Sat10192019

Last update12:09:49 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Η αιμοδοσία του Χατζηκώστα

  • PDF

SPYROSΔΕΝ ξέρω σε πόσους είναι γνωστό το γεγονός ότι το τμήμα αιμοδοσίας του Χατζηκώστα έχει βραβευτεί επανειλημμένως για την προσφορά τους, την αρτιότητα των υπηρεσιών του και φυσικά για την επιστημονική του δουλειά.

Εντάξει. Αυτό δεν θα μπορούσαν να το γνωρίζουν όλοι...

Όμως το πιο σημαντικό όλων αυτών, είναι το γεγονός ότι η αιμοδοσία του Χατζηκώστα είναι μεταξύ των κορυφαίων στην χώρα.

Και πώς να μην είναι αφού οι 82 στους 100 που δίνουν αίμα είναι εθελοντές αιμοδότες όταν ο μέσος όρος της χώρας περιορίζεται στους 56 από τους εκατό να είναι εθελοντές!!!

- Μπράβο τους χίλια μπράβο τους που τα καταφέρνουν τόσο καλά.

Προίκα για τον γάμο της

ΣΥΣΚΕΥΕΣ πληρωμής με κάρτα (POS), και τους 13 σταθμούς διοδίων του αυτοκινητοδρόμου και σε όλες τις λωρίδες διέλευσης του κάθε σταθμού λειτουργεί εδώ και λίγες ημέρες η «Εγνατία Οδός Α.Ε.».

Η εταιρεία είχε εφαρμόσει από τις 16 Αυγούστου την πληρωμή με POS στους σταθμούς διοδίων, σε μία λωρίδα του κάθε σταθμού.

Βλέπετε οσονούπω θα πρέπει να παραδοθεί σε ιδιώτες.

Και οι πάλε ποτέ αγωνιστές ενάντια στο ξεπούλημα της Εγνατίας που αποτελούσε κομμάτι της εθνικής περιουσίας. Όχι μόνο την πουλάνε αλλά τις φτιάχνουν και την προίκα.

- Για να κάνουν την νύφη ελκυστική σ τον γαμπρό.

Επιτέλους ξύπνησαν

ΔΙΑΒΑΖΩ ότι πρωτοβουλία για το θέμα της αποτελεσματικής προστασίας του πλατάνου και της καστανιάς από τις ασθένειες που τα απειλούν, αναλαμβάνει ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Δημαράς.

Ο Υφυπουργός συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη εργασίας.

Όπως τονίστηκε είναι σημαντικό να κατανοήσουν οι πολίτες ότι η ασθένεια μεταφέρεται από το άρρωστο πλατάνι στα υγιή από τα αλυσοπρίονα και γενικά τα εργαλεία κοπής καθώς και από τα σκαπτικά μηχανήματα. Δυστυχώς δεν υπάρχει θεραπεία της ασθένειας, κάτι που καθιστά εξαιρετικά σημαντική τη λήψη μέτρων προστασίας από τη μετάδοσή της.

- Δεν αφήνατε να αρρωστήσουν όλα και μετά να εξετάζατε το θέμα;

Μα που ήταν οι δικοί μας;

ΓΙΑ να καταλάβω κάτι...

Αποτελεί ναι ή όχι πρόβλημα η αύξηση των διοδίων στην Τύρια για τους εκπαιδευτικούς που κατοικούν στα Γιάννινα αλλά έχουν οργανική θέση στην Θεσπρωτία;

Με αποτέλεσμα να καλούνται καθημερινά την σχολική περίοδο να περνάνε από τα διόδια της Τύριας και να πληρώνουν το αντίτιμο...

Υπάρχει ή δεν υπάρχει πρόβλημα που από 2,10 σήμερα η τιμή των διοδίων θα πάει στα 3,40;

Φαίνεται ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα.

- Γιατί αν υπήρχε, ένας τουλάχιστον από την συνδικαλιστική ηγεσία των εκπαιδευτικών Γιάννινα, θα πήγαινε στην προχθεσινή διαμαρτυρία των συναδέλφων τους από την Θεσπρωτία

Περί ρέντας και ζωής

Η ΡΕΝΤΑ στην ζωή είναι πολύ μεγάλο πράγμα. Φέρνει θαύματα, γιατί όλες οι συγκυρίες συνωμοτούν για την έλευση τους.

Τραβάς από τα δεκαοχτώ και βγαίνει τριάρι. Σηκώνεις όλο το τραπέζι.

Κάπως έτσι ήταν ο Αλέξης μας μέχρι και τα μέσα του 2016. Από τον χειμώνα του 2012 ό,τι έκανε ή δεν έκανε λειτουργούσε υπέρ του.

Αυτός καθόταν και η τύχη του δούλευε.

Ακόμα και η προφυλάκιση του Άκη, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του Μαΐου 2012, του έδωσε, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, δέκα μονάδες, καθώς διέλυσε το ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από το 6% πήγε στο 16%.

- Ήταν η εποχή που όλα ήταν μαγικά για τον ίδιο και για το κόμμα του.

Κάποτε τελειώνει

ΟΜΩΣ η τύχη άρχισε να του στέλνει κάποια ανησυχητικά μηνύματα από τις αρχές του 2016.

