολιτών» και η υπόλοιπη παράταξη της πρώην αντιπεριφερειάρχη, συνεπικουρούμενοι πιθανά σε όχι όλα τα θέματα από αυτή του Λάζαρου Νάτση.

Η δεύτερη έχει πλειοψηφία και μάλιστα απόλυτη στο Δημοτικό Συμβούλιο, η πρώτη στις Επιτροπές.

-Και ο θεός βοηθός

Περί σύμπνοιας

Αυτό που μου έγινε ξεκάθαρο πάντως στην προχθεσινή συνεδρίαση είναι πως οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης θα προσπαθήσουν να κάνουν τον βίο αβίωτο στο Δήμαρχο.

Η κάθε μια έχει τους λόγους της.

Η «Ενότητα Πολιτών» δέχτηκε πόλεμο τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά από τη «Νέα Εποχή» με το κλίμα μεταξύ τους να ήταν ήδη τεταμένο εδώ και καιρό, κυρίως με ευθύνη της νέας Δημοτικής Αρχής η οποία ξεπέρασε πολλές φορές τα όρια της κριτικής της.

Η παράταξη του Λάζαρου Νάτση θεωρεί ότι η παρουσία Ελισάφ στις εκλογές διεμβόλισε τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ και της στέρησε μια καλύτερη πορεία (εδώ βέβαια ευθύνη έχουν και οι τότε βουλευτές με τη στάση που κράτησαν υπέρ του κ. Ελισάφ).

Τέλος η Τ. Καλογιάννη μπορεί να νιώθει πικρία για την τρίτη θέση στις εκλογές θεωρώντας υπαίτιο τον κ. Ελισάφ γι' αυτό.

Δεν μπορεί όμως να του συγχωρήσει με τίποτα την «αρπαγή» και αντιδημαρχοποιήση δύο δικών της Δημοτικών Συμβούλων.

-Κάπως έτσι η Δημοτική Αρχή έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ισχυρό μέτωπο το οποίο θα το βρίσκει απέναντί της συχνά.

Μεγάλη προσοχή

Αυτό βέβαια δεν δίνει άλλοθι στην αντιπολίτευση να λέει σε όλα όχι απέναντι στη Δημοτική Αρχή. Αν οι προτάσεις που φέρνει ο Δήμος είναι για το καλό της πόλης, ειδικά σε μεγάλα θέματα, οφείλει να σταθεί στο ύψος της και να συναινέσει.

Ειδάλλως θα κατηγορηθεί και δικαίως ότι αντιπολιτεύεται με όρους εκδικητικούς και όχι για το καλό του Δήμου.

Στην πρώτη συνεδρίαση κατέβασε συγκεκριμένη πρόταση η οποία πλειοψήφησε.

Ελπίζω να συνεχίσει έτσι γιατί αλλιώς θα της γυρίσει μπούμερανγκ.

-Είπαμε, ο κόσμος θέλει αποτέλεσμα και η μια αντιπολίτευση δεν είναι εκλεγμένη για μπλοκάρει έργα, αλλά για να ελέγχει και να καταθέτει προτάσεις που μπορούν να βοηθήσουν το Δήμο να πάει μπροστά.