Thu05232019

Last update01:21:17 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Σε αδιέξοδο ο ΣΥΡΙΖΑ

  • PDF

SPYROSΟΠΩΣ ήταν απόλυτα φυσικό η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Ιωαννιτών ήθελε κόπο και κόσμο για να συγκροτηθεί.

Και μπορεί ο Λάζαρος Νάτσης να έκανε τις ύστατες προσπάθειες μπας και μαζέψει τον χώρο...

Μπορεί να άφησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τις συμβουλές του στους υπουργούς για να επιστρέψει στα Γιάννινα...

Ωστόσο κατάλαβε ότι το 2018 δεν είναι 2014.

Τότε που πολλού παρακαλούσαν για την εύνοια του κόμματος που ερχόταν στην εξουσία.

- Σήμερα που το κόμμα φαίνεται να αποχωρεί από την εξουσία κανείς δεν είναι μαζί του.

Το κατάλαβαν

ΑΥΤΟ το κατάλαβαν εκεί στην Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην πολύωρη συνεδρίασή της.

Και είπαν να κάνουν την διπλωματική κίνηση προκειμένου να καλύψουν την αδυναμία τους.

Και η διπλωματική κίνηση ακούει στο όνομα διεύρυνση της γραμματείας της αυτοδιοικητικής παράταξης.

Πίσω από την διεύρυνση βρίσκεται βέβαια η απόφαση να μην υπάρξει αυτόνομη κάθοδος αλλά να αναζητηθούν συνεργασίες.

Και ξέρετε ποιος αναζητά συνεργασίες συνήθως;

- Ο ευρισκόμενος σε δύσκολη θέση.

Πήραν το μάθημα

ΚΑΙ βέβαια οι της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ πήραν το μάθημά τους από την απόφαση αυτόνομη καθόδου στην Περιφέρεια.

Και την χρησιμοποίηση ενός ατόμου να τεθεί επικεφαλής από μεταγραφή.

Η αποκοτιά έγινε και τώρα ψάχνουν να βρουν υποψηφίους.

Για να στελεχώσουν την παράταξη.

Και υποψηφίους δεν βρίσκουν.

Οπότε σου λένε οι άνθρωποι ας μην τραβήξουμε τα ίδια και στον δήμο.

- Και αποφάσισαν συνεργασίες.

Μα πώς να βρει κόσμο;

ΚΑΙ πώς να βρει κόσμο ο φίλος μου ο Γιώργος ο Ζάψας όταν το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα είναι περιφερειακοί σύμβουλοι στρίβειν δια του αρραβώνος.

Ο Μπασιούκας δεν θα είναι, ο Τσίκαρης δεν θα είναι, ο Πάικας μάλλον δεν θα είναι...

Και όταν κάποιοι βλέπουν τον Γραμματέα της Νομαρχιακής να μην θέλει να είναι ξανά υποψήφιος υπό τον Γράψα η άρνησή του σηματοδοτεί νέες αρνήσεις.

Οπότε Γεώργιε φιλικά σου το λέω.

Πρόσεχε τι θα κάνεις.

Δες το επόμενο διάστημα τις απαντήσεις στελεχών με τους οποίους θα μιλήσεις και ζύγισε την κατάσταση.

- Ποτέ δεν είναι αργά για μια συμφωνία ενιαίου ψηφοδελτίου στην κεντροαριστερά.

Σύνθημα νίκης

ΣΕ μια κατάμεστη αίθουσα γεμάτη από νέους και παλιούς συνεργάτες, γεμάτη από κόσμο που πήγαν να ακούσουν και δηλώσουν παρών έγινε η συνάντηση φίλων και μελών της παράταξης του δημάρχου Θωμά Μπέγκα.

Πλούσιος ο απολογισμός σε έργα και σε όραμα, μόνο ένας που δεν ήθελε να τον ακούσει δεν θα τον άκουγε.

Μια συγκέντρωση που τα είχε όλα. Έργο, αισιοδοξία, διάθεση συνεργασιών που ο κόσμος θα υποδείξει.

Η προεκλογική περίοδος άρχισε και επίσημα για τον Θωμά Μπέγκα και την παράταξή του.

- Και θα είναι ενδιαφέρουσα.

Επιστροφή φόρου;

ΤΟ «ΠΑΓΩΜΑ» του Φόρου Υπεραξίας τελειώνει στο τέλος του μήνα, από το υπουργείο Οικονομικών δεν ακούγεται το παραμικρό περί νέας αναστολής στην εφαρμογή του, συμβολαιογράφοι και παράγοντες της κτηματαγοράς πληροφορούνται ότι μετά από την «έκρηξη» αγορών από αλλοδαπούς λόγω AIrbnb το υπουργείο Οικονομικών θέλει να εκμεταλλευτεί το κατάλληλο χρόνο.

