Thu05232019

Last update01:21:17 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Το άσπρο μαύρο (Ι)

  • PDF

SPYROSΑΚΟΜΗ και σε τοπικό επίπεδο οι συριζαίοι κάνουν τα πάντα προκειμένου να μας πείσουν ότι δεν κατοικούμε σε αυτή την πόλη, σε αυτή την χώρα, αλλά κάπου μεταξύ του... Άρη και της Σελήνης.

Την ώρα που γίνεται πασιφανής η αδυναμία τους να συγκροτήσουν δημοτική παράταξη στην τοπική αυτοδιοίκηση, γιατί δεν βρίσουν πια κόσμο να συμπορευτεί μαζί τους, επιχειρούν να δικαιολογήσουν την ανάγκη τους για συνεργασίες με απίστευτα επιχειρήματα.

Του τύπου όπως οι μόνιμες προσλήψεις στην αυτοδιοίκηση!!!

- Ναι, ναι αλήθεια σας λέω

Το άσπρο μαύρο (ΙΙ)

ΚΑΙ για του λόγου το αληθές αναγράφω μια παράγραφο από την προχθεσινή ανακοίνωσή τους:

«Το νέο θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε με μια σειρά θεσμικές παρεμβάσεις στη Τ.Α. και κυρίως με την ψήφιση του Κλεισθένη Ι καθώς και η στήριξη της Τ.Α. μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων (Φιλόδημος κλπ), μέσω της κοινωφελούς εργασίας μέσω των μόνιμων προσλήψεων στην Τ.Α., μέσω της παραχώρησης δημόσιων χώρων στους Δήμους κλπ, διαμορφώνουν ένα εντελώς νέο τοπίο στη αυτοδιοίκηση».

Τα λεφτά που θα δοθούν λοιπόν στην αυτοδιοίκηση, αλλά και η παραχώρηση δημοσίων χώρων επιβάλουν πια συνεργασίες.

- Κάτι που το 2014 δεν υπήρχε και άρα δεν ήταν δυνατές οι συνεργασίες!!!

Θέλετε και άλλο;

ΘΕΛΕΤΕ ένα ακόμη παράδειγμα; Χαρακτηριστικό;

Πάλι από την ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ το απόσπασμα και αυτούσιο για να μην έχουμε παρεξηγήσεις.

«Η σημερινή διοίκηση του Δήμου παρά ορισμένες θετικές προσπάθειες, συνολικά δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της δύσκολης αυτής φάσης. Στάθηκε με σκεπτικισμό πατώντας σε δυο βάρκες απέναντι στις μεγάλες θεσμικές τομές, δεν κατάφερε να αξιοποιήσει αποτελεσματικά τις δυνατότητες που δόθηκαν συνολικά από την κυβέρνηση στη περίοδο αυτή, δεν άλλαξε προς όφελος της πλειοψηφίας των κατοίκων αυτής της πόλης την καθημερινότητα, δεν έδωσε νέα πνοή στα Γιάννενα.

- Ποιες ήταν οι δυνατότητες αυτές που έδωσε η κυβέρνηση, ρε σεις συντρόφια; Η μείωση των επιχορηγήσεων, προς τους ΟΤΑ, κάποιο μέτρο αποκέντρωσης συνοδευόμενο με το ανάλογο κονδύλιο, η αδυναμία προσλήψεων; Ποια είναι αυτά τα μέτρα που κανείς στην Τ.Α. δεν τα είδε ;

Και η συμβολή τους

ΚΑΙ το άκρον άωτον...

Η δική τους συμβολή σ την επίλυση των προβλημάτων των γιαννιωτών...

«... Η παράταξή μας «Γιάννενα - Πολίτες για την ανατροπή» με επικεφαλής τον σ. Λάζαρο Νάτση έκανε ό,τι ήταν δυνατόν σε όλη αυτή την περίοδο να στηρίξει τις θεσμικές τομές, αλλά και να σταθεί όσο γίνεται πιο κοντά στα προβλήματα της πόλης και των πολιτών και να συμβάλλει στην αντιμετώπισή τους».

Πως και με ποιο τρόπο βρισκόταν και κοντά σους πολίτες των Ιωαννίνων ενώ ταυτόχρονα ήταν στην Αθήνα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ως ειδικός σύμβουλος στην μεταναστευτική πολιτική ο σύντροφος Λάζαρος;

- Δηλαδή έλεος συντρόφια. Έλεος.

Αυτό... μου αρέσει

ΚΑΤΑ τα άλλα ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας δεν αξιοποίησε τις δυνατότητες που του έδωσε η κυβέρνηση, ούτε στήριξε τις αλλαγές που προώθησε.

Καίτοι προσπάθησε, αλλά δεν προσπάθησε πάρα πολύ.

Δηλαδή σε ποιο θέμα, σε ποια σοβαρή μεταρρύθμιση βρέθηκε απέναντι στην κυβέρνηση ο Μπέγκας;

Μόνο με την ακίνητη δημοτική περιουσία που την εντάξατε στο υπερταμείο ήταν αντίθετος.

