Wed06032020

Last update11:26:27 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Με μικρές αλλαγές «πεζοδρόμηση» της παραλιμνίου

  • PDF

ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ

molos paralimnioΜέχρι το τέλος Ιουνίου θα συνεχιστεί η «πεζοδρόμηση» στην παραλίμνια περιοχή σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής.

Με βάση τα συμπεράσματα από την μέχρι τώρα εφαρμογή του μέτρου και μετά από συνεννόηση με την Τροχαία, από την Δευτέρα 8 Ιουνίου επέρχονται αλλαγές όσον αφορά το χρόνο απαγόρευσης της κυκλοφορίας αλλά και όσον αφορά τους δρόμους.

Σκοπός άλλωστε του μέτρου είναι να αποδοθεί χώρος στους πολίτες ώστε να κινούνται με άνεση και ασφάλεια αλλά και να μην δημιουργηθεί κυκλοφοριακός φόρτος σε ορισμένους οδικούς άξονες.

Περισσότερα...

Σύσκεψη στο Δημαρχείο για να γίνει η Άρτα γαστρονομικός προορισμός

  • PDF

dimarxeio-artaΤην διακηρυγμένη θέση της δημοτικής αρχής, να κάνει ότι μπορεί προκειμένου να αναδειχθεί και να προβληθεί η Άρτα, επιβεβαίωσε η σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Αντικείμενο της σύσκεψης, ήταν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν προκειμένου η Άρτα να καταστεί γαστρονομικός προορισμός.

Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος, Χρήστος Τσιρογιάννης, συνεπικουρόυμενος από αρμόδιους Αντιδημάρχους, υπηρεσιακά στελέχη, ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Άρτας, κ. Γιάννης Γκολομάζος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης, κ. Γιώργος Γκανιάτσας, ο Αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Παπαηλίας, η Πρόεδρος Τουριστικών Καταλυμάτων, κα. Γεωργία Πατέντα και η κα. Μαρία Παπαβασιλείου.

Περισσότερα...

Η Συνάντηση Έξαρχου με τον Γ.Γ. Τουρισμού

  • PDF

loulhs-synanthsh-maios-2020Το περασμένο Σάββατο, επισκέφτηκε την πόλη των Ιωαννίνων ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού κ. Κωνσταντίνος Λούλης.

Την ίδια μέρα έλαβε χώρα συνάντηση εργασίας για θέματα τουριστικής προβολής της Ηπείρου στα γραφεία της ΠΕΔ, παρουσία πολλών αυτοδιοικητικών.

Τον Δήμο Κόνιτσας εκπροσώπησε ο Δήμαρχος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Αριστείδης Λαζογιάννης.

Περισσότερα...

Νέα.... «ήθη» στο Δήμο Ιωαννιτών

  • PDF

dhmarxeio-3Ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στη Δημοτική Αρχή κάνοντας λόγο για «νέα ήθη» στο Δήμο Ιωαννιτών, εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, με αφορμή τη στάση εργασίας και τη συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής απορριμμάτων των ΔΕ Μπιζανίου, Παμβώτιδος και των Κοινοτήτων Νεοχωρόπουλου, Μαρμάρων, Ολυμπιάδος, Σταυρακίου και Εξοχής.

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος, στο Δημαρχείο οι εργαζόμενοι παρακολούθησαν μια πρωτόγνωρη εικόνα, καθώς η Δημοτική Αρχή αναιτιολόγητα, και παρά το γεγονός ότι η ιδιωτικοποίηση ήταν θέμα της Οικονομικής Επιτροπής, που συνεδρίαζε με τηλεδιάσκεψη, είχε καλέσει στο χώρο δυνάμεις της ΟΠΚΕ και της Αστυνομίας οι οποίες παρέμειναν μέσα στο Δημαρχείο όση ώρα οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονταν απ έξω, ενώ στη γύρω περιοχή ήταν αστυνομικοί της Ασφάλειας μέχρι και 3 πληρώματα της τροχαίας.

Περισσότερα...

Λογισμικό λογοκλοπής προμηθεύτηκε το Πανεπιστήμιο

  • PDF

panepisthmio-ioannina-eisodosΤο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ανακοίνωσε την προμήθεια του λογισμικού λογοκλοπής Turnitin Originality Check και τη διάθεσή του σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα από τις αρχές Ιουνίου 2020 και για διάστημα 2 ετών.

Το Turnitin είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή ανίχνευσης πιθανής λογοκλοπής που δέχεται ως είσοδο κείμενα εργασιών και άρθρων και τα αντιπαραβάλλει με κείμενα από το διαδίκτυο, με δημοσιευμένες εργασίες, με εργασίες που έχουν κατατεθεί στο Turnitin από άλλους φοιτητές και με εργασίες που υπάρχουν στα ιδρυματικά αποθετήρια. Ανιχνεύει πιθανή λογοκλοπή, ακόμα και σε μεταφρασμένο κείμενο, και δημιουργεί αναφορά ομοιότητας (similarity report). Το χρησιμοποιούν πάνω από 30 εκ. φοιτητές σε 15.000 ιδρύματα από 140 διαφορετικές χώρες.

Περισσότερα...