Fri06052020

Last update10:56:48 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Η ρήση του Τσώρτσιλ

  • PDF

SPYROSΟ ΠΑΤΕΡΑΣ της νίκης στον δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο κατά πολλούς, Τσώρτσιλ είχε πει το εξής:

«Ο πολιτικός χρειάζεται την ικανότητα να προβλέπει τι θα συμβεί αύριο, την άλλη βδομάδα, τον άλλο μήνα και του χρόνου. Και την ικανότητα να εξηγεί μετά γιατί δεν συνέβη».

Μια φράση που ταιριάζει γάντι στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο οποίος κάποτε είχε την ικανότητα να προβλέψει ότι θα βγούμε από το μνημόνιο με έναν νόμο και ένα άρθρο και αφού αυτό δεν συνέβη είχε επίσης την ικανότητα να πει στον κόσμο γιατί αυτό δεν κατέστη εφικτό.

- Την πρώτη φορά, τον Σεπτέμβριο του 2015, έγινε πιστευτός και κέρδισε τις εκλογές. Μένει να δούμε αν θα ξαναγίνει πιστευτός.

Έξω φρενών

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ Παπαχριστόπουλου στον Αλέξη Τσίπρα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, για να «ευχηθεί» όπως ο ίδιος δήλωσε, χωρίς όμως να έχει ενημερώσει σχετικά τον αρχηγό του έκαναν έξω φρενών τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος φαίνεται πως το πληροφορήθηκε αργά.

Και ενοχλήθηκε πολύ δε περισσότερο όταν η επίσκεψη «λόγω ευχών» αφορά ένα πρόσωπο που ανήκει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ και το οποίο έχει δηλώσει ξεκάθαρα πως θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών και αμέσως μετά θα παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα.

Μια έδρα που καταλαμβάνει στην περίπτωση αυτή ο Τέρενς Κούικ, ο οποίος είναι ήδη ξένο σώμα για το κόμμα των ΑΝΕΛ.

- Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποσυντίθενται εις τα εξ ων συνετέθησαν.

Τουφεκιές στον αέρα

Η ΚΙΝΗΣΗ Παπαχριστόπουλου έρχεται τη στιγμή που ο Πάνος Καμμένος έχει δηλώσει πως υπάρχει συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα να μην ενταχθεί στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ κανένας βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Στο σημείο αυτό ανοίγει και το κεφάλαιο «αποστασία». Το άνοιξε ο ίδιος ο Καμμένος μέσω twitter και προκύπτει από τα συμφραζόμενα των αναφορών του.

«Είμαι σε πόλεμο από τότε που τράβηξα δικό μου δρόμο δύσκολο και δεν δέχτηκα τη ΝΔ των μνημονίων και των Πλεύρηδων. Σε πόλεμο με τα συμφέροντα ακόμη και «μαφιόζικα», δεν θα πάω ούτε από αδέσποτη ούτε θα γονατίσω να με εκτελέσουν οι συνοδοιπόροι του ολετήρα Κοτζιά. Το επέλεξαν...».

- Δηλαδή για να καταλάβω Πάνο. Είσαι σε πόλεμο με τον Αλέξη;

Την ίδια ώρα

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ώρα ο έτερος του (παραφύσει πολιτικού) συνεταιρισμού, Αλέξης απαντάει με το ίδιο ύφος στον Πάνο για τις δηλώσεις του δεύτερου σχετικά με το μακεδονικό:

Ο πρωθυπουργός- χωρίς να κάνει ευθεία, ονομαστική αναφορά στον υπουργό Αμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ - διεμήνυσε με σαφήνεια πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην κύρωση της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ.

«Μπροστά σ εαυτό που εγώ τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι και πιστεύω η πλειοψηφία των Ελλήνων ως εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα, δεν πρόκειται -ούτε το έκανα τα τρεισήμισι αυτά χρόνια, ούτε θα το κάνω ποτέ ως πρωθυπουργός- να δειλιάσω μπροστά στο κόστος ή στο ρίσκο» τόνισε με νόημα και πρόσθεσε: «Θα υπερασπιστώ και θα υπερασπιστούμε αυτό που θεωρούμε και που είναι εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα».

- Και όμως αυτοί οι άνθρωποι συγκυβερνούν την χώρα. Τι να τους ενώνει άραγε; Γιατί τους χωρίζουν πάρα πολλά.

Και στην μέση ο Σκουρλέτης

ΑΙΧΜΕΣ κατά του πρόεδρου των ΑΝΕΛ άφησε με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84» ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σημείωσε πως «κ. Καμμένος, εξαρχής της συγκρότησης αυτής της κυβέρνησης, γνώριζε ποια είναι η προγραμματική της δέσμευση και η κατεύθυνσή της».