Που ακριβώς δηλαδή πολέμησε ο Μπέγκας την κυβέρνηση για να το καταλάβουμε αν πατούσε σε δύο βάρκες...

- Γιατί τελικά ο άνθρωπος θα πρέπει να μάθει. Είναι συριζαίος όπως τον κατηγορούν οι άλλοι ή δεν είναι όπως τον κατηγορούν οι συριζαίοι. Να βρει ο άνθρωπος την ταυτότητά του βρε αδερφέ...

Βρε καλώς τους...

ΣΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ δηλώσεις προχώρησε ο Ζόραν Ζάεφ μέσα στο Σαββατοκύριακο υποστηρίζοντας ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών υπάρχει η «μακεδονική γλώσσα» θα διδάσκεται στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα σε ακόμα μία έκκλησή του προς την αντιπολίτευση για να ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός επεσήμανε πως ειδικά για τους «Μακεδόνες» του Αιγαίου, δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτε τα τελευταία 27 χρόνια -από την ανεξαρτησία της «Μακεδονίας»- και ότι με τη συμφωνία υπάρχει η πιθανότητα η "μακεδονική" γλώσσα να διδάσκεται στη χώρα μας.

Να λοιπόν που μάθαμε και για τους μακεδόνες του Αιγαίου για τους οποίους η μητέρα Μακεδονία για αυτούς, η ΦΥΡΟΜ δηλαδή δεν έκανε τίποτε τα τελευταία χρόνια 27 χρόνια...

- Μα ούτε ένα πόλεμο ρε παιδιά να τους απελευθερώσετε; Μα αφήνετε κι εσείς τον λευκό τον Πύργο σε αλλότριους; Μπα, μπα, μπα τι κακό που σας βρήκε.

Πόσο ακόμη;

ΔΗΛΑΔΗ τι στην ευχή συμβαίνει με το θέμα αυτό;

Πόσα θα ακούσουμε ακόμη;

Με πόσα θα συμβιβαστούμε ακόμη;

Και όλα αυτά για ποιόν λόγο;

Για την συνθήκη των Πρεσπών;

Βλέπετε εσείς να έχει εξαλειφτεί από τα Σκόπια κανένας αλυτρωτισμός;

Συγνώμη για το καταλάβω δηλαδή.

- Δεν είναι αλυτρωτική η φράση σύμφωνα με την οποία τα Σκόπια δεν έκαναν τίποτε για να βοηθήσουν τους κατοίκους της Μακεδονίας του Αιγαίου τα τελευταία 27 χρόνια που έχουν αποκτήσει την ανεξαρτησία τους;

Μικρά και ενδιαφέροντα

- Πάμε σε εκλογές; Όλες οι κινήσεις Τσίπρα αυτό δείχνουν.

- Εκλογές και μάλιστα άμεσα.

- Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων θυμήθηκε και επανέφερε πάλι στο προσκήνιο ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στα Καλάβρυτα.

- Παράλληλα σε ομιλία του σε κτηνοτρόφους της περιοχής υποσχέθηκε την έκτακτη αποζημίωση ύψους 42 εκατ. ευρώ σε 40.000-45.000 αιγοπροβατοτρόφους, πριν το τέλος του έτους.

- Τι λέτε εσείς μετά και από αυτές τις εξελίξεις; Είναι ή δεν είναι κοντά οι εκλογές;

- Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε, o Επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Μιχάλης Κωσταράκος, το γεγονός ότι ο Πάνος Καμμένος φοράει συχνά σε δημόσιες εμφανίσεις του στρατιωτικές στολές, τονίζοντας

- Τώρα του χάλασες την μόστρα στρατηγέ μου...

- Ομόφωνα αθώο έκρινε το δικαστήριο τον Γκίκα Χαρδούβελη για την καθυστερημένη υποβολή πόθεν έσχες κατά την περίοδο 2011-2012.

- Η υπόθεση αφορούσε τους 5 μήνες που ήταν οικονομικός σύμβουλος του τότε Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

- Ήταν η δεύτερη φορά που το δικαστήριο κρίνει αθώο το πρώην υπουργό Οικονομικών. Η πρώτη ήταν τον Ιούνιο του 2017, όταν ο πρώην υπουργός είχε καθίσει στο εδώλιο, επειδή δεν είχε καταθέσει τη σχετική δήλωση, παράλειψη που αποτελεί ποινικό αδίκημα.

- Το δικαστήριο τον είχε αθωώσει, ωστόσο ο Άρειος Πάγος στα τέλη Ιουλίου 2017, είχε αναιρέσει την αθωωτική ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου, επικαλούμενος ελλιπή τεκμηρίωση. Σήμερα η δίκη επαναλήφθηκε από την αρχή και η απόφαση ήταν και πάλι ομόφωνα αθωωτική.

- Θέλουν αίμα αλλά δεν το βρίσκουν...