Sun06072020

Last update11:24:13 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Τιμώ την μνήμη…

  • PDF

SPYROSΕΔΩ σε τούτη την χώρα τιμώ την μνήμη σημαίνει ότι καταστρέφω στην μνήμη του.

Και μόνο σε τούτη την χώρα συμβαίνουν αυτά.

Τιμώ την μνήμη του Πολυτεχνείου σημαίνει πρέπει να κάψω την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Τιμώ την μνήμη του Γρηγορόπουλου σημαίνει πρέπει να κάψω την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Τιμώ την μνήμη του Φύσσα σημαίνει πρέπει να κάψω την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Και πάει λέγοντας.

Μια χώρα κανονικό μπάχαλο.

- Στην οποία η ελάχιστη μειοψηφία κάνει ότι της γουστάρει.

Εθνική ήττα

ΠΕΡΑ από τα πολλαπλά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στην πολύπαθη χώρα μας, τα συνεχιζόμενα βίαια επεισόδια σε «επετείους» προκαλούν αγανάκτηση και δημιουργούν ανασφάλεια στους πολίτες. Δημοκρατία χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει!

Το σκηνικό θα συνεχίζει να επαναλαμβάνεται όσο συλλογικότητες αντιλαμβάνονται τον δημόσιο χώρο ως ανεξέλεγκτο «τσιφλίκι» άσκησης της κάθε είδους επαναστατικότητας και «ρεβανσισμού» χωρίς αιτία... με την ανοχή των κυβερνώντων.

Οι προσαγωγές ακόμη και αυτές με σοβαρές κατηγορίες ακυρώνονται από νόμους τύπου «Παρασκευόπουλου» και πάμε και πάλι από την αρχή!

Και όσο το βίαιο σκηνικό θα συνεχίζεται, ο λογαριασμός από τις καταστροφές και τις ζημιές θα ανεβαίνει στα ύψη.

- Δυστυχώς ζούμε μια εθνική ήττα!

Όλα του πήγαν στραβά

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ προβληματισμένος είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην τελική κούρσα προς τις εκλογές.

Ο πρωθυπουργός, είχε δρομολογήσει από τις αρχές του 2018, το άνοιγμα διαφόρων «μετώπων», στα οποία θα έριχνε τους, όπως νόμιζε ότι είναι, υπέρ-πυραύλους του, που θα διέλυαν την αντιπολίτευση, κυρίως την ΝΔ και δευτερευόντως την μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ, και θα καθάριζαν τον δρόμο προς τις κάλπες.

Αλλά αυτοί οι υπέρ-πύραυλοι, αποδείχθηκαν –και κατέπεσαν- ως πρωτοφανή φιάσκο, που γυρίζουν μπούμερανγκ στον κ. Τσίπρα....

- Συνήθως, όταν σε παίρνει η κατηφόρα, δύσκολα σταματάς.

Διάττον αστήρ...

ΚΑΝΕΙΣ δεν περίμενε τόσο γρήγορα μια εξέγερση εναντίον του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος καλλιέργησε τεράστιες προσδοκίες όταν υποσχέθηκε ότι θα μεταρρύθμιζε την κοιμώμενη Γαλλία, θα ανέτρεπε την γραφειοκρατική Ευρώπη, και θα επέβαλε ένα νέο είδος πολιτικού σχήματος που ο ίδιος έπλασε, το «ούτε Δεξιά, ούτε Αριστερά».

18 μήνες μετά τις εκλογές, κανένα από τα οράματα του «Δία» ή «Ναπολέοντα», όπως ειρωνικά αποκαλούν πλέον οι Γάλλοι τον Μακρόν, δεν προχωράει. Αντίθετα, γιγαντώνεται ένα κίνημα δυσαρέσκειας το οποίο ο Γάλλος πρόεδρος δείχνει ότι δεν μπορεί να κατανοήσει, ούτε το είχε προβλέψει, φυσικά.

- Αυτά παθαίνουν όλοι όσοι υπόσχονται πολλά χωρίς μέτρο...

Ιδιωτικά πανεπιστήμια

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ με αφορμή τη Συνταγματική Αναθεώρηση έχει ανοίξει ξανά η συζήτηση για το να θα επιτρέπεται η λειτουργία μη κρατικών και ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Μια συζήτηση που δεν απασχολεί κανένα άλλο μέρος του κόσμου, στη χώρα μας ανάγεται σε μεγάλη μεταρρύθμιση.

Ένα πρόβλημα που θα 'πρεπε να λυθεί εδώ και δεκαετίες, διχάζει ακόμη και σήμερα πολιτικές δυνάμεις και κοινωνία.

"H ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από ιδρύματα που αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με πλήρη αυτοδιοίκηση... H σύσταση ανώτατων σχολών από ιδιώτες απαγορεύεται" αναφέρει το άρθρο 16 του Συντάγματος.

