Sun05202018

Last update06:06:21 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Έβαλαν... φωτιά οι δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Πυροσβεστών Ηπείρου

  • PDF

ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΠΟΝΗΡΟΥΣ» ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ

fotia as8enoforoΗ Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών καταγγέλλει ως απαράδεκτη και εξευτελιστική τη συμπεριφορά του προεδρείου της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου, καλώντας την Πανελλήνια Ομοσπονδία των πυροσβεστών (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.), τις πρωτοβάθμιες ενώσεις, την Ένωση Αξιωματικών (Ε.Α.Π.Σ.) και το σύνολο των συνδικαλιστικών οργάνων των πενταετών εποχικών - συναδέλφων, να πάρουν θέση και να καταγγείλουν την απαράδεκτη ενέργεια του προεδρείου και της πλειοψηφίας του συγκεκριμένου σωματείου.

Αφορμή οι δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στους εποχικούς συμβασιούχους πυροσβέστες, δηλώνοντας τα εξής:

« οι εποχικοί πυροσβέστες μπορούν να εργαστούν συγκεκριμένο αριθμό ωρών που τις ξέρουμε από την αρχή του έτους. Οι ώρες εργασίας βγαίνουν από τον επόπτη εργασίας και η Διοίκηση καλείτε να κάνει μια δύσκολη διαχείριση του προσωπικού. Όταν οι ώρες έχουν «φαγωθεί» στις μετακινήσεις από τη μια περιοχή στην άλλη δεν γίνεται η Διοίκηση να τους χρησιμοποιήσει παραπάνω γιατί θα βρεθεί εκτεθειμένη. Κάποιοι συνάδελφοι εποχικοί μπορεί να έρχονται οικειοθελώς και να συνδράμουν στις πυρκαγιές, κάποιοι άλλοι όμως που μπορεί να είναι πιο πονηροί, μπορεί να προσφύγουν στη δικαιοσύνη και να ζητήσουν την υπερωριακή απασχόληση, χωρίς η διοίκηση να μπορεί να καλυφθεί. Για αυτό επιμένουμε ότι χρειάζεται αλλαγή νομοθεσίας.»

Σύμφωνα με την ΕΑΚ:Π για το προεδρείο της Ε.Υ.Π.Σ. Ηπείρου, αποτελεί πονηριά λοιπόν, το να διεκδικεί ο υπάλληλος των 700 ευρώ και επί μία 20ετία όμηρος, τις νόμιμες δεδουλευμένες υπερωρίες που εργάστηκε μέσα στα μέτωπα των πυρκαγιών και να μην δέχεται να τον εκμεταλλεύονται ακόμη περισσότερο, για να πληθαίνουν τα «αναπτυξιακά» κονδύλια των «ευεργετών» της χώρας. Δεν αρκούν για το προεδρείο της Ε.Υ.Π.Σ. Ηπείρου οι εκατοντάδες εκατομμύρια απλήρωτες εργατοώρες που «προσφέρουν» χιλιάδες πυροσβέστες επί 19 έτη, και καρφί δεν του καίγεται γι αυτό. Αντιθέτως εκτιμά ότι η «οικονομία της χώρας» έχει ανάγκη και τα λίγα ψίχουλα των 1.289 υπό απόλυση εποχικών συναδέλφων.

Σε μια χρονική περίοδο όπου εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων στο Π.Σ. και το σύστημα πυρασφάλειας:

 Σε αρκετές περιοχές της χώρας οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους, από τις καταστροφές που προκάλεσαν και φέτος οι δασικές πυρκαγιές.

 Όλοι οι συνάδελφοι πυροσβέστες μόνιμοι πενταετείς και συμβασιούχοι βιώνουν για ακόμα μια χρονιά τις αντίξοες συνθήκες εργασίας, τους τραυματισμούς και το θάνατο ενός συναδέλφου μας.

Το προεδρείο και η πλειοψηφία του σωματείου πυροσβεστών της Ηπείρου διαμέσου του προέδρου του, στρέφεται και κατηγορεί εποχικούς συμβασιούχους συναδέλφους με χυδαίο τρόπο, χαρακτηρίζοντας τους ως «πονηρούς», όταν οι συνάδελφοι αυτοί με αποκλειστική ευθύνη των πολιτικών όλων των αντιλαϊκών κυβερνήσεων Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της σημερινής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ.:

 Έχουν περιορισμούς και δεν μπορούν να εργαστούν επαρκώς, επιπλέον του ωραρίου τους (Βρίσκονται σε πολυετή ομηρία και υπέστησαν διαχρονικά τον κυβερνητικό εμπαιγμό

 Εργάζονται με συμβάσεις μέχρι 5 μηνών, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών τα καλοκαίρια, με μισθούς των 700 ευρώ περίπου.

 Εργάζονται για τελευταία αντιπυρική περίοδο φέτος στο Πυροσβεστικό Σώμα, έπειτα από πολλά χρόνια συμβάσεων (ορισμένοι και περισσότερα από 20). Είναι κυριολεκτικά «στον αέρα» και κινδυνεύουν με οριστική απόλυση, εάν δεν εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα που να ανανεώνει τις συμβάσεις τους για τις αντιπυρικές περιόδους των επόμενων ετών.

Το προεδρείο της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου χωρίς να έχει κανένα συνειδησιακό πρόβλημα:

• Κατηγορεί συναδέλφους μας, αντί να οργανώνει τον συνεχή αγώνα όλων των πυροσβεστών μονίμων, πενταετών και εποχικών, ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων που κατάργησαν αρκετά από τα δικαιώματά μας και ευθύνονται για τις μεγάλες ελλείψεις και την πλήρη υποβάθμιση του Πυροσβεστικού Σώματος και της πυρασφάλειας της χώρας, με τις συνεχείς μειώσεις που επέβαλλαν στους προϋπολογισμούς.

• Απαξιώνει την πολυετή προσφορά των χιλιάδων εποχικών συναδέλφων μας, που έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών και με εθελοντική απλήρωτη εργασία σε αρκετές περιπτώσεις και έχουν δώσει και τη ζωή τους ακόμα (έχουμε θρηνήσει 12 νεκρούς εποχικούς συμβασιούχους συναδέλφους).

• Εφαρμόζει ακριβώς τις πρακτικές των αντιλαϊκών κυβερνήσεων, για την περιχαράκωση και τους τεχνητούς διαχωρισμούς στους υπαλλήλους του Π.Σ., όπως και σε όλους τους εργαζόμενους. Να είναι δηλαδή οι μόνιμοι απέναντι από τους πενταετείς και τους συμβασιούχους συναδέλφους.

• Σε ανάλογες ενέργειες άλλωστε, έχει προβεί και στο παρελθόν το συγκεκριμένο προεδρείο, όταν είχε στραφεί και κατηγορήσει και μόνιμους συναδέλφους άλλων περιφερειών, αλλά και απόστρατο συνάδελφό μας, με ψευδή και ανυπόστατα συκοφαντικά στοιχεία.

Οι δηλώσεις του προέδρου της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου, δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες του συνδικαλιστικού κινήματος. Οι συγκεκριμένοι ψευδείς και συκοφαντικοί χαρακτηρισμοί σε βάρος των συναδέλφων, εξευτελίζουν κάθε έννοια συνδικαλισμού, συναδελφικότητας και αλληλεγγύης. Επίσης, συναινούν στην προώθηση της απλήρωτης υπερεργασίας στους εποχικούς και 5ετείς συναδέλφους μας, που προωθείται και από όλες τις κυβερνήσεις, όπως εφαρμόζεται στο μόνιμο προσωπικό του Π.Σ.