Sun06072020

Last update11:24:13 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Τι έλεγαν οι άνθρωποι!!!

  • PDF

Κοιτούσα για να μην σας πω χάζευα το αρχείο και βρήκα μι ερώτηση που είχε καταθέσει στην Βουλή ο μοναδικός τότε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Χρίστος Μαντάς και αφορούσε στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Μια ερώτηση η οποία, όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς, δεν είχε καμία άλλη βάση πέραν των δημοσιογραφικών πληροφοριών...

Λέει για παράδειγμα ο Μαντάς στην ερώτησή του...

«Σημερινές δημοσιογραφικές πληροφορίες (10 Οκτωβρίου 2013) των οικονομικών κυρίως εφημερίδων, αναφέρουν ότι το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων μαζί με 21 άλλα αεροδρόμια της Χώρας, οδεύει προς κλείσιμο κατόπιν απαιτήσεων της Τρόικας στις διεξαγόμενες διαπραγματεύσεις με την Ελληνική Κυβέρνηση...».

- Κάτι που δεν συνέβη ποτέ βέβαια αλλά οι δημοσιογραφικές πληροφορίες ήταν αρκετές για να ξεσηκώσουν τον κόσμο...

Μια ερώτηση σε ένα δημοσίευμα

Και συνεχίζει ο Μαντάς την ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό...

«...Ήδη το αεροδρόμιο Ιωαννίνων έχει υποστεί σημαντική υποβάθμιση :α) Με τις πολύχρονες καθυστερήσεις στην κατασκευή του νέου κτηρίου, β) Με την αποχώρηση της AEGEAN AIRLINES και την παραμονή μόνο μιας εταιρίας της OLYMPIC AIRLINES και γ) Με την μείωση των εβδομαδιαίων δρομολογίων Ιωαννίνων-Αθηνών από έντεκα σε εννέα.

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες κατατάσσουν το αεροδρόμιο Ιωαννίνων ανάμεσα στα 22 αεροδρόμια ακριτικών νησιών και δημοφιλών τουριστικών προορισμών που η Τρόικα απαιτεί το οριστικό κλείσιμό τους, κατόπιν εισήγησης των Γερμανών συμβούλων του Δημοσίου και ειδικότερα για το αεροδρόμιο της Σητείας (όπως αναφέρεται) της Γερμανικής Αεροπορικής εταιρίας LUFTHANSSA.»!!!

- Μα κάνεις ερώτηση στηριγμένη πάνω σε πληροφορίες των πουλημένων τότε δημοσιογράφων και των υποταγμένων εντύπων!!!

Μα αυτή ήταν ...ΣΥΡΙΖΑ!!!

Η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου ορίστηκε από τον πρωθυπουργό επικεφαλής της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Την απόφασή του το 2021 να είναι ένα έτος εθνικής γιορτής για τον Ελληνισμό, εντός και εκτός Ελλάδος, υλοποιεί από σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αναθέτοντας στην κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου τη θέση της επικεφαλής της Επιτροπής που θα συγκροτηθεί για τις εκδηλώσεις οι οποίες θα γίνουν για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Σε συνάντηση που είχε ο κ. Μητσοτάκης με την κυρία Αγγελοπούλου στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, έγινε μια πρώτη συζήτηση για τους στόχους αυτής της επετείου-ορόσημο για τους Έλληνες, η οποία προσφέρει την ευκαιρία στη χώρα να ξανασυστηθεί στη διεθνή κοινότητα μετά την πολυετή κρίση.

- Ρε συ φιλαράκι αυτή δεν την κατηγορούσας για συριζαία; Τι έγινε τώρα;

Μικροί απατεώνες

ΟΥΚ ΟΛΙΓΕΣ είναι οι «κουφές» αγγελίες για βραχυχρόνια μίσθωση που έχουν καταχωρίσει Έλληνες στην πλατφόρμα του Airbnb.

Μόλις προ ημερών, αποκαλύφθηκε η περίπτωση ενοικίασης σκηνών σε ελεύθερα σημεία της Γαύδου, η οποία προκάλεσε σημαντικές αντιδράσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κρήτη υπάρχει και το -πασίγνωστο πλέον- υπαίθριο... κρεβάτι που ενοικιάζεται μέσω Airbnb.

Κάτι τέτοιο φαίνεται πως είχε στο νου του ένας ιδιοκτήτης φάρμας, κοντά σε περιοχή του Ωρωπού, ο οποίος ενοικιάζει... σκιές δέντρων στο αγρόκτημά του!

- Ρε συ οι έλληνες δεν βάζουν μυαλό. Όσο μνημόνια και να περάσει.

Έτσι κάνετε στην Κρήτη;

Χυδαία επίθεση στο «Πρώτο Θέμα» και στον αποθανόντα εκδότη του Θέμο Αναστασιάδη έκανε από το βήμα της Βουλής ο Παύλος Πολάκης, μιλώντας στο πλαίσιο συζήτησης στην Ολομέλεια που αποφάσισε την άρση της ασυλίας του.

Εξαπολύοντας ύβρεις και συκοφαντίες κατά πάντων, όπως συνηθίζει, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε χυδαία και στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», επικαλούμενος ανύπαρκτα στοιχεία περί διαθήκης του αποθανόντος εκδότη.

