Wed10162019

Last update10:59:10 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Ρεπορταζ

Επαφές Βιτάλη για την Διεπαγγελματική της φέτας

 • PDF

BITALISΣημαντικές επαφές και συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Μαξίμου είχε τις προηγούμενες ημέρες ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ της Ηπειρωτικής Γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε και Πρόεδρος της υπό σύστασης Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για την Προστασία της Φέτας (Δ.Ο.Φ) κ. Ιωάννης Βιτάλης.

Περισσότερα...

Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία: Υιοθετήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής

 • PDF

elisaf-kardiologiko-synedrio-synenteyjhΗ δια βίου υιοθέτηση υγιεινού τρόπου ζωής αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων που συνιστούν την πιο συχνή αιτία θανάτου παγκοσμίως.

Αυτό τόνισε ο Ιωάννης Γουδέβενος, Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Καρδιολογικού Συνεδρίου και του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Καρδιολογίας (με θέμα: «Τα νεότερα δεδομένα στην Καρδιολογία & η σημασία της Πρόληψης») που φιλοξενείται από αύριο στην πόλη μας (17-19 Οκτωβρίου 2019).

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 16 Οκτώβριος 2019 14:36

Περισσότερα...

Κινητοποιήσεις του Συλλόγου ΟΤΑ Ιωαννίνων

 • PDF

ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

pano-dhmarxeio-oxi-idiotikopoihshΜε το άρθρο (179) στο πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει, η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο, «κατά την κρίση του» και χωρίς αυξημένη πλειοψηφία ή αιτιολόγηση, να εκχωρεί σε ιδιώτες :

- τη συλλογή και μεταφορά στερεών αποβλήτων,

- τη καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων

- τη καθαριότητα δημοτικών κτιρίων,

- τη συντήρηση πρασίνου και

- τη συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού

Περισσότερα...

Στο ΕΣΠΑ δύο δράσεις ανάπτυξης υπηρεσιών ψυχικής υγείας της Ε.ΠΡΟ.Ψ.Υ.Η.

 • PDF

perifereia-hpeirou-3Δύο νέες δράσεις για ανάπτυξη υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε Ιωάννινα και Θεσπρωτία εντάσσονται με απόφαση του Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020». Φορέας υλοποίησης των δράσεων είναι η Εταιρεία Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου (Ε.ΠΡΟ..Ψ.Υ.Η.).

Πρόκειται για τις εξής:

- «Ανάπτυξη υπηρεσίας ολοκληρωμένης κοινοτικής θεραπείας και υπηρεσιών κατ' οίκον νοσηλείας από την κινητή μονάδα ψυχικής υγείας Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού 273.210,80 ευρώ

Περισσότερα...

Ο Μιχάλης Νάτσης Συντονιστής Διεύρυνσης και Οργάνωσης Συνεδρίου των Οριζόντων Ηπείρου

 • PDF

rizopoulos spurosΗ οργάνωση της δομής των Οριζόντων Ηπείρου συνεχίζεται με σταθερούς ρυθμούς για τη διαμόρφωση του «σχήματος», που θα διεκδικήσει την Περιφέρεια του 2023.

Κομβικής σημασίας για την ανάδειξη οργάνων αποτελεί η συγκέντρωση μελών που έχει ξεκινήσει μέσω της πλατφόρμας και το εσωτερικό συνέδριο που έχει προσδιοριστεί βάση καταστατικού.

Ως εκ τούτου, ανακοινώθηκε ότι την θέση του Συντονιστή Διεύρυνσης και Οργάνωσης Συνεδρίου αναλαμβάνει ο Μιχάλης Νάτσης.

Ο Μιχάλης Νάτσης είναι εκπαιδευτικός από τα Ιωάννινα.

Περισσότερα...

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο

 • PDF

neo-perifereiako-2019Την ερχόμενη Δευτέρα και ώρα 15.00 θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου με θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα εξής:

Επικύρωση πρακτικών –αποφάσεων 12ης/25-9-2019 (έκτακτης) και 13ης/ 3-10-2019 τακτικής συνεδρίασης Π.Σ.

