Fri08172018

Last update10:42:55 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στα 46 ευρώ ανά τόνο το τέλος εισόδου στο εργοστάσιο απορριμμάτων

 • PDF

Η πρόταση της Περιφέρειας που διεκδικεί 60% χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ

ergostasio anakykloshsΤην υποβολή πρότασης ένταξης χρηματοδότησης από το ΕΠΠΕΡΡΑ σε ποσοστό 60% για την κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Ηπείρου ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο. Το θέμα ήρθε για συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης και προκάλεσε την αντίδραση της μείζονος αντιπολίτευσης η οποία κατηγόρησε την Περιφερειακή Αρχή για διαδικασίες εξπρές και περιφρόνηση του Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς όπως τόνισε η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης για ένα τόσο σημαντικό θέμα δεν θέλησε να ανοίξει διάλογος παρά να εγκριθεί εν λευκώ η πρόταση που έχει ετοιμαστεί για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Περισσότερα...

Προσφυγές κατά του διαγωνισμού για τη διαχείριση απορριμμάτων

 • PDF

Από έξι εταιρίες κατά της διαδικασίας μοριοδότησης

Αντιμέτωποι με πέντε προδικαστικές προσφυγές από τις εταιρίες XYTALEITOYRGIA3που συνεχίζουν στο διαγωνισμό και μία απ' αυτή που «κόπηκε» στη διαδικασία επιλογής του αναδόχου για το έργο της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων» θα βρεθούν σήμερα το μεσημέρι τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου.

Περισσότερα...

Υπέγραψαν την καταστροφή του Αώου

 • PDF

Τελικά ούτε η Βάλια Κάλντα τη awos bobousaγλίτωσε αφού ο Σταύρος Καλαφάτης ενέκρινε εμμέσως την εκτροπή του Αώου με την υπογραφή του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκάνης Απορροής Ποταμών Ηπείρου. Η εμμονή της κυβέρνησης αναμένεται να δημιουργήσει ένα νέο «Αχελώο» αφού αναμένεται προσφυγή κατά του Σχεδίου από φορείς και περιβαλλοντικές οργανώσεις που εδώ και καιρό επισημαίνουν ότι το έργο αγγίζει τα όρια του πολιτικού σκανδάλου, με όρους τόσο περιβαλλοντικούς, όσο οικονομικούς και νομικούς.

Περισσότερα...

«Σούπερ» μικρόβια σε ποτάμια και ακτές

 • PDF

Εντοπίστηκαν σε δείγματα νερού από τον Αχέροντα, τον Καλαμά και από παραλίες του Ιονίου.

kalamas«Σούπερ» σαλμονέλες, με ιδιαίτερη αντοχή στα αντιβιοτικά, εντόπισαν επιστήμονες σε ποτάμια και θαλάσσια ύδατα της Ηπείρου. Οι ερευνητές απομόνωσαν πολλά βακτηρίδια (λιστέρια, σταφυλόκοκκο, ψευδομονάδα κτλ.), μόνο όμως τα στελέχη της σαλμονέλας εμφάνισαν ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά.

Περισσότερα...

Κι άλλη νεκρή βίδρα στην Παμβώτιδα

 • PDF

Οι θάνατοι αποδεικνύουν την ύπαρξη της...

bidraΗ δεύτερη σε ένα χρόνο νεκρή βίδρα στην Παμβώτιδα έρχεται να αποδείξει την παρουσία του είδους στην λίμνη, αλλά με δυσάρεστο τρόπο, όπως σημειώνει σε ανακοίνωση του ο Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης. Ταυτόχρονα, ο Φορέας ασκεί κριτική στο ΥΠΕΚΑ και ειδικότερα για το θέμα της κατάργησης Φορέων. Ως γνωστόν, από το επόμενο έτος ο Φορέας θα αποτελεί υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης...

Περισσότερα...

