Tue01212020

Last update02:00:00 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Ρεπορταζ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του νηπιαγωγείου

 • PDF

ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ

stratiotikoi-fournoiΣε εφαρμογή τίθενται από σήμερα Τετάρτη κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγορεύσεις λόγω της εξέλιξης των έργων ανέγερσης νέου νηπιαγωγείου στους παλιούς στρατιωτικούς φούρνους.

Συγκεκριμένα απαγορεύεται η κυκλοφορία, η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων, πλην εκτάκτων αναγκών, στο τμήμα της οδού Ελένης Ζωγράφου από την Λεωφόρο Δωδώνης ως την συμβολή της με την οδό Ακαδημίας.

Επίσης απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων στη Λεωφόρο Δωδώνης, παραπλεύρως της οδού Ζωγράφου.

Οι ρυθμίσεις θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 22 Μαρτίου 2020.

Περισσότερα...

Συναντήσεις υψηλών προσδοκιών για τον Μ. Ελισάφ

 • PDF

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ

ekdilosi-touristikon-praktoronΜία σειρά σημαντικών συναντήσεων με εκπροσώπους αεροπορικών εταιριών, τουριστικούς παράγοντες, διπλωμάτες και άλλους είχε στην Θεσσαλονίκη ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. Οι συναντήσεις και οι συνεργασίες έγιναν στο πλαίσιο της προγραμματισμένης εξωστρέφειας της πόλης και με στόχο αφενός την αύξηση επισκεπτών στην περιοχή και αφετέρου την σύνδεση του αεροδρομίου Ιωαννίνων με νέους προορισμούς.

Ο Δήμαρχος είχε εκτενή συνεργασία με την κ. Ειρήνη Σιδηροπούλου επικεφαλής πωλήσεων στη Βόρεια Ελλάδα και τις Βαλκανικές χώρες της Aegean. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην δυνατότητα νέων αεροπορικών συνδέσεων. Για τα Γιάννενα, όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος, προτεραιότητα αποτελεί η Φρανκφούρτη και το Ντίσελντορφ, η σύνδεση με το Ισραήλ και την Κύπρο, καθώς και η πιθανότητα stop-over για τα Τίρανα.

Περισσότερα...

Αυξάνεται το χαράτσι στις πλαστικές σακούλες

 • PDF

plastikes-sakoulesΑκριβότερα θα πληρώνουμε το... πλαστικό στην καθημερινότητά μας από το προσεχές διάστημα, καθώς το υπουργείο Περιβάλλοντος προσανατολίζεται στην επέκταση του περιβαλλοντικού τέλους της λεπτής σακούλας μεταφοράς και σε εκείνη με μεγαλύτερο πάχος τοιχώματος, στοχεύοντας να εντάξει στο μέτρο το σύνολό τους.

Οι αλλαγές θα έρθουν με νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα περιλαμβάνει και διαφοροποιήσεις ως προς τη διάθεση των εσόδων από το συγκεκριμένο ανταποδοτικό περιβαλλοντικό τέλος, οι οποίες περιελάμβαναν την παροχή τσαντών πολλαπλών χρήσεων στους πολίτες.

Περισσότερα...

Ένα ακόμα βήμα για το Κέντρο υψηλής τεχνολογίας

 • PDF

yf-biomhxaniasΤο πλάνο ανάπτυξης του Κέντρου Υψηλής Τεχνολογίας ανέλυσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης - παρουσία του Υφυπουργού Βιομηχανίας και Εμπορίου κ. Νίκου Παπαθανάση- στα στελέχη της εταιρίας TEAM VIEWER Stefan Gaiser (Διευθυντή Οικονομικών), Dr. Mike Eissele (Δ/ντη Τεχνολογίας) και Philipp Deutscher με τα οποία συναντήθηκε στο Γραφείο του.

Περισσότερα...

Επιστολή της Ένωσης Επιχειρήσεων Ζαγορίου σε Μητσοτάκη για την Ιόνια Οδό

 • PDF

dromos ioannina kakaviaΑνοικτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη για το έργο του οδικού άξονα Γιάννενα – Κακαβιά, απευθύνει η Ένωση Επιχειρήσεων Ζαγορίου.

Η Ένωση αναφέρεται στις γνωστές αρνητικές εξελίξεις από το Υπουργείο Υποδομών τονίζοντας πως ένα μεγάλο μέρος από αυτούς τους ζωτικούς για την περιοχή μας άξονες έχουν πραγματοποιηθεί και απομένουν μερικοί ακόμη για να ολοκληρωθούν όπως ο Ε65 και η ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού, δηλαδή η κατάληξη της στον διασυνοριακό σταθμό Κακαβιάς όπου θα συναντηθεί με το υπόλοιπο υπό κατασκευή δυτικοευρωπαϊκό άξονα της Αδριατικής.

Περισσότερα...

Ρύθμιση για την προκήρυξη του ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς

 • PDF

ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΑΣΠΑΙΤΕ

aspaiteΤον αποκλεισμό του από την προκήρυξη του ΑΣΕΠ 2ΓΕ/2019 για την πρόσληψη μόνιμων καθηγητών στη γενική εκπαίδευση καταγγέλλουν 2.000 περίπου σπουδαστές των σχολών ΕΠΠΑΙΚ – ΑΣΠΑΙΤΕ για το έτος 2019 – 2020. Στις 24-12-2019 δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 46/τ.ΑΣΕΠ/2019 η Προκήρυξη 2ΓΕ/2019, για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψηφίων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κατηγορίας ΠΕ.

