Wed06032020

Last update11:26:27 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Έργα 7 εκ. ευρώ στο ΕΣΠΑ για το δήμο Ζίτσας

  • PDF

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΛ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ

dimarxeio-zitsas-neaΤην ένταξη δύο έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020».για κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ζίτσας, με το συνολικό προϋπολογισμό ως προς τη δημόσια δαπάνη να ξεπερνά τα 7, 1 εκ. ευρώ, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης-Φορέας υλοποίησης των έργων είναι ο Δήμος Ζίτσας.

Η πρώτη πράξη αφορά τμήμα της Τ.Κ. Ροδοτοπίου, η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων συνολικού μήκος 13.180μ, την κατασκευή ιδιωτικών συνδέσεων, φρεατίων επισκέψεως και φρεατίων πτώσης, ενός Αντλιοστασίου και ενός καταθλιπτικού αγωγού, συνολικού μήκους 3.600μ., o οποίος θα καταλήγει στο υπάρχον αντλιοστάσιο της Δ.Ε.Υ.Α.Ι., εντός της ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων. Στη συνέχεια μέσω του υφιστάμενου δικτύου θα γίνεται η μεταφορά των λυμάτων στην ΕΕΛ της Δ.Ε.Υ.Α.Ι. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 4.963.637,68 ευρώ.

Περισσότερα...

Ενώνουν δυνάμεις υπέρ της επιχειρηματικότητας

  • PDF

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

agora-ioanninwn-1Συνάντηση εργασίας είχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Δημήτριος Δημητρίου και ο Πρόεδρος του 6ου Π.Τ Ηπείρου Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Δημήτριος Λάμπρου, παρουσία του Προέδρου της Ε.Φ.Ε.Ε.Ι κ. Σπ.Μπέκα και της Αντιπροέδρου κας Β.Παππά ενώ στην συνάντηση παρευρέθη και ο Γ.Γ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου 6ου Π.Τ.Ηπείρουκ. Ι.Πατούνας.

Στην συνάντηση τα δυο Επιμελητήρια συμφώνησαν να χαράξουν μια νέα στρατηγική επικοινωνίας με κοινές δράσεις για την προάσπιση των συμφερόντων όλων των κλάδων της επιχειρηματικότητας καθώς και κοινής λειτουργίας σε θέματα τα οποία άπτονται της ανάπτυξης της περιοχής.

Περισσότερα...

Παρέμβαση Κεφάλα για το περιαστικό δάσος Ιωαννίνων

  • PDF

Kefala-Maria-800Την παρέμβαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κκ. Κωστή Χατζηδάκη ώστε το περιαστικό δάσος των Ιωαννίνων να διασωθεί και να συνεχίσει να αποτελεί βασικό πνεύμονα του λεκανοπεδίου, ζητά η Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα.

Περισσότερα...

Ένα εκατομμύριο ευρώ για την αναβάθμιση των παιδικών σταθμών

  • PDF

paidikos-stathmos-2Το πρώτο βήμα για την υλοποίηση ενός μεγάλου και ιδιαίτερα σημαντικού έργου καθώς αφορά την αναβάθμιση των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών έκανε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. στην τελευταία του συνεδρίαση. Έτσι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα είναι σε θέση να δημοπρατήσει με συνολικό προϋπολογισμό 1,1 εκατομμύρια ευρώ την αναβάθμιση όλων των σταθμών και την προσαρμογή τους στις νέες προδιαγραφές που θέτει το θεσμικό πλαίσιο για την αδειοδότησή τους.

Το σύνολο της πίστωσης έχει ήδη εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών από τον Νοέμβριο του 2019.

Για να μπορέσει να προετοιμάσει την ωρίμανση και την δημοπράτηση του έργου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ. Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. στην τελευταία του συνεδρίαση αποφάσισε και προχώρησε στην έγκριση της υπηρεσίας Συμβούλου υποστήριξης.

Περισσότερα...

Ο νέος νόμος βάζει «φρένο» στις ελληνοποιήσεις

  • PDF

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΙΤΑΛΗ

BITALISΜε αφορμή το νέο νόμο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που ψηφίζεται από τη Βουλή σήμερα και αφορά μεταξύ των άλλων στις ελληνοποιήσεις τροφίμων και τις ποινές που προβλέπονται για τους παραβάτες ο Πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας και Αντιπρόεδρος της Γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ κ. Ιωάννης Βιτάλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση.

«Επικοινώνησα με τον κ. Υπουργό και του εξέφρασα τα συγχαρητήριά μου για το νόμο που επιτέλους βάζει «φρένο» στις ελληνοποιήσεις-και επιπλέον και πιο σημαντικό- προβλέπει πολύ σημαντικές και αυστηρές ποινές στους παραβάτες.

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα που αναμένουμε να δούμε και την εφαρμογή του.

Περισσότερα...