Wed07152020

Last update11:37:17 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Γ.Λώλος: Θα δουλέψουμε μαζί για το καλό του τόπου

  • PDF

Ο Γ. ΛΩΛΟΣ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

lolos-orkomosia-hgoumenitsaΠαρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η τελετή ορκωμοσίας του επανεκλεγέντος Δημάρχου Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννη Λώλου, του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, των Προέδρων και των Κοινοτικών Συμβούλων. Την ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής και τον Αγιασμό για τη νέα θητεία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Γυρομερίου και Πάργης, κκ. Τίτος.

Αναλυτικότερα, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος, στην ομιλία του ανέφερε:

"Δημότες και Δημότισσες Ηγουμενίτσας,

Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω θερμά όλους εσάς, που μας τιμήσατε με την παρουσία σας σήμερα εδώ, στην τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής μας αρχής.

Σήμερα γίνεται το πρώτο βήμα της επόμενης μέρας, που με ξεκάθαρη εντολή πήραμε από εσάς τους δημότες, μετά από παρουσίαση του 5ετούς έργου μας και των σαφώς διατυπωμένων προγραμματικών μας θέσεων, για έναν Δήμο Ηγουμενίτσας, αντάξιο των προσδοκιών όλων μας.

Σήμερα στεκόμαστε και πάλι ενώπιον σας, δίνουμε όρκο δέσμευσης και ύψιστου χρέους, να υπηρετήσουμε υπεύθυνα, ταπεινά και με όραμα, όλους τους Δημότες Ηγουμενίτσας.

Ως επιλογή δική σας - του εκλογικού σώματος, τόσο εγώ προσωπικά, ως Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, όσο και οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, που προέκυψαν μέσα από τη δημοκρατική εκλογική διαδικασία, είμαι βέβαιος ότι, όλοι μαζί, θα καταβάλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, με ήθος, αποφασιστικότητα και ανιδιοτέλεια, για το καλό του τόπου μας.

H νέα αυτή δημοτική περίοδος, που ξεκινάει επίσημα σε λίγες μέρες, θα αποτελέσει ταυτόχρονα μια νέα αρχή, αλλά και τη συνέχιση ενός οδοιπορικού, που ξεκίνησε 5 χρόνια πριν.

Σήμερα, ο Δήμος Ηγουμενίτσας είναι περισσότερο εξωστρεφής, οικονομικά υγιής, περισσότερο σίγουρος και μπορεί να ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Παρά το ασφυκτικό οικονομικό και γραφειοκρατικό πλαίσιο, καταφέραμε με πείσμα και μεθοδικότητα, να ξεπεράσουμε ενδογενή και εξωγενή προβλήματα.

Να υλοποιήσουμε και να δρομολογήσουμε έργα αναβάθμισης της ζωής του πολίτη.

Ώστε να δημιουργήσουμε έναν Δήμο σύγχρονο, φιλικό, ανθρώπινο και αναπτυξιακό .

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους απερχόμενους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους, για τη συνεργασία, που είχαμε τα χρόνια που πέρασαν και τους εύχομαι να συνεχίσουν με όποιον τρόπο μπορούν, να υπηρετούν την τοπική κοινωνία.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Με τις δημοτικές εκλογές να ανήκουν πια στο παρελθόν, δίνουμε σήμερα το «παρών», όλοι μαζί, ανεξαρτήτως παρατάξεων και αποτελεσμάτων, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς, για να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε στην προηγούμενη δημοτική περίοδο, αλλά και για να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, που θα οδηγήσουν σε ένα καλύτερο αύριο.

Η αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου μας επιβάλλει να εργαστούμε ενωμένοι, χωρίς διαχωριστικές γραμμές, μακριά από ιδεοληψίες, προκαταλήψεις και μικροπολιτικά συμφέροντα.

Γιατί το κοινό συμφέρον μπορεί να προκύψει μόνο, μέσα από δημιουργική σύνθεση απόψεων και γόνιμη κριτική.

Ας εργαστούμε λοιπόν σε πνεύμα συναίνεσης και αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Κυρίες και κύριοι,

Ο θεσμικός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι να βρίσκεται στο πλευρό του πολίτη, να αφουγκράζεται τις ανάγκες του, να δημιουργεί ευκαιρίες, να προσφέρει λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητάς του, και να δημιουργεί αναπτυξιακές προοπτικές.

Αυτόν τον ρόλο προσπαθήσαμε να επιτελέσουμε και αυτόν θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε μέχρι το τέλος της θητείας μας.

Η εμπιστοσύνη σας στο δικό μας σχέδιο για το αύριο του Δήμου Ηγουμενίτσας και για τη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης, μας δίνει τη δύναμη και την απαραίτητη ώθηση να υπερβούμε εμπόδια, να θέσουμε γερές βάσεις, να δρομολογήσουμε και να υλοποιήσουμε όσα με ειλικρίνεια παρουσιάσαμε με τις προεκλογικές μας θέσεις.