Εκλογή Εκπροσώπων Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου στη Γενική Συνέλευση της ΕΝ.Π.Ε.

Έγκριση 6ης τροποποίησης προϋπολογισμού Περιφέρειας Ηπείρου, οικ. έτους 2019

Περισσότερα...

Κοινή διαμαρτυρία για το Ζάππειο

 • PDF

ΙΔΡΥΜΑ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΡΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ, ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

zappeio-3Κοινή ανακοίνωση για το θέμα που έχει προκύψει με το Ζάππειο, εξέδωσαν το Ίδρυμα Βορειοηπερωτικών Μελετών, ο ΣύΝδεσμός Αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής, η Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου και η Ένωση Πολιτών Ιωαννίνων.

Σε αυτή μεταξύ άλλων καλούν τον πρόεδρο της Βουλής, τους υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού, τους Ηπειρώτες Βουλευτές την Περιφέρεια Ηπείρου, τους Δήμους της Ηπείρου, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, τους Επιστημονικούς και Πολιτιστικούς Φορείς της Ηπείρου ανά το Πανελλήνιο, σε άμεσες και δυναμικές επεμβάσεις ώστε να καταγγείλουν και να αποτρέψουν το «επιχειρούμενο ανοσιούργημα», όπως το αποκαλούν.

Περισσότερα...

Ακόμα ένας σταθμός διοδίων ως το τέλος του χρόνου στην Εγνατία Οδό

 • PDF

diodia egnatiaΈως το τέλος του μήνα θα δημοσιευθεί η κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υποδομών για την έναρξη λειτουργίας των μετωπικών σταθμών διοδίων της Εγνατίας Οδού στη Θεσσαλονίκη και την Ασπροβάλτα, οι οποίοι δεν χρησιμοποιούνται παρά το γεγονός ότι η κατασκευή τους έχει ολοκληρωθεί εδώ και περίπου ένα έτος.

Περισσότερα...

Αναβολή για τις 4 Φεβρουαρίου η υπόθεση Ζαππείου

 • PDF

ΟΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ

Zappeio mesa2Την αναβολή της συζήτησης της αίτησης της Cleverbank AE, με την οποία ζητάει την... παραχώρηση του Ζαππείου Μεγάρου για... αναπτυξιακούς σκοπούς, για τις 4 Φεβρουαρίου 2020, πέτυχε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας με την παράσταση της στο Εφετείο Αθηνών την Τρίτη 14/10/2019.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, η Cleverbank με τη νέα αυτή αίτησή της (είχε υποβάλλει ανάλογη αίτηση το 2015, η οποία απερρίφθη το 2017, ενώ έχει προσφύγει και στο Άρειο Πάγο), ζητά βασιζόμενη σε μνημονιακούς νόμους και διατάξεις, την αλλαγή από το δικαστήριο της βούλησης του δωροθέτη Ευαγγέλη Ζάππα, με την οποία το Ζάππειο αφήνεται «στον Ελληνικό Λαό», έτσι ώστε αυτό να μπορεί να... παραχωρηθεί προς... αξιοποίηση, παρά την περί αντιθέτου βούληση του δωροθέτη.

Περισσότερα...

«Πράσινο φως» για την επέκταση του Δημαρχείου Ζίτσας

 • PDF

dimarxeio-zitsas«Ανοίγει ο δρόμος» για την υλοποίηση ενός έργου που θα αναβαθμίσει σημαντικά τις διοικητικές υποδομές του Δήμου μετά και την ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας στη συνεδρίασή του το βράδυ της Δευτέρας (14/10/2019). Πρόκειται για την επέκταση του Δημαρχιακού Μεγάρου στην Ελεούσα το οποίο εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» του Υπουργείου Εσωτερικών με το ποσό των 800.000 ευρώ.

Περισσότερα...

Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Γιοσέφ Ελιγιά

 • PDF

stop-2Εργασίες ασφαλτόστρωσης ξεκίνησαν από σήμερα στην οδό Γιοσέφ Ελιγιά.

Περισσότερα...

Σχετικά άρθρα