Και πρόσθεσε:

«Κατανοώ τις μεγάλες ενστάσεις, τις σέβομαι, ήταν γνωστές οι απόψεις του κ. Καμμένου. Δεν δέχομαι όμως τους παραλληλισμούς του είδους, ότι εάν τελικά αυτή η συμφωνία ψηφιστεί και από κάποιους από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ, αυτό ισοδυναμεί με μια νέα αποστασία. Αυτό το θεωρώ εντελώς λάθος. Οι συγκεκριμένοι βουλευτές ανήκουν στην κυβερνητική πλειοψηφία, στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση, άρα, να αποστατήσουν από τι και για ποιο λόγο;».

- Είπαμε. Είναι μια ωραία ατμόσφαιρα...

Η κλεψύδρα άδειασε

ΜΠΟΡΕΙ ο Πάνος Καμμένος να ανακατέψει την πολιτική σκηνή και να δρομολογήσει εξελίξεις μέσα από τις επόμενες κινήσεις του;

Το έργο με τον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ να φεύγει από την κυβέρνηση, να τη ρίχνει ή να μη τη ρίχνει, να καταψηφίζει τη συμφωνία των Πρεσπών ή να απέχει από την ψηφοφορία δίνοντας το κατάλληλο έδαφος στον Αλ. Τσίπρα, έχει παιχτεί πολλές φορές.

- Τώρα όμως η κλεψύδρα άδειασε...

Μόνος του εντελώς όμως...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ των ΑΝΕΛ λοιπόν βλέπει την κλεψύδρα της εξουσίας να αδειάζει.

Και όχι μόνο.

Βλέπει την πολιτική του καριέρα να τελειώνει διαπιστώνοντας από το σύνολο των φανερών αλλά και των λεγόμενων κρυφών δημοσκοπήσεων όχι απλά ότι δεν μπαίνει στην Βουλή αλλά ότι εξαφανίζεται από τον χάρτη.

Ότι εντάσσεται στον κύκλο των λεγόμενων λοιπών κομμάτων.

Όπερ σημαίνει ότι ο Καμμένος θα είναι ο μόνος εκ των κεντρικών παικτών που δεν θα έχει ασυλία μετά τις εκλογές και ως εκ τούτου αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με την τακτική που ακολούθησε καθόλη τη διάρκεια της τετραετίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

- Κάποτε ο κύκλος κλείνει. Ακόμη και αυτός των πολιτικών.

Μικρά και ενδιαφέροντα

- Αλήθεια; Δεν βλέπετε κι εσείς μια σύγκρουση Τσίπρα - Καμμένου να έρχεται;

- Και αν αυτό συμβεί φανταστείτε τι έχουν να ακούσουν τα αυτιά μας και να δουν τα μάτια μας...

- Γιατί ο Πάνος έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι προκειμένου να σώσει το τομάρι του δεν λογαριάζει κανέναν.

- Μα κανέναν σας λέω.

- Οπότε φανταστείτε τι θα γίνει ανάμεσα στους δύο σημερινούς συνεταίρους...

- Όχι από την πλευρά του Τσίπρα τόσο...

- Όσο από την πλευρά του Πάνου.

- Ο οποίος βλέποντας ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία προοπτική νέας συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη θα κάνει τα πάντα για να επιβιώσει.

- Γιατί ο πνιγμένος από τα μαλιά του πιάνεται ως είναι γνωστό...

- Ποια φώτιση; Εδώ μας έχουν αλλάξει τα φώτα...

- Αν οι θερμοκρασίες ήταν «πολικές», οι αρκούδες στη Φλώρινα θα ήταν άσπρες. Ηρεμήστε.

- Σε ποιο κανάλι έχει σήμερα τακτική δικάσιμο για τη Novartis;

- Είμαστε παρωδία αμερικανικού δικαστικού σίριαλ.

- Στο Ποτάμι έχουν ακούσει κάτι παλιά ανέκδοτα για το ΚΟΔΗΣΟ;

- Η αστυνομικίνα κουβαλούσε τα ψώνια της Παπακώστα. Μα γιατί νομίζετε ότι θέλουν κάποιοι να γίνουν υπουργοί;

- Ναι, κάνει κρύο. Συμβαίνει τον Ιανουάριο...

- Και γενικώς συμβαίνει να κάνει κρύο τον χειμώνα.

- Έτσι το θέλησε η μοίρα και δεν είναι δάκτυλος του Τσίπρα αυτό...

- Άντε γιατί δεν φταίει ο Αλέξης για όλα τα... φυσιολογικά.