Την άλλη εβδομάδα η σύσκεψη Δημαρχών για τον ΦΟΔΣΑ

 • PDF

Δεν έγινε σήμερα λόγω πολλών απουσιών

synedriash fodsaΤην ερχόμενη βδομάδα θα επαναληφθεί η σύσκεψη των εκπροσώπων των Δήμων του Νομού Ιωαννίνων προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Περισσότερα...

Συνεχίζεται η κόντρα Στ. Καλογιάννη - WWF Ελλάς για τον Αώο

 • PDF

Ο πρώηνΥπουργός ζητά την ανάκληση της επιστολής της Οργάνωσης στο ΥΠΕΚΑ

kalogiannhs-thumb-largeΝέο «επεισόδιο» στην κόντρα του Σταύρου Καλογιάννη με την WWF Ελλάς παίχτηκε με την ανακοίνωση του πρώτου η οποία αποτελεί ουσιαστικά απάντηση στην επιστολή της WWF η οποία με τη σειρά της απάντησε στον πρώην Υπουργό στην δική του παρέμβαση προ ημερών σχετικά με την επιστολή της στο ΥΠΕΚΑ για το θέμα της εκτροπής του Αώου.

Περισσότερα...

Η παραπληροφόρηση έφερε τις αντιδράσεις για τον ΣΜΑ

 • PDF

Σε σκόπιμα λανθασμένη ενημέρωση των κατοίκων από συγκεκριμένους κύκλους αποδίδει την άρνησή τους στην χωροθέτηση

ergostasio anakykloshsΣε μικροπολιτικές σκοπιμότητες και «πλύση εγκεφάλου» των τοπικών κοινωνιών απέδωσε με δηλώσεις του χθες ο αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην προσπάθεια να πειστούν οι κάτοικοι ότι η χωροθέτηση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων δεν είναι οχλούσα για το περιβάλλον.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 25 Ιούλιος 2013 10:23

Περισσότερα...

Ευθύνες στον δήμο από την Επιτροπή Περιβάλλοντος

 • PDF

Για τους χειρισμούς του στα έργα του στίβου θαλασσίου σκι

pista ski limnhΕυθύνες, από άλλους μικρές και από άλλους μεγάλες, στον Δήμο Ιωαννιτών για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση με την κατασκευή του στίβου θαλασσίου σκι για την φιλοξενία των πανευρωπαϊκών αγώνων επέρριψαν τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος που κλήθηκαν χθες να γνωμοδοτήσουν επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που ζήτησε ο δήμος για τη δημιουργία εναλλακτικού στίβου πίσω από το ανάχωμα της Αμφιθέας.

Περισσότερα...

«Επίθεση» στον Στ. Καλογιάννη για την εκτροπή του Αώου

 • PDF

Από την Κίνηση Πολιτών

awos bobousaΚριτική εναντίον όλων ασκεί η Κίνηση Πολιτών για την προστασία του Αώου, μετά την έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης για τα ποτάμια της Ηπείρου, στην οποία προχώρησε το ΥΠΕΚΑ και τα συναρμόδια υπουργεία και συμπεριλαμβάνει την εκτροπή του ποταμού προκείμενου να μεταφερθεί νερό στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων αλλά και να δημιουργηθούν υδοηλεκτρικά.

Περισσότερα...

Σήκωσε... μπλουζάκι ενάντια στην εκτροπή του Αώου

 • PDF

Αντίθετος στο έργο δήλωσε ο Π. Κολόκας

kolkas awosΣε μια κίνηση που μπορεί να ερμηνευτεί και ως ανοιχτή αμφισβήτηση της στάσης που έχει κρατήσει μέχρι σήμερα η περιφέρεια Ηπείρου και προσωπικά τόσο ο Αλέξανδρος Καχριμάνης όσο και η αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη στο θέμα της εκτροπής του Αώου, προχώρησε στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου που δόθηκε για το Zagori Mountain Race ο Παντελής Κολόκας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 19 Ιούλιος 2013 13:01

Περισσότερα...