Ήταν τότε, που κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, ο Κ. Μητσοτάκης εκλέχτηκε αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

Πάντα το μητσοτακέικο ήταν γκαντέμικο σόι.

Η τράπουλα δεν θα ήταν «μονταρισμένη» πλέον.

Μετά, η μια αποτυχία διαδεχόταν την άλλη.

Δεν μπόρεσε να μαζέψει 200 ψήφους, ώστε η αλλαγή του εκλογικού νόμου να έχει άμεση εφαρμογή, ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες κατέπεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η Νέα Δημοκρατία εν τω μεταξύ πήρε κεφάλι στις δημοσκοπήσεις, μια η Μάντρα, μια το Μάτι, μια οι Πρέσπες και άλλα πολλά.

- Κάπως έτσι φτάσαμε στο 2018 που, όπως θα αποδειχτεί, θα είναι η χρονιά ααρνητικά καθοριστική για τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Βασικές αρχές

ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ο Τσίπρας, πριν από λίγες ημέρες, μέσα στο κοινοβούλιο θέλοντας να δείξει πόσο άτεγκτη είναι η κυβέρνηση του σε θέματα διαφθοράς και παράνομου πλουτισμού, αναφέρθηκε στον ενεχυροδανειστή Ριχάρδο.

Τον Ριχάρδο τον κατηγόρησαν για λαθρεμπόριο.

Ο πρωθυπουργός, από την ιδεολογία του, αγνοεί πως στις φιλελεύθερες δημοκρατίες όλοι είναι αθώοι, μέχρις αποδείξεως της ενοχής τους. Διδάχτηκε στα κομματικά φροντιστήρια το σταλινικό δόγμα πως «καλύτερα είναι να φυλακισθούν δέκα αθώοι, παρά να διαφύγει ένας πράκτορας του εχθρού».

- Παστρικά πράγματα.

Κάνουν πάρτι

ΜΙΑ ακόμη καταγγελία σε βάρος ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στα Γιάννινα.

Για απαράδεκτη συμπεριφορά.

Μα δεν ασχολείται κανείς με αυτό το θέμα;

Είναι πολλά τα λεφτά που παίρνουν αυτοί οι αετονύχηδες.

Βοηθώντας, υποτίθεται , τους μετανάστες της περιοχής.

- Μας πώς να τους πειράξει κάποιος αφού... είναι πολλά τα λεφτά Άρη...

Μικρά και ενδιαφέροντα

- Στη Γαλλία τα κίτρινα γιλέκα «τσαλάκωσαν» την κυβέρνηση Μακρόν, υποχρεώνοντας την να «παγώσει» τις αυξήσεις στη φορολογία καυσίμων.

- Στην Ελλάδα τέτοια γιλέκα δεν έκαναν ποτέ την εμφάνιση τους, παρά το γεγονός ότι η φορολογία στη βενζίνη και στο πετρέλαιο σπάει τα κοντέρ, ανεβάζοντας τη χώρα μας στο βάθρο των τριών πιο ακριβών τιμών στην Ευρωζώνη!

- Η έκθεση του ΟΟΣΑ είναι άκρως αποκαλυπτική και ενισχύει την αίσθηση ότι οι Έλληνες πληρώνουν δυσανάλογα υψηλούς φόρους στα καύσιμα.

- Συγκεκριμένα, το σύνολο των φόρων ανέρχεται στο απίστευτο 65,7% της λιανικής τιμής, με μόνη υψηλότερη επιβάρυνση στη Φινλανδία (67,3%) και στην Ολλανδία (67,5%), των οποίων το κατά κεφαλήν εισόδημα απέχει... έτη φωτός από το αντίστοιχο της Ελλάδας.

- Σε σχέση με τις τιμές στα καύσιμα τώρα.

- Το τελευταίο μεγάλο «μπαμ» έγινε στο «πακέτο» μέτρων του Μαΐου του 2016, που επισφράγισε την πρώτη αξιολόγηση του 3ου Μνημονίου.

- Τότε, το υπουργείο Οικονομικών έπληξε εις διπλούν τη φορολογία των καυσίμων.

- Κατ' αρχάς, ο ΦΠΑ ανέβηκε από το 23% στο 24%, ενώ έγινε αναπροσαρμογή και των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης ως εξής:

- Αμόλυβδη: από 670 ευρώ σε 700 ευρώ το χιλιόλιτρο

- Πετρέλαιο κίνησης: από 330 ευρώ σε 410 ευρώ το χιλιόλιτρο

- Πετρέλαιο θέρμανσης: από 230 ευρώ σε 280 ευρώ το χιλιόλιτρο

- Η τεράστια φορολογική επιβάρυνση των καυσίμων συνέπεσε, μάλιστα, με το ράλι των διεθνών τιμών του πετρελαίου, προκαλώντας έτσι πολλαπλά σοκ στους καταναλωτές.

- Παρήγορο είναι το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφηκε αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών, χωρίς ωστόσο να έχει φτάσει ατόφια στις εν Ελλάδι λιανικές τιμές, λόγω της υψηλής φορολογίας.

Σχετικά άρθρα