Η καινούργια αυτή πορεία και όλα όσα έχουμε οραματιστεί και σχεδιάσει για τον Δήμο Ηγουμενίτσας, δεν μπορούν να συμβούν, παρά μόνο αν έχουμε όλους εσάς τους δημότες Ηγουμενίτσας δίπλα μας.

Με σκληρή δουλειά, με όραμα, με σχέδιο, με συνέπεια και κυρίως με τη συμμετοχή όλων μας, ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΥΝΑΤΑ!

Καλή και δημιουργική θητεία σε όλους μας!

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!"

Η παρέμβαση Γόγολου

Στη δική του παρέμβαση ο Γιάννης Γόγολος σημείωσε:

Εύχομαι στη νέα δημοτική αρχή του Δήμου Ηγουμενίτσας , μια καλή και αποτελεσματική θητεία, στην υπηρεσία των δημοτών.

Ευελπιστώ μέσα στα επόμενα 4 χρόνια να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της και να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες και υποδομές, ώστε να αναδειχθεί περαιτέρω το τουριστικό προϊον της περιοχής μας.

Τόσον εγώ όσο και οι αξιόλογοι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης μου, οφείλουμε να ασκήσουμε τα καθήκοντα μας από τη θέση της αντιπολίτευσης που μας κατέταξαν με την ψήφο οι συνδημότες μας.

Με ιδιαίτερη ευθύνη έναντι των 5000 μονίμων κάτοικων του δήμου μας, οφείλουμε το διάλογο, τον έλεγχο, την κριτική και τις προτάσεις μας, όπου αυτό απαιτείται.

Άλλωστε από την εικοσαετή θητεία μου στο δήμο μας, γνωρίζω ότι μια υπεύθυνη αντιπολίτευση, δημιουργεί τις συνθήκες μιας αποτελεσματικότερης διοίκησης του Δήμου, εάν η ίδια φυσικά το επιθυμεί.

Εύχομαι στη Δημοτική Αρχή στο σύνολό της μια Καλή και αποτελεσματική θητεία με υγεία και συνεχή προσπάθεια για το καλλίτερο.

Καλή επιτυχία στο έργο σας

Ο Δ. Δήμας

O Δώρης Δήμας εκλεγμένος Δ.Σ. με την Λαϊκή Συσπείρωση, κατά την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου της Ηγουμενίτσας, έδωσε πολιτικό όρκο.

Μετά έκανε την παρακάτω τοποθέτηση.

Αγαπητοί συμπατριώτες

Τέτοιες στιγμές μου έρχονται στον νου οι στοίχοι του Βάρναλη:

Δεν γλυτώνεις απ' τα τσακάλια - Με ευχές και παρακάλια.

Γιατί έχουμε μεν νέα Δημοτική Αρχή , Νέο Δ.Σ.

• Αλλά το αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ 1 παραμένει το ίδιο. Οι ασφυκτικοί έλεγχοι επί παντός και το ΟΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ που τόσο μας δυσκόλεψε τόσο τα προηγούμενα χρόνια είναι ΕΔΩ.

• ΕΔΩ είναι και οι πάνω από 700 μνημονιακοί νόμοι και οι 6μηνιαίοι έλεγχοι από την Ε.Ε.

• ΕΔΩ είναι και πολιτική « κόστους –οφέλους» της Ε.Ε. που αποκλείει από την χρηματοδότηση έργα που είναι αναγκαία για την λαϊκή οικογένεια όπως αυτά της αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας με αποτέλεσμα να καιγόμαστε το καλοκαίρι και να πνιγόμαστε τον χειμώνα.

• Παραμένει δε η λειψή κρατική χρηματοδότηση και η έλλειψη προσωπικού που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου.

Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές δηλώνουμε ΠΑΡΟΝΤΕΣ στον αγώνα για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση υποσχόμαστε ότι και σε αυτή την θητεία θα κάνουμε αυτό που κάνουμε χρόνια τώρα:

• Θα προωθούμε ,θα προβάλλουμε τα λαϊκά προβλήματα μέσα και έξω από το Δ.Σ.

• Θα αποκαλύπτουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές , θα αναδεικνύουμε τις ευθύνες ,τους στόχους τους.

• Θα ενημερώνουμε τους κατοίκους για αυτά.

• Θα είμαστε μπροστά στους αγώνες για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών μαζί με τα Σωματεία και τους Μ.Φ. του τόπου.

Με αυτές τις σκέψεις επιτρέψτε μου να σας διαβάσω την παρακάτω δήλωση ,την οποία παραδίδω στον κ. Δήμαρχο προκειμένου να καταχωρηθεί και στο πρακτικό ορκωμοσίας

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 29 Αύγουστος 2019 13:54