Έφτασε, λοιπόν, η ώρα του Φόρου Υπεραξίας Ακινήτων; Ο Φόρος Υπεραξίας προβλέφθηκε το 2013, ωστόσο έκτοτε αναστέλλεται η εφαρμογή του λόγω της «πεθαμένης» κτηματαγοράς.

- Ένα δίνει πέντε παίρνει τούτη η κυβέρνηση.

Να τελειώνουμε με αυτό...

ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ διερεύνηση από την δικαιοσύνη για ύπαρξη τυχόν ποινικών ευθυνών για τον Αδωνι Γεωργιάδη, τον Ανδρέα Λοβέρδο και το Δημήτρη Αβραμόπουλου για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ ζητούν στο πόρισμα τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Και σε αυτό το κομμάτι του πορίσματος δεν υπάρχει καμία αναφορά για την δυνατότητα σύστασης προανακριτικής επιτροπής από την παρούσα βουλή για την συγκεκριμένη υπόθεση της εξεταστικής που αφορά στην υγεία.

Tο πόρισμα δόθηκε σήμερα σε όλους τους βουλευτές που μετέχουν στην εξεταστική επιτροπή και θα συζητηθεί αύριο στη Βουλή.

- Άντε να τελειώνουμε με αυτή την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ γιατί πολύ φαρμάκι έχει στάξει στην πολιτική ζωή. Να τελειώνουμε με την απονομή δικαιοσύνης σε όσους φταίνε.

Μια από τα ίδια

ΣΤΗ «ΜΗΤΕΡΑ των μαχών» -τις εθνικές εκλογές– ρίχνει το κέντρο βάρους ο πρωθυπουργός και από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής ξεδίπλωσε τη στρατηγική του στο δρόμο προς τις κάλπες.

Με τη δυστοκία για την εξεύρεση της υποψηφιότητας που θα διεκδικήσει το δήμο της Αθήνας να παραμένει, ο πρωθυπουργός επέλεξε να φέρει σε πρώτο πλάνο τα επίδικα στα οποία θα αντιπαρατεθούν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, αφήνοντας για αργότερα τις ανακοινώσεις για την αυτοδιοίκηση.

Βούληση της ηγεσίας όπως αποδεικνύεται από όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις του πρωθυπουργού το τελευταίο διάστημα, είναι να προτάσσει το δίπολο: «Λαός ή ελίτ».

- Μια από τα ίδια. Σύνθημα ανάλογο του ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν.

Μικρά και ενδιαφέροντα

- Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «πολύ σύντομα» προανήγγειλε ο Έντι Ράμα, προσθέτοντας μάλιστα ότι Ελλάδα και Αλβανία βρίσκονται σε διαδικασία πολύ εντατικού διαλόγου με στόχο την επίλυση των διμερών εκκρεμοτήτων μεταξύ των δύο χωρών.

- «Ιστορική και παραδοσιακή» χαρακτήρισε τη σχέση γειτονίας μεταξύ της χώρας του και της Ελλάδας, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο περιθώριο του συνεδρίου για τα «πρακτορεία ειδήσεων και τα fake news», που διοργανώνει στα Τίρανα το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΤΑ.

- «Είναι μια ιστορική και παραδοσιακή σχέση γειτονίας και όπως πάντα συμβαίνει με τους γείτονες, δεν πάνε πάντα όλα τέλεια. Το γνωρίζουμε αυτό από τη γειτονιά μας, με κάθε γείτονα, είτε είναι στο χωριό, είτε στην πόλη, είτε μεταξύ των χωρών είναι πάντα το ίδιο», σημείωσε ο κ. Ράμα.

- «Μπορείς να το κατανοήσεις πλήρως αυτό αν παρακολουθήσεις έναν αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ γειτόνων, είναι σαν ...πόλεμος», είπε γελώντας.

- Υπογράμμισε, ωστόσο, πως «είμαστε πάρα πολύ πρόθυμοι να βελτιώσουμε αυτή τη σχέση σε καθημερινή βάση και το κάνουμε αυτό».

- Ο κ. Ράμα τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως «υπάρχουν ορισμένες φορές κάποια πράγματα που είναι ατυχή, συμβαίνουν και πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε», αλλά, όπως είπε, «τώρα είναι καλή (η σχέση) και το πιο σημαντικό είναι πως δεν υπάρχει εχθρότητα μεταξύ των λαών».

- «Οι Έλληνες αγαπούν την Αλβανία, οι Αλβανοί την Ελλάδα. Τα υπόλοιπα είναι απλώς πολιτική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ράμα.

- Συγνώμη αλλά μήπως μας δουλεύει και αυτός;

- Δεν μπορεί από την μια μεριά να κάνει τα μύρια όσα και από την άλλη να λέει ότι είμαστε... ερωτευμένοι σαν λαός; Μας πήραν στο ψιλό.