Fri01172020

Last update01:58:57 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Από την πίσω πόρτα

  • PDF

SPYROSΑΠΟ κολοτούμπες άλλο τίποτε τούτη η κυβέρνηση και τα στελέχια της.

Ο Σπίρτζης για παράδειγμα είναι αυτός που έφυγε διαμαρτυρόμενος από το ΠΑΣΟΚ για τις ιδιωτικοποιήσεις και τις περικοπές για να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ψηφίζει ακόμη πιο σκληρά μέτρα και να πουλάει ακόμη περισσότερη δημόσια περιουσία.

Πάρτε για παράδειγμα τα αεροδρόμια.

Ακόμη και τώρα που λένε ότι βγήκαν από τα μνημόνια (και άρα δεν τους υποχρεώνει κανείς να πάρουν μέτρα) θέλουν να βάλουν τους ιδιώτες στα 23 ελληνικά αεροδρόμια από την πίσω πόρτα.

Μεταξύ αυτών βέβαια και των Ιωαννίνων.

- Πως; Μα δίνοντας σε ιδιώτες το εμπορικό κομμάτι των αεροδρομίων...

Πρόταση Σπίρτζη

ΚΑΙ για να μην θεωρηθεί ότι αυτά τα λέω από το... στομάχι μου να σας παραθέσω μια δήλωση του Σπίρτζη για τα 23 αεροδρόμια της χώρας που δεν έχουν ξεπουληθεί.

«...Εμείς πιστεύουμε ότι το εμπορικό κομμάτι των αεροδρομίων και πιο συγκεκριμένα η κτιριακή υποδομή των καταστημάτων, οι χώροι στάθμευσης και η προσέλκυση αερομεταφορέων, τουριστικών γραφείων είναι κάτι που μπορεί να γίνει σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Όλο το υπόλοιπο μέρος της λειτουργίας και της συντήρησης των αεροδρομίων πρέπει να γίνει από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας...».

Ποιοι το λένε αυτό σήμερα;

- Μα αυτοί που μέχρι χθες άκουγαν ιδιωτική πρωτοβουλία και έβγαζαν σπυράκια. Μετάλλαξη αριστερών.

Το αντίθετο συμβαίνει...

ΛΟΙΠΟΝ όταν διαβάζω από υπηρεσίες μια ανακοίνωση σαν την παρακάτω:

«Η προθεσμία για την υποβολή δικαιολογητικών στην Περιφέρεια Ηπείρου (Γραφείου Αντιπεριφερειάρχη Νεολαίας και Άθλησης Βασίλη Γοργόλη) για τη σύνταξη του «Χάρτη Αθλητικού Τουρισμού και υπαίθρων δραστηριοτήτων Αθλητικής Αναψυχής της Ηπείρου» παρατείνεται μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2018.

Η παράταση κρίθηκε αναγκαία λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται από αθλητικά σωματεία της Ηπείρου...».

Είμαι βέβαιος ότι η παράταση δίνετε γιατί δεν υπήρξε ανταπόκριση.

- Κακώς μεν αλλά αυτό συμβαίνει δε.

Ο πιτσαδόρος του Παππάς

ΣΑΛΟΣ έχει προκληθεί μετά τις αποκαλύψεις σχετικά με τη θεαματική ανέλιξη του συνεργάτη του Νίκου Παππά, Μανώλη Πετσίτη, που από γκαρσόνι σε πιτσαρία έφθασε να είναι συνεργάτης σε μεγάλες εταιρείες ενέργειας.

Ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος πήρε σαφείς αποστάσεις από τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται την υπόθεση ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε για την ανάγκη μηδενικής ανοχής σε ότι προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, επεσήμανε πως όλοι έχουν ευθύνη για τις επιλογές τους, τους συνεργάτες και τους φίλους τους και ζήτησε κινήσεις αποκατάστασης.

- Μαξίμου ακούει κανείς;

Το ξέκοψε ο Σταύρος

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ Θεοδωράκης απευθύνθηκε στον Κωστή Χατζηδάκη, λέγοντας του ότι αν δεν ήταν αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θα του πρότεινε μία θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Ποταμιού. Γέλασαν όλοι. Και ο Μητσοτάκης που ήταν δίπλα στον Θεοδωράκη.

Μετά ο Θεοδωράκης έβαλε ένα πιο σοβαρό ύφος και είπε, μιλώντας για τον εαυτό του, ότι ένας άνθρωπος που ίδρυσε μεταρρυθμιστικό κίνημα δεν μπορεί να προσχωρήσει σε ψηφοδέλτιο άλλου κόμματος.

