Tue05212019

Last update01:22:02 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Οι δεσμεύσεις Ελισάφ για τα Γιάννενα της Νέας Εποχής

  • PDF

elisaf programmaΤις προγραμματικές του θέσεις για το Δήμο Ιωαννιτών παρουσίασε το απόγευμα της Τετάρτης ο υποψήφιος Δήμαρχος με την παράταξη, «Γιάννενα Νέα Εποχή», Μωυσής Ελισάφ.

Σε μια γεμάτη από κόσμο αίθουσα ο κ. Ελισάφ ανέλυσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να ηγηθεί μιας νέας παράταξης καθώς και τους βασικούς άξονες του προγράμματός του για τα Γιάννενα του αύριο.

Η ομιλία του ξεκίνησε με μια αρκετά μεγάλη αναφορά στην διαδρομή του, τόσο επαγγελματικά όσο και στα δημοτικά δρώμενα των Ιωαννίνων, ενώ απάντησε και στο ερώτημα γιατί μετά από μια περίοδο αποχής επανέρχεται.

Η υποψηφιότητά μου, αλλά και όλων των συνεργατών μου, στόχο έχει την αναγκαία απόπειρα ενός περάσματος με την αναλογική συμμετοχή όλων.

Πιστεύω πως η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου δεν έχει τα χαρακτηριστικά των προηγούμενων αναμετρήσεων. Και τούτο γιατί τα κοινωνικά δεδομένα της χώρας μας, όπως ήδη προανέφερα, δεν έχουν τα χαρακτηριστικά των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων.

Πιστεύω ακόμη ότι η κρίση δεν δημιούργησε μόνο πρωτόγνωρα προβλήματα. Δημιουργεί ταυτόχρονα και νέες ευκαιρίες και προκλήσεις. Η Ιστορία διδάσκει πως καμιά κρίση δεν είναι μόνον το τέλος μιας εποχής: Μπορεί να γίνει και η αρχή μιας άλλης.

Αυτή είναι η πρόκληση των καιρών μας. Και σ΄ αυτή την πρόκληση ήρθε η ώρα να απαντήσουμε. Να ανταποκριθούμε δηλαδή με επιτυχία στις ανάγκες της εποχής μας. Και θα απαντήσουμε», τόνισε.

Δεν παρέλειψε βέβαια να επιτεθεί και στη Δημοτική Αρχή την οποία κατηγόρησε για αδιαφάνεια, έλλειψη πληροφόρησης, απουσία λογοδοσίας αλλά και δήθεν προοδευτισμό.

«Δεν είναι πρόοδος όταν μια πόλη δεν είναι καθαρή, όταν τα Λιθαρίτσια και το Γιαννιώτικο σαλόνι ρημάζουν, όταν οι παιδικές χαρές είναι σε κακή κατάσταση. Δεν είναι προοδευτική πολιτική η παροχή των πιο ακριβών υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης στη χώρα. Δεν αποτελούν στοιχείο προόδου οι φαύλες πρακτικές πελατειασμού στις σχέσεις της δημοτικής εξουσίας με τους πολίτες που παραπέμπουν σ'εκείνες τις σχέσεις που σε ευρύτερη κλίμακα οδήγησαν την πατρίδα μας στη χρεοκοπία. Προοδευτική πολιτική είναι να ακούς προσεκτικά τον κάθε πολίτη, να αφουγκράζεσαι τα προβλήματά του και να δίνεις αξιόπιστες λύσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ελισάφ επέλεξε να αφιερώσει ένα κομμάτι της ομιλίας του για να απαντήσει σε όσα ακούστηκαν το προηγούμενο διάστημα για την προσπάθεια που έκανε να βρει στήριξη από κάποιο κόμμα, ανεξάρτητα αν αυτό ήταν το ΚΙΝΑΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ, ή η Ν.Δ.

«Πολλά γράφτηκαν και ακούστηκαν το προηγούμενο διάστημα. Ότι ζητήσαμε τη στήριξη του τάδε και του δείνα, ότι πραγματοποίησα μυστικές συμφωνίες και επαφές με τον α ή με τον β.

Η πραγματικότητα τους έχει διαψεύσει όλους, εχθρούς και άσπονδους φίλους. Δεν επιδιώξαμε κι ούτε θα επιδιώξουμε καμιά κομματική στήριξη διότι πιστεύουμε ότι έχει παρέλθει η εποχή των χρισμάτων και των κομματικών αναθέσεων ρόλων», είπε.

