Wed09202017

Last update03:57:07 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Ρεπορταζ

Κέντρο Τρούφας και τουρισμός για το INTERREG Ελλάδος-Ιταλίας

 • PDF

ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ

kentro troufas zagoriΤη συμμετοχή του σε δυο σημαντικές προτάσεις που κατατέθηκαν στο Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας (INTERREG) Ελλάδος-Ιταλίας 2014-2020 και αφορούν την ανάπτυξη και στήριξη του τουρισμού και την σύνδεση του με τα πλεονεκτήματα της περιοχής, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζαγορίου.

Περισσότερα...

Περισσότεροι γιατροί στην Ήπειρο το 2015

 • PDF

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ

giatrosΑυξητική τάση παρουσιάζει ο αριθμός των ιατρών που δραστηριοποιούνται στην Ήπειρο τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή για τον αριθμό των ιατρών και των οδοντογιατρών του 2015 σε όλη τη χώρα, στην Ήπειρο ασκούν το επάγγελμα του ιατρού 2.291 άτομα ενώ αυτό του οδοντογιατρού 350.

Περισσότερα...

Γρήγορο Ιντερνετ σε αγροτικές, ορεινές και νησιωτικές περιοχές

 • PDF

agrotiko internetΧιλιάδες άνθρωποι που κατοικούν σε αγροτικές, ορεινές, νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές της Ελλάδας άρχισαν να διαθέτουν πλέον πρόσβαση σε υπηρεσίες γρήγορου Ίντερνετ, στο πλαίσιο του έργου «Rural Broadband» του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Περισσότερα...

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

 • PDF

ΜΕ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

xeiropedes1

Σε νυχτερινή επιχείρηση της Αστυνομίας και του Λιμενικού σε ξηρά και θάλασσα συνελήφθησαν 9 άτομα, Έλληνες και αλλοδαποί οι οποίοι συμμετείχαν κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.

Περισσότερα...

Η πολιτιστική Εγνατία έδωσε ώθηση στην Ήπειρο

 • PDF

ΑΥΞΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ

8etaro dodonhsΗ Εγνατία οδός, πέρα τις άλλες συμβολές του, δε θα μπορούσε να μην επηρεάσει τον Πολιτισμό και την πολιτιστική ανάπτυξη όλων των Περιφερειών που διατρέχει. Συγκεκριμένα, εξυπηρετεί μια πληθώρα τουριστικών περιοχών, μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, πολιτιστικών τόπων, παραδοσιακών οικισμών και περιοχών φυσικού κάλλους, καθιστώντας τη ανάδειξη του θέματος της «Πολιτιστικής Εγνατίας» αναγκαία.

Περισσότερα...

Διαδραστικά παιχνίδια σε σχολεία των Ιωαννίνων

 • PDF

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ GALET

perifereiahpeirounea2Η Περιφέρεια Ηπείρου, ως Συντονιστής Εταίρος από την πλευρά της Ελλάδας στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου «Greece / Albania Energy Tourism – G.AL.E.T.», δημιούργησε μια σειρά εξειδικευμένων ηλεκτρονικών διαδραστικών παιχνιδιών, τα οποία απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ως 12 ετών με τίτλο:

Περισσότερα...

Σε καραντίνα η μισή Ήπειρος

 • PDF

ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΟΖΩΔΟΥΣ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΟΣ ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ

ozodiisΣε «καραντίνα» τίθεται μια μεγάλη περιοχή της Ηπείρου μετά την επιβεβαίωση θετικού κρούσματος οζώδους δερματίτιδας σε μονάδα βοοειδών στην Κορώνη της Πάργας. Σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Γεωργικής Ανάπτυξης και προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης της νόσου λαμβάνονται μια σειρά από μέτρα.

Περισσότερα...

Αλβανός επιχείρησε να «εξάγει» 15.000 ευρώ

 • PDF

kakabia 01.02.13Ένας ακόμα αλβανός υπήκοος προσπάθησε να περάσει από ελληνικά προς την πατρίδα του μεταφέροντας μαζί του αρκετές χιλιάδες ευρώ τα οποία δεν είχε δηλώσει.

Περισσότερα...

Η ΔΕΗ μας κόβει το... νερό

 • PDF

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ «ΤΙΜΩΡΕΙ» ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ

deh ioanninaΑποφασισμένη να προχωρήσει σε πρώτη φάση σε διακοπές παροχές που ηλεκτροδοτούν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΙ και του ΣΥΔΛΙ δηλώνει η ΔΕΗ η οποία με ανακοίνωσή της σημειώνει πως έχει εξαντλήσει κάθε δυνατότητα διαπραγμάτευσης για εξεύρεση κοινώς αποδεκτής λύσης για τη ρύθμιση των υπέρογκων χρεών των δύο Δημοτικών Επιχειρήσεων το οποίο πλέον προσεγγίζει συνολικά το ποσό των 8,5 εκατ. €.

Περισσότερα...

Ολοκληρωμένη παρουσίαση της Ηπείρου στη Διεθνή Έκθεση "Philoxenia"

 • PDF

filoxenia 2016Με επίσκεψη σε περιοχές των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων της Ηπείρου, ολοκληρώθηκε σήμερα το τετραήμερο fam trip που οργάνωσε η Περιφέρεια, ως παράλληλη δράση, της συμμετοχής της στη Διεθνή Έκθεση Philoxenia της Θεσσαλονίκης. Στην αποστολή μετείχαν 15 δημοσιογράφοι και tour operators από Βουλγαρία, Σουηδία, Ρουμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Τουρκία, Γερμανία, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν γνωστά τουριστικά θέρετρα της Ηπείρου, ως επίσης περιοχές που αναδεικνύονται τώρα και παρέχουν ευρύ πεδίο για εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Περισσότερα...

Δικομματισμός στις εκλογές του ΤΕΕ Ηπείρου

 • PDF

ΓΡΙΦΟΣ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ

tee hpeirouΜε νικήτρια την παράταξη της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών η οποία κατάφερε να ξεπεράσει τη διάσπαση που προκάλεσε η αυτόνομη κάθοδος ενός τμήματος της παράταξης που είχε κατέλθει στις εκλογές του 2013 υπό το όνομα «Διάδραση», ολοκληρώθηκαν οι εκλογές του περιφερειακού τμήματος Ηπείρου Λευκάδας, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Περισσότερα...