Λογικά η συζήτηση περί εκβολής του Ποταμιού στη Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να τελειώσει πάνω σε αυτή τη δήλωση.

Ναι, για τη συγκεκριμένη στιγμή.

Στο μέλλον μπορεί τα πράγματα να είναι διαφορετικά.

- Η πολιτική είναι μία ρευστή κατάσταση και συχνά οι άνθρωποι καλούνται να πάρουν το σχήμα της.

Και θεολόγοι και τραγικοί

H θλιβερή απάντηση του Αναπληρωτή Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Συμεών Πασχαλίδη, «δεν ξέρουμε ποιοι ήταν αυτοί», στην ερώτηση «ποιοι είναι υπεύθυνοι για τα επεισόδια» που έκαναν τη σχολή... Χαλέπι, αλλά κυρίως η αφελής παραδοχή του ότι «οι καταληψίες είχαν δώσει το λόγο τους πως δε θα προκαλέσουν προβλήματα στο χώρο», δείχνει πόσο μεγάλη είναι η ευθύνη και των πανεπιστημιακών παραγόντων για όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου που βιώνουμε χρόνια τώρα στην Ελλάδα.

- Αυτοί είναι οι καθηγητάδες των ελληνικών πανεπιστημίων μας.

Δώσε θάρρος στον χωριάτη...

ΣΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ περί «μακεδονικής γλώσσας» εμμένει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, μετά τις μεγάλες αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του περί διδασκαλίας της «μακεδονικής γλώσσας» σε σχολεία της Βόρειας Ελλάδας.

Ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε πως η Συμφωνία των Πρεσπών προβλέπει «μακεδονική» γλώσσα.

«Είναι γεγονός ότι στη συμφωνία υπάρχει αναφορά σε μακεδονική γλώσσα, είναι γεγονός ότι αυτή ανήκει στη νοτιοσλαβική ομάδα γλωσσών και αυτό είναι κάτι που είναι αποδεκτό και αποτελεί μέρος της Συμφωνίας, όπως είναι γεγονός ότι θα γίνουμε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζάεφ, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

- Η καλή μέρα από την αρχή φαίνεται...

Μικρά και ενδιαφέροντα

- Δεν γίνεται να μου πει και μένα ο Πετσίτης το μυστικό της επιτυχίας του;

- Επάγγελμα; Φίλος του Νίκου Παππά... Τι δεν αρκεί;

- Σιγά μην κάνει πρόωρες εκλογές για το Μακεδονικό. Λεπτό προς λεπτό απολαμβάνει τον χρόνο που του έμεινε.

- Θα έλεγα Αλέξη ότι είναι ντροπή να εγκαλείς τον οποιοδήποτε για κωλοτούμπες...

- Μια και αναβλήθηκε η ψηφοφορία για το Brexit, δεν κοιτάζουν μήπως αναβληθεί και το Brexit;

- Φοβάμαι ότι οι περισσότεροι από όσους δικαιούνται το μέρισμα, δεν είναι σε... θέση να κάνουν αίτηση.

- Ο Άδωνις έβαλε παιδιά να διαβάζουν αρχαία στους σκύλους τους. Δεν είναι ρατσιστικό που απέκλεισε τις γάτες;

- Μα γιατί θεέ μου όλους αυτούς να τους έστειλες σε τούτη την έρμη την χώρα.

- Τι άλλο θα ακούσουμε και θα δούμε από έναν αντιπρόεδρο ενός κόμματος που αύριο θέλει να γίνει κυβέρνηση;

- Να κάνει διαγγέλματα αρχαίων ελληνικών και σε... μουλάρια;

- Τους δικούς του όρους για την παραμονή του στο Ποτάμι έθεσε με δηλώσεις του, ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς, ξεκαθάρισε πως αν το κόμμα του δεν ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών θα παραιτηθεί

- Μα και που βρίσκεται στο ΠΟΤΑΜΙ όλα τα κυβερνητικά τα ψηφίζει...

- Πεισματικά αρνείται το Δημόσιο να εξοφλήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του στους ιδιώτες, μαζεύοντας λεφτά για... επιδόματα και μερίσματα!

- Στα 2,621 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη του κράτους σε ιδιώτες τον Οκτώβριο εφέτος, έναντι 2,612 δισ. τον Σεπτέμβριο.

- Ο στόχος για μηδενισμό των εκκρεμοτήτων μέχρι το τέλος του χρόνου έχει χαθεί οριστικά.

Σχετικά άρθρα