Thu04252019

Last update09:02:04 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Capture

Σφοδρή επίθεση Ριζόπουλου για τη συμμετοχή της Περιφέρειας στον πλειστηριασμό των ακινήτων της SPIDER

  • PDF

rizopoulos-diapseyoynΤελικά υπάρχουν και χειρότερα, διαπιστώνει για την Περιφερειακή Αρχή σε δήλωσή του, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου και επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος, αναφορικά με τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το μεσημέρι της Δευτέρας, με μοναδικό θέμα τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε πλειστηριασμό για την αγορά τριών ακινήτων της εταιρείας Spider (της οποίας πρόεδρος ήταν ο θείος του Περιφερειάρχη Κώστας Πέτσιος) που έχουν ως πρώτη τιμή εκκίνησης το ποσό των 6.780.000 ευρώ.

«Το θέμα αυτό δημιουργεί τεράστιο ζήτημα τόσο νομικό, όσο και ηθικό. Δεν είναι δυνατόν τα χρήματα της Περιφέρειας να χρησιμοποιούνται με αυτό τον τρόπο, χωρίς σχέδιο, προοπτική και ανταποδοτικότητα στο λαό της Ηπείρου» τονίζει ο κ. Ριζόπουλος στη δήλωσή του και θέτει τα εξής ερωτήματα:

Ποιος έχει κρίνει ότι τα συγκεκριμένα κτίρια είναι απαραίτητα στην Περιφέρεια.

Σε τι ακριβώς θα χρησιμεύσουν, πότε θα αξιοποιηθούν και πότε θα ξεκινήσει η απόσβεση της αγοράς.

Αν έχει γίνει έρευνα αγοράς και για άλλα κτίρια που να πληρούν τις προδιαγραφές τις οποίες έχουν εγκρίνει οι υπηρεσίες της Περιφέρειας;

Ο κ. Ριζόπουλος μιλά για πιθανή συνενοχή της διοίκησης, της αντιπολίτευσης αλλά και των ΜΜΕ της Ηπείρου, με πρόσχημα ότι «με τον τρόπο αυτό οι εργαζόμενοι θα λάβουν κάποια από τα οφειλόμενα».

«Η Περιφέρεια δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Είναι το στρατηγείο που φροντίζει την ανάπτυξη όλης της Ηπείρου και όχι για να ξεχρεώνει συγγενείς και φίλους του Περιφερειάρχη με επίκληση στο συναίσθημα. Το ίδιο είχε γίνει και το 2005 όταν ο τότε Νομάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης είχε αγοράσει το κτίριο του «Παλλάδιον» και μάλιστα με δάνειο» σημειώνει.

Την ίδια ώρα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης διατυπώνει προτάσεις για την αξιοποίηση πόρων στους εξής τομείς:

Ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση.

Ενίσχυση μικρών γαλακτοπαραγωγών που η παραγωγή τους δεν φτάνει στις βιομηχανίες.

Επιδότηση της θέρμανσης των νοικοκυριών ιδιαίτερα μάλιστα μετά την πλήρως αποτυχημένη στρατηγική που απομάκρυνε το ενδεχόμενο να φτάσει φθηνό φυσικό αέριο στην Ήπειρο.

Τα ενοίκια των παιδιών που πέτυχαν στα ΑΕΙ εκτός τόπου κατοικίας και δεν πήγαν γιατί δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα ενοίκια κ.λπ., κ.λπ.

«Ανεξαρτήτως των συγκυριακών πλειοψηφιών, ο κ. Καχριμάνης, – όπως επίσης οι σύμβουλοι που τον στηρίζουν και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης- πρέπει να απαντήσει προσωπικά αν θεωρεί τα χρήματα της Περιφέρειας οικογενειακή υπόθεση ή απλώς αν αισθάνεται ότι στις επικείμενες εκλογές τελειώνει η... βασιλεία του και πρέπει να προλάβει να τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες τις δικές του και της ξεπεσμένης παρέας του.

Τέλος, επισημαίνεται η ανάγκη να καταλάβουμε και οι Ηπειρώτες ότι οι λογικές «είναι συγγενής μου ο τάδε» ή «τα έχω καλά με τον δείνα» είναι αυτές που οδήγησαν την Ήπειρο στον πάτο. Και οικονομικά και πολιτισμικά. Η κοινωνία δεν πρέπει να σιωπά μπροστά σε τέτοια φαινόμενα. Πρέπει να μπει ένα τέλος στον Ιδρυματισμό της Ηπείρου. Για τους Ορίζοντες Ηπείρου τέτοιου είδους φαινόμενα είναι πράξεις ακραίου ξεπεσμού» καταλήγει δηλώνοντας πως επόμενη Περιφερειακή Αρχή θα επανεξετάσει από μηδενική βάση τη νομιμότητά τους συμπεριλαμβάνοντας και το ρόλο των υπηρεσιών της Περιφέρειας.