Κι αυτό τη στιγμή που λειτουργούν παντού στην Ελλάδα εκπαιδευτήρια τα οποία παρέχουν τριτοβάθμια εκπαίδευση και πτυχία σε συνεργασία με πανεπιστήμια του εξωτερικού.

- Η κυβέρνηση κρύβει το κεφάλι της στην άμμο και πιστεύει ότι αφού δεν βλέπει ένα πρόβλημα, δεν υπάρχει κιόλας.

Εκεί αυτός επιμένει...

Τον ισχυρισμό του πως ο λαός της πΓΔΜ είναι «Μακεδόνες» και η γλώσσα του είναι η «Μακεδονική» εξέφρασε για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ.

Μάλιστα μιλώντας σε ένα πάνελ κατά τη διάρκεια δημόσιας συζήτησης ο κ. Ζάεφ μετά από ερώτηση πολίτη, ξεκαθάρισε πως κανείς πλέον, μετά την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεν θα μπορέσει να αμφισβητήσει τόσο την εθνότητα όσο και τη γλώσσα της χώρας του.

Ο Πρωθυπουργός της γείτονος χώρας, εξακολουθεί σε κάθε τοποθέτησή του να επαναλαμβάνει τα οφέλη από τη συμφωνία για τη χώρα του που για πρώτη φορά δημιουργεί κεκτημένα για τη γλώσσα και την εθνότητα.

- Και οι δικοί μας; Κάαααθονται.

Ως δια μαγείας...

ΚΑΙ ξαφνικά ως δια μαγείας όλα βρίσκουν την λύση τους.

Με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την προκήρυξη των διαγωνισμών και ειδικότερα εκείνου για το Ελληνικό.

Με άλλες τροπολογίες αρχίζουν να εκταμιεύονται χρήματα για να δοθούν σαν επιδόματα.

Παράλληλα λύνονται θέματα απέναντι στα οποία η κυβέρνηση είχε αλλεργία...

Ταυτόχρονα ο κος Τσίπρας ξεμύτισε από τους Μαξίμου...

- Δηλαδή τι άλλο θέλετε για να δείτε ότι πίσω από όλα αυτά ξετυλίγεται το κυβερνητικό σενάριο πρόωρων εκλογών...

Μικρά και ενδιαφέροντα

- Έχω την, πάγια πλέον, πεποίθηση ότι δεν πρέπει ν' ασχολούμαστε με διάφορους τύπους της πολιτικής οι οποίοι, δια των συνεχών προκλήσεων, επιδιώκουν να προκαλούν ντόρο γύρω από το όνομά τους και δια του ντόρου να αποκομίζουν προσωπικό όφελος, δηλαδή ψήφους.

- Προσωπικές ψήφους.

- Αν ασχολούμαστε μαζί τους, απλώς συμβάλλουμε κι εμείς στην επίτευξη του στόχου τους.

- Τέτοιοι τύποι ευδοκιμούν σχεδόν σε όλα τα κόμματα.

- Υπάρχουν, όμως, περιπτώσεις που δεν γίνεται να το αποφύγεις, όταν κάποιοι απ' αυτούς υπερβαίνουν τα όρια της θρασύτητας.

- Όπως έκανε ο Πάνος Καμμένος όταν προέτρεπε το πλήθος να λιντσάρει έναν δήμαρχο ή όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης μαινόταν εναντίον Καραμανλή και Μπακογιάννη με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς, αλλά σήμερα μια χαρά συμπορεύεται μαζί τους.

- Το τελευταίο διάστημα τα όρια της θρασύτητας και της χυδαιότητας έχει ξεπεράσει ο Παύλος Πολλάκης, αυτό το αγλάισμα της «αριστερής» ιδεολογίας και πράξης.

- Τελευταίο του κατόρθωμα το «σκάσε τσογλάνι», που απηύθυνε σε έναν συνδικαλιστή του ΚΕΛΠΝΟ, με τον οποίο έχει αντιδικία.

- Δεν ξέρω αν αυτός ο συνδικαλιστής είναι διαπλεκόμενος και φίλος του Άδωνη ή αν έχει φάει λεφτά, όπως διατείνεται ο Πολάκης.

- Ελπίζω να τα βρουν ή να μην τα βρουν, αν δεν έχουν γίνει, οι εισαγγελείς.

- Πάντως, δεν θα δικάσει ο Πολάκης.

- Εδώ, όμως, έχουμε έναν υπουργό, ο οποίος απευθύνεται σε έναν πολίτη -όποιος κι αν είναι αυτός- με ύφος και λεξιλόγιο βαρύμαγκα της παλιάς Τρούμπας και τον καλεί να... παραδεχθεί προκαταβολικά την ενοχή του!

- Ούτε αυτό προκαλεί πλέον εντύπωση; Μα σε κανέναν κύριε Τσίπρα!!!