Οι δεσμεύσεις

Ο υποψήφιος Δήμαρχος έκλεισε την ομιλία του με μια σειρά δεσμεύσεων, οι οποίες είναι οι εξής:

1. Βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών σε όλη την έκταση του Δήμου με έμφαση στις γειτονιές της πόλης και στις κοινότητες.

2. Εξυγίανση και εκσυγχρονισμός των δομών του Δήμου.

3. Νέες τεχνολογίες, ψηφιακή επανάσταση στην υπηρεσία του πολίτη.

4. Αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας, για την ανακύκλωση και την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων.

5. Εύρυθμη λειτουργία της ΔΕΥΑΙ με στόχους την ανάκτηση της οικονομικής της ευρωστίας και της σχέσης εμπιστοσύνης της με τους καταναλωτές ώστε να μπορέσει να επιτελέσει το ιδιαίτερα σημαντικό έργο της.

6. Εύρυθμη λειτουργία των τοπικών κοινωνιών με την ενίσχυση των τοπικών συμβουλίων.

7 . Έμφαση στην κοινωνική πολιτική. Ενίσχυση των παιδικών σταθμών με θέσεις για όλα τα παιδιά, μέριμνα για την τρίτη ηλικία, τα άτομα με ειδικές δεξιότητες, τους οικονομικά ευπαθείς και συνεργασία με όλους τους φορείς για κοινό μέτωπο κατά της ανεργίας αποτελούν τους βασικούς μας άξονες.

8. Αξιοποίηση των πολιτιστικών δομών του Δήμου και της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της.

9. Παρεμβάσεις στον αθλητισμό με στόχο τη δημιουργία ενός μοντέλου ισόρροπης αθλητικής ανάπτυξης, με βελτίωση των υποδομών και στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων.

10. Σαφείς και εμπεριστατωμένες προτάσεις για τον τουρισμό που αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της περιοχής μας.

11. Ολιστική στρατηγική διαχείρισης της Παμβώτιδας με στοχευμένες δράσεις μείωσης του οικολογικού αποτυπώματος προς τη λίμνη, με τη δημιουργία νέων πράσινων υποδομών και με την προστασία των πηγών υδροδότησης της λίμνης.

12. Εξορθολογισμός και μείωση των ανταποδοτικών δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού.

13. Αλλαγές στο σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης.

14. Προτάσεις για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων που αποτελεί μείζον πρόβλημα για την πόλη μας.

15. Εποικοδομητικές προτάσεις μας για το πράσινο με στόχους την αύξηση των χώρων πρασίνου, την ορθολογική διαχείρηση των δέντρων, τη μείωση των εκπομπών καυσαερίων και τον περιορισμό των εστιών ρύπανσης, τη συνεργασία των πολιτών με τους αρμόδιους φορείς και βέβαια τη ριζική αναδιάρθρωση της υπηρεσίας πρασίνου.

16. Οργάνωση ενός άρτια στελεχωμένου και λειτουργικού ενιαίου Τμήματος Προγραμματισμού και Μελετών στο Δήμο που να έχει τη δυνατότητα και την εμπειρία σύνταξης και υλοποίησης αξιόπιστων μελετών και την εξεύρεση και χρησιμοποίηση οικονομικών πόρων από όλες τις διαθέσιμες πηγές.

17. Η εμβάθυνση της σχέσης του Πανεπιστημίου με την πόλη, με την αξιοποίηση των δομών του καθώς και του παραγόμενου ερευνητικού έργου θα μπορέσει να βοηθήσει στην αναβάθμιση της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου.

18. Όσον αφορά τα οικονομικά του Δήμου ο κύριος στόχος είναι η μείωση των άσκοπων δαπανών και η αύξηση της αποτελεσματικότητας.

«Σας κατέθεσα την αλήθεια μου. Τη βάση για τη δημιουργία μιας στέρεης και ισχυρής σχέσης εμπιστοσύνης. Αυτής που ζητούμε. Για να δώσουμε όραμα στα παιδιά μας, για να δώσουμε λύσεις στα μικρά και τα μεγάλα, για να ανοίξουμε το δρόμο στη Νέα Εποχή. Την εποχή που δικαιούνται τα Γιάννενα. ΤΑ ΓΙΑΝΕΝΝΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ», κατέληξε ο κ. Ελισάφ.