Thu02202020

Last update11:36:41 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Ρεπορταζ

Τα Σεισμόπληκτα απέκτησαν, επιτέλους, Πολεοδομική Μελέτη

 • PDF

seismopliktaΜία πολύ σημαντική εξέλιξη έκανε γνωστή στην εκτός ημερήσιας συζήτηση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. Όπως ανακοίνωσε, το Συμβούλιο της Επικρατείας γνωμοδότησε θετικά επί του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για την Πολεοδομική Μελέτη των Σεισμοπλήκτων. Ουσιαστικά, κλείνει μια εκκρεμότητα τριάντα και πλέον ετών που ταλάνισε τους κατοίκους μιας περιοχής με σημαντική θέση και ραγδαία οικιστική ανάπτυξη.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κώστα Τασούλα για τη συμβολή του προς τη θετική αυτή εξέλιξη, καθώς και τον βουλευτή Ιωαννίνων Σταύρο Καλογιάννη για το διαχρονικό ενδιαφέρον. Παράλληλα, απηύθυνε ευχαριστίες προς τις υπηρεσίες του Δήμου και τις δημοτικές αρχές για τις άοκνες προσπάθειες.

Περισσότερα...

Τ. Καλογιάννη: Μια θητεία… χωρίς πρόγραμμα

 • PDF

Kalogianni-dimotiko-860x480Έντονη κριτική στο θέμα της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Ιωαννιτών, οικονομικού έτους 2019, άσκησε η παράταξη «Ιωάννινα_2023» κατά τη συνεδρίαση του σώματος.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης Βασίλης Κοσμάς, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Στις 15.1.2020, ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2020. Σήμερα, ένα μήνα μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού αυτού από το Δημοτικό Συμβούλιο, προκύπτει μία ευρύτατη αναμόρφωση του Προϋπολογισμού. Δηλαδή προέκυψαν 114 διαγραφές ή μειώσεις εξόδων και 183 αυξήσεις εξόδων οι οποίες επιμερίζονται σε 100 για νέες εγγραφές δαπανών παρελθουσών χρήσεων και 83 σε νέες εγγραφές δαπανών που καταγράφονται για πρώτη φορά!».

Περισσότερα...

Υποσχέσεις Ζαχαράκη για το πρόβλημα της σχολικής στέγης

 • PDF

ZAXARAKH-860x484Συνάντηση και συνεργασία με την Υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη είχε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. Στη συνάντηση μετείχε η βουλευτής του Νομού Μαρία Κεφάλα.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο θέμα των σχολικών υποδομών, το οποίο είναι ιδιαίτερα σοβαρό για το Δήμο Ιωαννιτών.

Περισσότερα...

Πράσινο φώς για τα δέκα πρώτα σχέδια

 • PDF

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

perifereia-hpeirou-3Τα πρώτα δέκα επιχειρησιακά σχέδια του προγράμματος που τρέχει η Περιφέρεια Ηπείρου για την αντιμετώπιση της ανεργίας ενέκρινε ο Περιφερειάρχης, Αλέξανδρος Καχριμάνης, με δέκα συνολικά επιχειρήσεις να κρίνονται ως δυνητικοί δικαιούχοι, καθώς ακολουθεί μια σειρά διαδικασιών μέχρι να γίνουν οριστικοί.

Περισσότερα...

Διαχείριση θαλάσσιων καταιγίδων

 • PDF

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠEΔ ΗΠΕΙΡΟΥ

kataigides-2Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου πραγματοποιεί την Εθνική Διάσκεψη του Δικτύου του Έργου I-STORMS «Ολοκληρωμένες Στρατηγικές Διαχείρισης Θαλάσσιων Καταιγίδων», στα πλαίσια του Προγράμματος «Ιnterreg V-B Adriatic-Ionian 2014-2020 (ADRION)».

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, ώρα 11:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΕΔ Ηπείρου, Ν. Ζέρβα 2.

