Fri09252020

Last update08:54:17 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποφάσεις για έργα άνω των 11.5 εκ.

 • PDF

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

perifereia hpeiroy 2Η ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για τη μονάδα κομποστοποίησης που θα κατασκευαστεί στην Άρτα, του οριστικού αναδόχου για την κατασκευή νέας γέφυρας στην Πλάκα, καθώς και άλλα σημαντικά έργα βελτίωσης και συντήρησης υποδομών, με το συνολικό προϋπολογισμό να ξεπερνά τα 11,5 εκ. ευρώ, περιλαμβάνονται στις αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου η οποία συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Αναλυτικά οι αποφάσεις που ελήφθησαν κατά Περιφερειακή Ενότητα είναι οι εξής:

Περισσότερα...

Στο 16,6% η ανεργία στην Ήπειρο

 • PDF

ΓΙΑ ΤΟ Β' ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2020

anergia4-735x400Στο 16,7% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας στη χώρα το β' τρίμηνο εφέτος, έναντι 16,2% του προηγούμενου τριμήνου και 16,9% του αντίστοιχου τριμήνου του 2019. Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 768.276 άτομα (εκ των οποίων περίπου 509.000 άτομα είναι μακροχρόνια άνεργοι). Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 3,1%, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και μειώθηκε κατά 4,6%, σε σχέση με το β' τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Περισσότερα...

Απετράπη ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας

 • PDF

eki-plhstiriasmosΜετά από την κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων στο υποκατάστημα της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος, κατέστη δυνατή η αναστολή του πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας αυτοαπασχολούμενου στα Γιάννενα.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή το Εργατικό Κέντρο εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 16 Σεπτέμβριος 2020 11:15

Περισσότερα...

Περισσότερες άδειες, μικρότερα κτίρια

 • PDF

Η ΕΙΚOΝΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

oikodomhΠερισσότερες άδειες, μικρότερα κτίρια. Αυτό είναι το συμπέρασμα για την πορεία της οικοδομής στην Ήπειρο τον Ιούνιο του 2020 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 219, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Πιο αναλυτικά στην Περιφέρειά μας τον περασμένο Ιούλιο εκδόθηκαν 63 άδειες έναντι 48 τον ίδιο μήνα του 2019. Αντίστοιχα όμως η επιφάνεια έφτασε στα 11,3 χιλιάδες τ.μ. από 17,5 τον Ιούνιο του 2019 και ο όγκος στα 41,5 χιλιάδες κ.μ. από 64,1.

Περισσότερα...

Στο 18,4% η ανεργία σε Ήπειρο- Δυτική Μακεδονία

 • PDF

ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ

anergia4-735x400Στο 18,3%, το υψηλότερο ποσοστό τους τελευταίους 16 μήνες, ανήλθε το ποσοστό της ανεργίας φέτος τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ.

Ο αντίκτυπος στην αγορά εργασίας από τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με την συνέχιση της διακοπής λειτουργίας ή τη μερική λειτουργία επιχειρήσεων συγκεκριμένων κλάδων, είναι εμφανής. Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Ιούνιο του 2020 ανήλθε σε 18,3% έναντι του διορθωμένου προς τα κάτω 17,1% τον Ιούνιο του 2019 και του διορθωμένου προς τα άνω17,3% τον Μάιο του 2020.

Περισσότερα...

Οριακά θετικό το ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων

 • PDF

ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

erganhΘετικό ήταν το ισοζύγιο προσλήψεων απολύσεων τον Αύγουστο στην Ήπειρο σύμφωνα με τα στοιχεία της «Εργάνης». Πιο αναλυτικά στην Ήπειρο τον περασμένο μήνα έγιναν 4.892 προσλήψεις έναντι 4.626 απολύσεων.

Μάλιστα θετικό ήταν το ισοζύγιο σε όλες της Περιφερειακές Ενότητες, πλην της Πρέβεζας.

Στην Π.Ε. Ιωαννίνων έγιναν 2.608 προσλήψεις έναντι 2.365 απολύσεων (+243 θέσεις).

Περισσότερα...