Οι σπουδαστές απευθύνουν επιστολή τους στο ΑΣΕΠ, το Υπουργείο Παιδείας και όπως περιγράφουν, στις περισσότερες από τις κατηγορίες θέσεων που περιλαμβάνονται (πλην των κατηγοριών θέσεων 101-1116 και 14), στον πίνακα των απαιτούμενων προσόντων, προβλέπεται το εξής: «Οι υποψήφιοι, κάτοχοι του ανωτέρου τίτλου που διαθέτουν πιστοποιημένη παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας, προτάσσονται των υποψηφίων που δεν τη διαθέτουν στους αξιολογικούς πίνακες κατάταξης». Ο τρόπος για να αποκτηθεί η προαναφερόμενη διδακτική επάρκεια είναι η φοίτηση στο ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ. / Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.).

Περισσότερα...

Έτος-ορόσημο το 2020 για Ελλάδα και Ήπειρο

 • PDF

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ

kaxrimanhsΚρίσιμη χρονιά για την Ελλάδα και την Ήπειρο χαρακτήρισε το 2020 ο Αλέξανδρος Καχριμάνης με αφορμή τις εξελίξεις στο γεωπολιτικό και το οικονομικό πεδίο.

Ο Περιφερειάρχης μιλώντας στην ΕΡΤ Ιωαννίνων τόνισε την ανάγκη παραγωγικής ανασυγκρότησης και αναδιοργάνωσης της οικονομίας ώστε η βελτίωση των δεικτών να φτάνει στον πολίτη και άσκησε έντονη κριτική σχετικά με την καθυστέρηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και το πάγωμα ή την υποβάθμιση κρίσιμων οδικών έργων της περιοχής.

Περισσότερα...

“Άνευ βαρών” και έτοιμο για αξιοποίηση το Πάρκο Πυρσινέλα

 • PDF

parko-pyrsinellaΜε την απόφαση που ανήρτησε τις προηγούμενες μέρες η αρμόδια επιτροπή εξέτασης αντιρρήσεων κατά του περιερχομένου του δασικού χάρτη τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων Ιωαννίνων και σύμφωνα με την οποία το Πάρκο Πυρσινέλα εξαιρείται από το χαρακτηρισμό του ως δάσος, ολοκληρώνεται τυπικά και ουσιαστικά ένας κύκλος ενεργειών του Δήμου Ιωαννιτών σε σχέση άλλους φορείς του Δημοσίου και πλέον ο χώρος παραδίδεται «καθαρός» κι έτοιμος να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Περισσότερα...

Στο φως τα μυστικά του ναυαγίου στους Παξούς

 • PDF

paxoi-nauagio-ekabΝέα στοιχεία για το κύκλωμα των δουλεμπόρων που συνδέεται με το πολύνεκρο ναυάγιο, το περασμένο Σάββατο 11/1, ανοικτά των Παξών έχουν στη διάθεσή τους οι διωκτικές αρχές της χώρας.

Στην έρευνα για την υπόθεση συμμετέχει τα τελευταία εικοσιτετράωρα, εκτός του Λιμενικού, και η Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησαν προ ημερών έρευνα σε σπίτι που βρίσκεται σε χωριό της Αρτας. Εκεί, διαπιστώθηκε από την έρευνα ότι είχαν διανυκτερεύσει οι 50 παράτυποι μετανάστες, πριν επιβιβαστούν στο σκάφος που βυθίστηκε περίπου 20 ναυτικά μίλια ανοικτά των ακτών της Δυτικής Ελλάδας. Οι διασωθέντες του ναυαγίου αναγνώρισαν το σπίτι-κρησφύγετο σε δορυφορικές φωτογραφίες που τους έδειξαν τα στελέχη των διωκτικών αρχών.

Περισσότερα...

Εξιχνιάστηκε κλοπή από διαμέρισμα στα Ιωάννινα

 • PDF

diarrhxh-spitiΕξιχνιάστηκε ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση κλοπής από διαμέρισμα στα Ιωάννινα.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Περισσότερα...

Η Ένωση Αστυνομικών Ιωαννίνων τίμησε μέλη της για την προσφορά τους

 • PDF

enwsh-astynomikwnΜε μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020, στον 5ο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων.

Οι εργασίες, ξεκίνησαν με την παρουσίαση του διοικητικού & οικονομικού απολογισμού από τον πρόεδρο & τον ταμία της Ένωσης καθώς και την έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής, ενώ συνεχίστηκαν με ενημέρωση για τρέχοντα εργασιακά & ασφαλιστικά ζητήματα καθώς και επικείμενες διεκδικήσεις όπως αυτής του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών, από τον έγκριτο νομικό κ. Τζούμα Κωνσταντίνο και τον πρόεδρο της Π.Ο.ΑΣ.Υ κ. Γρηγόρη Γερακαράκο. Μετά το πέρας των εργασιών και τους χαιρετισμούς των επισήμων, σε μια κατάμεστη από συναδέλφους αίθουσα πραγματοποιήθηκε η κοπή Βασιλόπιτας, ενώ ακολούθησε διάλογος και ανταλλαγή ευχών για μια καλή, υγιή και άκρως διεκδικητική χρονιά.

Περισσότερα...

Σχετικά άρθρα