Mon09162019

Last update05:36:04 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Η συμφωνία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τις Περιφέρειες

  • PDF

«Αν το ΠΑΣΟΚ στηρίξει Καχριμάνη για την Περιφέρεια Ηπείρου, εγώ θα κατέβω μόνος μου υποψήφιος Περιφερειάρχης κι ας πάρω τις ψήφους της μάνας μου και της γυναίκας μου»... Τάδε έφη... όχι Ζαρατούστρας αλλά ο Μιχάλης Κασσής χθες το πρωί στο ραδιόφωνο του ΗΧΩ FM-102,7 ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο Π. Μπούρχα για τις σκέψεις που κάνει ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ακούγοντας περί συμφωνίας κυρίων - και μάλιστα προέδρων και όχι απλά κυρίων, λέγε με Σαμαρά και Βενιζέλο - στη στήριξη συγκεκριμένων υποψηφίων για τις 13 Περιφέρειες της χώρας, στις εκλογές του ερχόμενου Μάη.

Για τον Αγοραστό που μόλις προχθές, γράφτηκε πως τα βρήκαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για να πάνε μαζί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, δεν έχω άποψη, πρόσθεσε ο κ. Κασσής αλλά στην Ήπειρο, έκανε σαφές πως όσο και να βολεύει ορισμένους, το... «αίμα» νερό δεν γίνεται...

Και για να μην υπερβάλλουμε με περίσσιο παραπολιτικό οίστρο, όταν λέμε «αίμα», εννοούμε την αιώνια κόντρα στα όρια πολιτικής βεντέτας που δεν παραγράφεται έτσι εύκολα, όσο και να θέλουν εκεί στην Χαρ. Τρικούπη.

Άνθρωποι που στιγματίζουν την πολιτική Καχριμάνη επί Φίλιππου Τσουμάνη στην αντιπολίτευση ακόμα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ακολούθως επί Χατζηεφραιμίδη και τέλος, επί Βαγγέλη Αργύρη στην μετεξέλιξη της Νομαρχίας, σημερινή Περιφέρεια, δε μπορούν εύκολα να υπακούσουν σε ένα ενδεχόμενο «φιρμάνι» του Β. Βενιζέλου.

Αυτά για να μην κάνουν διάθεση πρόωρα κάποιοι, εκεί στην πάνω πλατεία... και βλέπουν Περιφερειάρχη Καχριμάνη με αντιπεριφερειάρχη Χατζηεφραιμίδη!

 

Ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, η προσφορά μιας διοίκησης που ανοίγει ορίζοντες πρέπει να αναγνωρίζεται από όλους και όσο... δεξιός ή κομμουνιστής κι αν είναι ή νοιώθει κάποιος, μπορεί να δείξει τη μεγαλοψυχία του απέναντι σε μια ετερόκλιτη πολιτικά είναι αλήθεια, διοίκηση, στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων που έχει καταφέρει πολλά στα δύο χρόνια της θητείας της.

Σε άλλο φύλλο θα διαβάσετε για τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου μαζί με την Περιφέρεια με περίπτερο στην διεθνή έκθεση της Κύπρου, η ισχυρή παρουσία ωστόσο του εμπορικού Επιμελητηρίου μας που έχει εδραιωθεί στο εθνικό επιχειρηματικό γίγνεσθαι, όχι με φιέστες και βραβεύσεις του προέδρου... επιβεβαιώνεται από την συμμετοχή του Δ. Δημητρίου προχθές το απόγευμα, σε μια συνάντηση εκπροσώπων του Ελληνο-βραζιλιάνικου εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου με μέλη του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), με θέμα τη διερεύνηση της δημιουργίας στη συμπρωτεύουσα, ενός κόμβου όχι απλά διαμετακομιστικού εμπορίου για τα βραζιλιάνικα προϊόντα προς την Ευρώπη αλλά προώθησης των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα της εξωτικής χώρας, από κοινού με τα ελληνικά.

Είτε ευοδωθεί είτε όχι το μεγαλεπήβολο εγχείρημα - για το οποίο βέβαια τη σπουδαιότητα μπορεί να αντιληφθούν όσοι αγνοούν πως σήμερα η Βραζιλία είναι μεταξύ των πέντε πρώτων χωρών της υφηλίου, παραγωγών στον αγροτικό τομέα - η πρόσκληση σε μια τέτοια συνάντηση και η τοποθέτηση του Δ. Δημητρίου είναι από μόνη της σημαντική.

 

Και για να κλείσω, ο Δ. Δημητρίου δήλωσε προχθές παρών στα πολιτικά πράγματα της περιοχής, χωρίς να έχει κάτι συγκεκριμένο κατά νου, ωστόσο η... αυτοδιάθεση του προέδρου του Επιμελητηρίου ενόψει εκλογών στην Αυτοδιοίκηση θα μπορούσε εγκαίρως να αξιοποιηθεί από όσους βλέπουν μπροστά και ανήκουν στο λεγόμενο προοδευτικό χώρο, μιας και μπορεί ο κ. Δημητρίου να είναι ΠΑΣΟΚ, αυτό ωστόσο δεν τον εμπόδισε να συνεργαστεί μέχρι σήμερα άψογα με «άρχοντες» άλλων πολιτικών χώρων από τον Φίλιο ως τον Καχριμάνη. Γιατί η πολιτική ευφυία φαίνεται και στην ταχύτητα των αποφάσεων και ας έχουν κατά νου οι διάφοροι υποψήφιοι επικεφαλής συνδυασμών ότι τα καλά και πραγματικά φρέσκα - ανεξαρτήτου ηλικίας - στελέχη, σπανίζουν...

Σχετικά άρθρα