Στο μεταξύ ο Θέμος δεν τους άφησε ούτε σπίτια, ούτε καταπιστεύματα, μετρητά ή ό,τι άλλο πλην ενός μειοψηφικού πακέτου μετοχών στο «Πρώτο Θέμα». Λεπτομέρειες για το τελευταίο είναι γνωστές και δημοσιευμένες κατά το νόμο περί ΑΕ και περί Τύπου.

- Το έγραψε όμως μια εφημερίδα ονόματι Σπίρτο και το επικαλέστηκε χωρίς να ελέγξει την αλήθεια των πληροφοριών ο Πολάκης. Έτσι κάνετε στην Κρήτη ρε λεβέντη;

Συνέπεια λόγων...

ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και στα μαθηματικά ο χρόνος είναι σχετικός.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Βέττας πρώτα διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει ούτε μία σύνταξη 24.000 ευρώ και έπειτα, μόλις πέντε δευτερόλεπτα αργότερα, είπε ότι «προφανώς υπάρχουν 5, 10, 20 περιπτώσεις».

Λίγες ακόμα τέτοιες «περιπτώσεις» και θα ήμασταν Κατάρ.

Αλλά εδώ σημασία έχει πώς ο χρόνος συμπυκνώθηκε τόσο που να περιγράψει όλο το εύρος της αντίδρασης του ΣΥΡΙΖΑ στις αποκαλύψεις που έγιναν.

Στην αρχή όλα ήταν «fake news», ανύπαρκτα και κατασκευές των αντιπάλων.

- Μετά οι του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκαν ότι τελικά επί των ημερών τους υπήρχαν προβλέψεις για συντάξεις τέτοιου εξωφρενικού ύψους, ή έστω δεν υπήρχε πρόβλεψη που να εμποδίζει συνταξιούχους να θεμελιώνουν δικαιώματα για τέτοια ποσά. Καλό έ...

Αυτό το δεν προλάβαμε...

ΜΑ και αυτό το δε προλάβαμε που είπε ο Αχτσιόγλου!!!

Ποιοι δεν πρόλαβαν;

Μια κυβέρνηση που έκανε εκλογές όσο πιο κατακαλόκαιρο γίνεται προκειμένου να περάσει έναν οχετό νυκτόβιων τροπολογιών και διορισμών, αλλά τελικά «δεν πρόλαβε» να περάσει μια ρύθμιση που να θέτει ένα ανώτατο όριο συντάξεων για συγκεκριμένες κραυγαλέες περιπτώσεις.

Και ακόμα περισσότερο...

Αυτό το δεν «προλάβαμε», είναι μια διαρκής και επίμονη επίκληση της ίδιας γραμμής, ότι κάποιοι «δεν άφησαν» τον ΣΥΡΙΖΑ να ολοκληρώσει το έργο του, μια υποδήλωση ότι ακόμα και για τις συντάξεις των 24.000 ευρώ ευθύνονται οι πολίτες που δεν ήξεραν τι πήγαν και ψήφισαν τον Μάιο και προκάλεσαν πρόωρες εκλογές.

- Τι άλλο θα ακούσουνε τα αυτιά μας και θα δούνε τα μάτια μας!!!

Μικρά κι ενδιαφέροντα

- Υποθέτω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την ψηφοφορία για Πολάκη για το ενδεχόμενο να βρεθεί καμιά ψήφος παραπάνω στην κάλπη.

- O σεισμός στην Κρήτη έχει να κάνει με την άρση της ασυλίας του Πολάκη;

- Λέμε τώρα...

- Η Γιάννα επικεφαλής στην επιτροπή «Ελλάδα 2021». Και ο Καλατράβα τίποτα; Ούτε ένα στέγαστρο-φουστανέλα;

- «Κοινωνικά αποβράσματα» οι τσαμπατζήδες των μέσων μαζικής μεταφοράς κατά τον υπουργό Καραμανλή.

- Προφανώς ζει σε έναν υπέροχο κόσμο με αγγέλους, όπου το χειρότερο που συμβαίνει είναι αυτό.

- Μετά ζήτησε συγνώμη ο μικρός Κώστας Καραμανλής αλλά τι να την κάνεις;

- Το έχουν στο DNA τους οι καραμανλήδες φαίνεται... να κάνουν λάθη και μετά να τα παίρνουν πίσω.

- Το πρόβλημα είναι μην έρθει και η Ανάπτυξη σε 120 δόσεις.

- Οι επενδυτές εκτίμησαν ότι στην πατρίδα μας μπορεί να αναπτυχθεί ένα δίκτυο εκατό υδατοδρομίων.

- Ένα από αυτά και στην λίμνη Παμβώτιδα

- Δεν εκτίμησαν όμως αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα...

- Σχεδόν δύο δεκαετίες μετά, οι αρμόδιες υπηρεσίες αδυνατούν να συμφωνήσουν στο πλαίσιο λειτουργίας, οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις δεν έχουν καν γραφτεί και το επενδυτικό σχέδιο αρχίζει να πιάνει σκόνη πάνω του!!!

- Η Ελλάδα είναι η μοναδική νησιωτική χώρα του κόσμου που δεν διαθέτει δίκτυο υδατοδρομίων.

- Ακούγεται παράλογο. Και είναι.

- Ένας χρόνιος παραλογισμός που τραβάει δεκαπέντε χρόνια πίσω, από τη στιγμή που κάποιοι ελληνοκαναδοί επενδυτές είδαν το προφανές, αλλά δεν αντιλήφθηκαν το τέρας που βρίσκεται πίσω του.