Thu04252019

Last update09:02:04 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Capture

Θυμίζουν άλλες εποχές…

  • PDF

SPYROSΣε κατηγορηματική διάψευση για την ύπαρξη κρυπτών στο ΚΕΕΛΠΝΟ προχωρά ο πρόεδρος των εργαζομένων, Σταμάτης Πουλής, ο οποίος ζητά την παρέμβαση του εισαγγελέα προκειμένου να αποκαλυφθεί η νέα σκευωρία που στήνεται προκειμένου να δημιουργεί κλίμα ενόψει στο πλαίσιο της εξεταστικής για την Υγεία.

Χαρακτηρίζοντας ως γελοιότητες τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας αναφέρει πως πρόκειται για τις επίσημες αποθήκες όπου φυλάσσονται τα αρχεία όλων των τμημάτων του ΚΕΕΛΠΝΟ και αφορούν προηγούμενα έτη, ενώ κάνει λόγο για ανοιχτή γραμμή μεταξύ των κλιμακίων της γενικής επιθεωρήτριας Μαρίας Παπασπύρου, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και του εκδότη της εφημερίδας Documento Κώστα Βαξεβάνη.

- Οι μέθοδοί τους θυμίζουν άλλες εποχές. Στην καλύτερη εκδοχή εποχές Τασκένδης στην χειρότερη...

Κατά το δοκούν σύντροφε...

Ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ (που αλλού; Στο επίσημο κομματικό κανάλι, κάτι σαν το πρακτορείο TASS της πρώην σοβιετίας) για την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για επιστροφή περικοπών σε συνταξιούχους ξεκαθάρισε ότι δεν παράγει νομολογία και δεν υπάρχει θέμα αναδρομικότητας.

Η επιστροφή αναδρομικών αφορά υποθέσεις που έχουν κριθεί από το ΣτΕ και δεν είναι απόφαση υπέρ όλων, γιατί θίγεται το δημόσιο συμφέρον, τόνισε ο κ. Πετρόπουλος.

Και από πού ως που δεν προκύπτει νομολογία;

Και για ποιόν λόγο οι σύντροφοι θέλουν να βάλουν τους συνταξιούχους σε μια διαδικασία προσφυγών στο Σ.τ.Ε;

- Γιατί ο Πετρόπουλος αυτό κάνει λέγοντας ότι δεν καλύπτει όλους τους συνταξιούχους η απόφαση του Σ.τ.Ε.

Είναι δεδομένο

Γιατί από την στιγμή που το Σ.τ.Ε. αποφάσισε για μια υπόθεση το σκεπτικό που ανέπτυξε δεν είναι προσαρμοσμένο στην ιδιαιτερότητα αυτού ή αυτών που προσέφυγαν...

Το σκεπτικό επί της ουσίας στηρίζεται σε παλιότερη απόφασή του τότε που είχε κρίνει τον νόμο για τις περικοπές συντάξεων αντισυνταγματικές.

Γιατί λοιπόν σήμερα τα αριστερά συντρόφια ερμηνεύουν κατά το δοκούν τις αποφάσεις του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου.

Με ποιους είναι τέλος πάντων;

Με τους αδύνατους ή με τους ισχυρούς;

- Όπου αδύνατοι (και) σε αυτή την περίπτωση οι συνταξιούχοι και δυνατοί οι δικηγόροι προς τους οποίους οδηγούν οι δηλώσεις Πετρόπουλου.

Ωρολογιακή βόμβα

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του Κράτους αποτελεί η υπόθεση των αναδρομικών των συνταξιούχων που προκύπτουν από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το 2015, που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων του 2012 Mε αφορμή την απόφαση του ΣτΕ έχουν ήδη κατατεθεί πάνω από 130.000 αγωγές από συνταξιούχους και ο αριθμός αναμένεται να πολλαπλασιαστεί μετά τις τελευταίες εξελίξεις αφού η δικαίωση των εναγόντων είναι πλέον σίγουρη.

Σύμφωνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς, το συνολικό κόστος των αγωγών για τα Ταμεία και συνακόλουθα για το ελληνικό Δημόσιο μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ.

- Πρόκειται για ένα ποσό που το Κράτος αδυνατεί να καταβάλει, έστω και αν η εκδίκαση των αγωγών πάρει κάποια χρόνια για να τελεσιδικήσει.

Στα βήματα του ΚΙΝΑΛ...

ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΜΒΙΚΗΣ σημασίας απόφαση κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθιστώντας με τον τρόπο αυτό απολύτως ξεκάθαρο ότι η ΝΔ προετοιμάζεται για τις επερχόμενες εκλογές, ανεβάζοντας στροφές.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε την πρόθεσή του, με συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, εντός των επομένων ημερών να εκκινήσει τη διαδικασία δημοσιοποίησης των υποψήφιων βουλευτών της ΝΔ στα ψηφοδέλτια όλης της χώρας, οι οποίοι για πρώτη φορά θα επιχειρήσουν να εισέλθουν στο κοινοβούλιο.