Επιστολή στον Πρωθυπουργό για το ΤΕΜΠΜΕ

 • PDF

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

epimelhthrio ioannina ktirioΕπιστολή με την οποία ζητά να ληφθεί μέριμνα για την ρύθμιση των οφειλών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα ΤΕΜΠΜΕ, έστειλε στον Πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη, τον υπουργό Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδη και τον υπ. Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, κοινοποιώντας τη παράλληλα σε όλους τους βουλευτές των Ιωαννίνων, το Επιμελητήριο.

Σε αυτή αναφέρει αναλυτικά:

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Αξιότιμοι κ.κ Υπουργοί,

Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να σας επισημάνουμε για μια ακόμη φορά ότι στα δυσθεώρητα προβλήματα της επιχειρηματικότητας λόγω COVID-19 έρχονται να προστεθούν και άλλα, είτε μέσω των τραπεζών είτε μέσω δυστυχώς κυβερνητικών αστοχιών.

Περισσότερα...

Το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» χρηματοδοτεί 1797 θέσεις φιλοξενίας βρεφών, νηπιών, παιδιών σε ΚΔΑΠ

 • PDF

paidikos-stathmos-2Τη δαπάνη φιλοξενίας 1768 βρεφών, νηπίων, παιδιών για το έτος 2020-2021 σε δημόσιους και ιδιωτικούς Βρεφικούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Παιδικούς Σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) στην Περιφέρεια Ηπείρου, χρηματοδοτεί με το ποσό των 4.900.000 ευρώ το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020». Την απόφαση ένταξης υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και φορέας υλοποίησης είναι η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε. (ΕΕΤΑΑ).

Περισσότερα...

Ελπίδες για ανάκαμψη των τιμών γάλακτος στην Ήπειρο

 • PDF

ergostasio-galaΑυξητικές τάσεις επικρατούν το τελευταίο διάστημα στις τιμές γάλακτος. Σε κάποιες περιοχές ήδη οι τιμές παραγωγού στο πρόβειο γάλα ξεπερνούν το ένα ευρώ ανά κιλό και στο γίδινο τα 70 λεπτά. Η τάση αποδίδεται στο συνδυασμό συρρίκνωσης της παραγωγής και αυξημένης ζήτησης φέτας. Στην Ήπειρο οι τιμές του πρόβειου γάλακτος κυμαίνονται μεταξύ 80 και 90.

Περισσότερα...

Ήπειρος: Ρεκόρ εξαγωγών αλλά και μείωσης τιμών

 • PDF

portokalia-esperidoeidhΣτρεβλώσεις στην απορρόφηση και μείωση στις τιμές παραγωγού σε ότι αφορά τα φρούτα και τα λαχανικά προκαλούν οι παρενέργειες της πανδημίας. Μιλώντας στην ΕΡΤ Ηπείρου εκπρόσωποι του συνδέσμου εξαγωγικών επιχειρήσεων επισημαίνουν από τη μια πλευρά την επίτευξη νέου ρεκόρ εξαγωγών στα χειμερινά είδη όπως τα εσπεριδοειδή και τα ακτινίδια και από την άλλη,

Περισσότερα...

Οι αριθμοί της κρίσης στην Ήπειρο

 • PDF

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 26 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΕ 7.648 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ

agora-ioanninwn-1Ανεξίτηλο άφησε το αποτύπωμά της η πανδημία του κορωνοϊού στις επιχειρήσεις της Ηπείρου. Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που απευθυνθήκαν στον μηχανισμό κι έλαβαν αποζημιώσεις είναι αποκαλυπτικά κι αποδεικνύουν ότι η τοπική οικονομία δέχτηκε ισχυρό πλήγμα.

Από τα Γιάννενα κατέφυγαν στο υπουργείο 7.648 επιχειρήσεις για να λάβουν αποζημιώσεις ειδικού σκοπού και επιστρεπτέα προκαταβολή (και στις δύο φάσεις των προγραμμάτων) κι έλαβαν συνολικά 26,2 εκ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά, τη δυνατότητα αποζημίωσης ειδικού σκοπού των εργαζομένων σε πρώτη φάση αξιοποίησαν 7.093 επιχειρήσεις των Ιωαννίνων οι όποιες έλαβαν 5,67 εκ. ευρώ. Στη δεύτερη φάση του προγράμματος στα Γιάννενα συμμετείχαν 3.187 επιχειρήσεις λαμβάνοντας 1.452 εκ. ευρώ.

Περισσότερα...