Thu09192019

Last update12:57:49 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Κίνηση εκ των έσω...

  • PDF

Κίνηση από τα σπλάχνα της παράταξης Φίλιου απειλεί να καταφέρει καίριο πλήγμα στις φιλοδοξίες επανεκλογής του επί τρεις θητείες διατελέσαντα Δημάρχου Ιωαννιτών, αν μάλιστα ευοδωθεί η απόπειρα προσέγγισης με το κόμμα που ψάχνεται όσο κανείς να πετύχει αποτελέσματα στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές...

Εννοώ τον ΣΥΡΙΖΑ που με δεδομένη την αδυναμία του να στηριχθεί σε ίδιες δυνάμεις και στελέχη όπως οι αξιολογότατες κατά τα άλλα περιπτώσεις που ακούγονται τελευταία, του Άρη Σπέγγου ή του πάντα μάχιμου Κώστα Μπασιούκα, αναζητεί γέφυρες... Και η πλάκα είναι πως το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ – όπως και κάθε κόμματος - που δημόσια μπορεί να αποκηρύσσονται πολλοί, ποθούν επίσης πολλοί, από τη σημερινή δημοτική αρχή ως κάθε κίνηση πολιτών ή ανεξαρτητοποιούμενων αυτοδιοικητικών.

Ως τέτοιες κινήσεις μπορεί να θεωρήσουμε το εγχείρημα Κρανά – Φαρμάκη – Λεοντάρη και την... σάρκα εκ της σαρκός της Ενότητας Πολιτών, στην οποία αναφέρθηκα πριν... Θα επανέλθουμε...

 

Κινδυνεύοντας να κατηγορηθώ για εμπάθεια, θα μείνω στο ΣΥΡΙΖΑ, μιας και θα είναι ο μεγάλος άγνωστος Χ στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Πάω στην Περιφέρεια Ηπείρου: κι εκεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέραν των αυτονόητων λύσεων – βλέπε Γ. Παπαδημητρίου – είναι δύσκολο να κάνει την έκπληξη. Μια ιδανική περίπτωση θα ήταν η βουλευτής Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη αλλά η ίδια δεν θέλει ούτε να το σκέφτεται.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητούσε συμμαχίες στην ευρύτερη «δεξαμενή» της κεντροαριστεράς, θα έβρισκε περιπτώσεις ικανών στελεχών στα έδρανα του περιφερειακού συμβουλίου με περγαμηνές σε «αριστερούς» αγώνες και... ένσημα ακόμα και συνδικαλιστικά με την ταμπέλα του πάλαι ποτέ ΣΥΝ.

Ακόμα και στα πρώην «συντρόφια» της νυν ΔΗΜΑΡ, δε νομίζω ότι θα διαγνώσει σήμερα κανείς φιλοδοξίες για αυτόνομη κάθοδο στην Περιφέρεια Ηπείρου, οπότε αν ρίξουν νερό στο κρασί τους οι ΣΥΡΙΖΑιοι, μεγαλώνει το μέτωπο.

Αρκεί να μην κολλήσουν οι τελευταίοι σε λογικές του τύπου «παραιτήσου σήμερα από την παράταξη του ΠΑΣΟΚ για να σε κάνουμε επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αύριο»...

Η συμβουλή μου προς τους «συντρόφους» του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι εξής: στην αυτοδιοίκηση το αντιμνημόνιο από μόνο του δεν κερδίζει...

 

Κάτι χοντρό καταγγέλλεται πως «παίζεται» στην εμφανιζόμενη απλά οικονομική διαφορά ανάμεσα στους Πτηνοτροφικούς Συνεταιρισμούς Ιωαννίνων και Άρτας. Τους δύο μεταποιητικούς κολοσσούς για τα δεδομένα του περιφερειακού και μάλιστα συνεταιριστικού επιχειρείν, που παρεμπιπτόντως λίγο έλειψε προ καιρού να φτάσουν μέχρι τη συγχώνευση, δεν χωρίζουν 10, 20 ή και 50 χιλιάρικα.

Τον αθέμιτο ανταγωνισμό που προκαλεί η προσφορά κάτω του κόστους προϊόντων από την Άρτα λόγω της προστασίας της επιχείρησης από την πρόταση ένταξής της στο άρθρο 99 κάποιοι καρπώνονται. Ας ψαχτούν λίγο ποιοι είναι αυτοί, γιατί μπορεί να προκύψει λαβράκι.

Και αν δεν αφυπνίζονται οι αρμόδιοι φορείς, ας αναλάβουν να τους συνετίσουν οι παράγοντες που έχουν ισχυρό έρεισμα στην κυβέρνηση και βρίσκονται πάντα στο πλευρό του συνεταιρισμού... Ο νοών νοείτω!

Σχετικά άρθρα