- Συνεχίζεται η εκλογική ετοιμότητα της Ν.Δ. παρά το γεγονός ότι κάποιοι ασκούσαν κριτική στο ΚΙΝΑΛ που είχε αποφασίσει να ανακοινώσει υποψηφίους βουλευτές εντός του Νοεμβρίου

Πάντα δεύτερη

ΠΑΝΤΑ δεύτερη σε ιδέες και πράξεις η Ν.Δ.

Ακολουθούσε βήμα το βήμα... τα βήματα του ΠΑΣΟΚ.

Από την εκλογή του αρχηγού ακόμη μέχρι και την επιλογή των υποψηφίων δημοτικών αρχόντων.

Εκλογή από τον λαό το ΠΑΣΟΚ; Εκλογή αρχηγού και η Ν.Δ. από την βάση.

Αιτήσεις ενδιαφερομένων για υποψήφιοι δήμαρχοι το ΚΙΝΑΛ αιτήσεις και η Ν.Δ.

- Ασθμαίνοντας δεύτερη η Νουδούλα.

Είμαι πολύ περίεργος

ΚΑΤΑ τα άλλα είμαι πολύ περίεργος να δω πως θα αξιοποιηθούν στην περιοχή μας αυτά τα περιβόητα στελέχη από το μητρώο νέων στελεχών της Ν.Δ.

Περιμένω να δω πως θα γίνει η ανανέωση, όπως έλεγε κάποτε ο Κυριάκος;

Ανανέωση σε πρόσωπα κυρίως γιατί σε νοοτροπία προσωπικά είχα άσχημη εμπειρία με όσα από τα νέα απρόσωπα μίλησα σε δημόσιο διάλογο.

Πολύ φανατισμένα και με μια υπεροψία χωρίς προηγούμενο.

Σκληροπυρηνικά δεξιά στοιχεία για να καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ.

Αλλά εν πάσει περιπτώσει είμαι πολύ περίεργος να δω πόσα και που θα αξιοποιηθούν στην Ήπειρο.

Μικρά και ενδιαφέροντα

- Αυτό που κάνουν είναι πραγματικά τραγικό και έξω από κάθε λογική.

- Οι άνθρωποι, βλέποντας την ήττα να έρχεται μέρα με την μέρα, κάνουν τα πάντα προκειμένου να ανατρέψουν την κατάσταση.

- Όπως ο Δημοκρατικός Στρατός στον Εμφύλιο. Τα πάντα.

- Χωρίς να υπολογίζουν την ψεύτικη καταγγελία, χωρίς ηθική και φραγμούς δημοκρατίας.

- Βρήκαν λέει μία κρύπτη στο ΚΕΕΛΠΝΟ με όλα τα έγγραφα που στέλνουν φυλακή όλη την Νέα Δημοκρατία.

- Σκεφτείτε τώρα!

- Υπήρχαν «ενοχοποιητικά» έγγραφα και οι βλάκες της Ν.Δ. τα έκτισαν σε τοίχο.

- Δεν βρήκαν έναν κάδο απορριμμάτων να τα πετάξουν ή να τα κάψουν.

- Τόσο ηλίθιοι ήταν που δεν μπόρεσαν να προστατέψουν τον εαυτό τους και αντί να τα εξαφανίσουν τα έκλεισαν σε ένα δωμάτιο!!!!

- Οι Πολακιάδες βλάπτουν σοβαρά την πολιτική ζωή.

- Ο κύριος που παραδέχτηκε δημόσια ότι κρατούσε διπλά βιβλία στον Δήμο του, ο άνθρωπος που έχει καθυβρίσει την Δικαιοσύνη ουκ ολίγες φορές, ο πολιτικός άνδρας που ζήτησε από το κόμμα του να στείλει φυλακή «μερικούς» για να ελέγξουν το... κράτος, πρωτοστατεί σε μία υπόθεση που προκαλεί τον γέλωτα.

- Αυτό είναι το νέο ήθος στην πολιτική ζωή του τόπου.

- Αυτή είναι άραγε η Αριστερά;

- Και δεν θα αναζητήσω μακριά την τιμωρητική τους λογική...

- Θα μείνω εδώ στην υπόθεση ενός γιατρού που τον είχαν ένα χρόνο εκτός υπηρεσίας και τον ξαναβάζουν ένα ακόμη χρόνο εκτός υπηρεσίας.

- Δηλαδή είναι σαν του παίρνουν το πτυχίο δεδομένου ότι ούτε μπορεί να παραιτηθεί, ούτε μπορεί να εργαστεί μια και η υπόθεσή του ερευνάτε.

- Και καλά ένα χρόνο τώρα γιατί δεν ερευνήθηκε;

- Απαθείς οι κατήγοροι. Αδιάφοροι. Εκείνο που θέλουν είναι να τιμωρήσουν αυτόν που είπε και έγραψε εναντίον τους.

- Όχι τον επιστήμονα. Αλλά τον πολιτικό τους αντίπαλο.

- Ψυχροί, εκδικητικοί, τραγικοί. Και ξαναρωτάω; Αυτή είναι άραγε η αριστερά;