Περισσότερα...

14 παραβάσεις σε 3 μέρες στην ήπειρο

 • PDF

ΟΔΗΓΗΣΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΗΡΕΙΑ ΑΛΚΟΟΛ

troxaia-1Το τριήμερο από Παρασκευή 14 έως Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα (13.434) έλεγχοι (αλκοτέστ) και βεβαιώθηκαν (577) παραβάσεις, ως ακολούθως:

• 203 στην Αττική,

• 84 στην Κρήτη,

• 50 στη Θεσσαλονίκη,

Περισσότερα...

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι στην Ιόνια Οδό

 • PDF

ΓΙΑ «ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΟΥΣ» ΤΑΧΟΓΡΑΦΟΥΣ

taxografoi-astynomiaΣυνεχίζονται οι συστηματικοί τροχονομικοί έλεγχοι του Γ΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων, αποτέλεσμα των οποίων ήταν να εντοπιστούν κατά το πρώτο 15νθήμερο του Φεβρουαρίου στην Ιόνια Οδό, πέντε (5) φορτηγά οχήματα, που έφεραν μηχανισμούς αλλοίωσης – παραποίησης δεδομένων του ταχογράφου.

Περισσότερα...

Ορίζοντες Ηπείρου: «Δε θέλουν τη λογοδοσία»

 • PDF

orizontes-logoΜε ένα ολιγόλογο σχόλιο απαντούν οι «Ορίζοντες Ηπείρου» στην ανακοίνωση της Περιφερειακής Αρχής για την πρωτοβουλία της παράταξης Ριζόπουλου που είχε ως στόχο την καλύτερη και πιο τεχνοκρατική ενημέρωση των περιφερειακών συμβούλων της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, με βοήθεια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, ως προς τα θέματα που η τελευταία έχει αρμοδιότητα.

Περισσότερα...

Συλλήψεις λαθροθήρων από την Ε΄ ΚΟΗ

 • PDF

khnygosΗ προβλεπόμενη διαδικασία ακολουθείται για την περίπτωση επ' αυτοφώρω σύλληψης δύο επίδοξων λαθροθήρων από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε' Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου. Το πρώτο συμβάν σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στη θέση «Παλαιοστάνη» του οικισμού Γρέβιας στην ΤΚ Πηγών του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη, όταν κατά τη διάρκεια περιπολίας, απογευματινές ώρες, θηροφύλακας της Ε' ΚΟΗ έκανε σήμα στάσης στον οδηγό ενός δικύκλου που κινούνταν σε δασικό δρόμο, έχοντας ανοιχτό έναν φακό – προβολέα μεγάλης εμβέλειας.

Περισσότερα...

Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής για οδικά, αντιπλημμυρικά κ.α. έργα

 • PDF

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

perifereiahpeirounea2Αποφάσεις για αποκαταστάσεις ζημιών και βελτιώσεις του οδικού δικτύου, για σχολική στέγη καθώς και για την εκπόνηση μελέτης για αντιπλημμυρικά έργα σε περιοχή της Άρτας, έλαβε στην τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Αναλυτικά:

Περισσότερα...

Η μαγευτική ακτογραμμή της Ηπείρου παρουσιάστηκε στην ΒΙΤ 2020 στο Μιλάνο

 • PDF

milano-perifereiaΗ Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού Τουριστικής Ανάπτυξης που υλοποιεί, συμμετείχε με δικό της περίπτερο στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση "ΒΙΤ 2020" η οποία πραγματοποιήθηκε 9-11 Φεβρουαρίου στο Μιλάνο. Στη συγκεκριμένη έκθεση η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε ,έχοντας στόχο την προώθηση στην Ιταλική αγορά της ακτογραμμής του Ιονίου, από την Πρέβεζα ως την Θεσπρωτία,ως ιδανικό προορισμό κυρίως για καλοκαιρινές διακοπές.

Περισσότερα...

Σχετικά άρθρα