Sat08182018

Last update10:42:55 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελαφρώς περισσότερες οι παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης

 • PDF

Παρά την μειωμένη τιμή

petrelaiothwrlkΚαλύτερα αλλά όχι στα επίπεδα που θα περίμεναν οι βενζινοπώλες κυμαίνονται οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης στα Γιάννενα.

Περισσότερα...

Αναπτυξιακό πλάνο 5ετιας για την Τράπεζα Ηπείρου

 • PDF

Η ΤτΕ επιβεβαίωσε την ανοδική της πορεία

stoxosΣυνάντηση στα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος στην Αθήνα είχε την περασμένη Πέμπτη αντιπροσωπεία της Τράπεζας Ηπείρου αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Κώστα Ζωνίδη, τον Πρόεδρο της επιτροπής ελέγχου κ. Κολιό και τρία διευθυντικά στελέχη με τεχνικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος (Δ.Ε.Π.Σ.)

Περισσότερα...

Δεν λέει να πέσει η ανεργία

 • PDF

Μικρή βελτίωση στην Ήπειρο σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

oaedΜειωμένη κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον περσινό Σεπτέμβριο και διαμορφωμένη στο 26,1% ήταν ανεργία στην Ήπειρο τον Σεπτέμβριο του 2014 σε 'Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία. Με αυτό το ποσοστό οι δύο Περιφέρειες παίρνουν το «χάλκινο» μετάλλιο αφού βρίσκονται πίσω απ' αυτές της Μακεδονίας και Θράκης οι οποίες είδαν το δικό τους ποσοστό να φτάνει το 27,4% και αυτή της Αττικής με 26,5%.

Περισσότερα...

Δύσκολα Χριστούγεννα για καταναλωτές και εμπόρους

 • PDF

Αυξημένη κίνηση αλλά μειωμένες οι αγορές

ekptwseis-2-thumb-largeΣε εορταστικούς ρυθμούς αρχίζει να μπαίνει σιγά σιγά και η πόλη των Ιωαννίνων με την αγορά να περιμένει με αγωνία την αύξηση της κίνησης αλλά και του τζίρου κυρίως λόγω των ανελαστικών αγορών (δώρα για βαφτιστήρια παιδιά συγγενείς κτλ) που θα γίνουν αυτές τις ημέρες.

Περισσότερα...

Μόλις το 2,83% των επιχειρήσεων της χώρας έχουν έδρα την Ήπειρο

 • PDF

Αποκαλυπτικά στοιχεία από την ΕΡΓΑΝΗ

ergostasio anakykloshsΣτην ακτινογραφία των επιχειρήσεων ανά τη χώρα αλλά και στην αναλυτική καταγραφή των εργαζομένων σε αυτές προχώρησε το υπουργείο Εργασίας μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χθες ο Υπουργός, Γιάννης Βρούτσης, στην Ήπειρο λειτουργεί μόλις το 2,83% του συνόλου των επιχειρήσεων της χώρας ενώ εργάζεται μόλις το 1,96% των μισθωτών με σχέση εργασίας ιδιωτικού.

Περισσότερα...

Κατατέθηκε αναθεωρημένο το ΠΕΠ Ηπείρου

 • PDF

Το πρώτο πανελλαδικά σύμφωνα με τις παρατηρήσεις της Ε.Ε.

perifereiahpeirounea2Στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατέθεσε η Περιφέρεια Ηπείρου, το αναθεωρημένο Π.Ε.Π. 2014-2020. Ήταν το πρώτο πανελλαδικά που κατατέθηκε προσαρμοσμένο σύμφωνα με τις παρατηρήσεις και τις υποδείξεις της Ε.Ε. καθώς αρχικά το πρόγραμμα της Ηπείρου είχε υποβληθεί στις 17 Ιουλίου 2014.

Περισσότερα...

Από τις συντάξεις το 19,3% του ΑΕΠ της Ηπείρου

 • PDF

Συνεχίζει να είναι το μεγαλύτερο στη χώρα

syntaxiouxoiΤο μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με το ΑΕΠ του 2010 εξακολουθεί να καταγράφει η Ήπειρος σε ότι αφορά τα ποσά που δίνει το ελληνικό κράτος για συντάξεις ανά Περιφέρεια. Σύμφωνα με την 18η έκθεση του προγράμματος «Ήλιος» του υπουργείου Εργασίας το 19,3% του ΑΕΠ της Ηπείρου προέρχεται από τις συντάξεις, ενώ ακολουθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας με 18,8%. Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τιμή 8,4%.

Περισσότερα...

Σταθερή η ανεργία τον Αύγουστο στην Ήπειρο

 • PDF

Στο 26,6%, όσο περίπου ήταν και τον Ιούλιο

oaedΠολύ κοντά στο ποσοστό του Ιουλίου κινήθηκε η ανεργία στην Ήπειρο και τον Αύγουστο του 2014. Έτσι από 26,7% έπεσε κατά 0,1% και διαμορφώθηκε στις 26,6%. Τα ποσοστά αυτά είναι αισθητά μειωμένα κατά περίπου 3,5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τους ίδιους μήνες του 2013 όταν και είχε φτάσει το 29,9%.

Περισσότερα...

Απέφυγαν τα βέλη της ΑΡΤΕΜΙΣ οι Ηπειρωτικές Επιχειρήσεις

 • PDF

Μόλις το 1% των εργαζομένων βρέθηκαν αδήλωτοι

ergathwΠρόστιμα που φτάνουν τα 572.118 ευρώ επιβλήθηκαν σε 41 συνολικά επιχειρήσεις της Ηπείρου που απασχολούσαν αδήλωτους εργαζόμενους κατά το μήνα Σεπτέμβριο. Αριθμοί που επιβεβαιώνουν την αυξητική παραβατικότητα των Ηπειρωτικών επιχειρήσεων που καταγράφηκε και τον Αύγουστο.

Περισσότερα...

Συνεχίζουν να μας ζουν οι συνταξιούχοι

 • PDF

Το 19,3% του ΑΕΠ της Ηπείρου προέρχεται από συντάξεις

syntaxiouxoiΤο μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με το ΑΕΠ του 2010 εξακολουθεί να καταγράφει η Ήπειρος σε ότι αφορά τα ποσά που δίνει το ελληνικό κράτος για συντάξεις ανά Περιφέρεια. Σύμφωνα με την 17η έκθεση του προγράμματος «Ήλιος» του υπουργείου Εργασίας το 19,3% του ΑΕΠ της Ηπείρου προέρχεται από τις συντάξεις, ενώ ακολουθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας με 18,7%. Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τιμή 8,3%.

Περισσότερα...

Ανακοινώθηκε η εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

 • PDF

Ξεκινά πιλοτικά και στα Γιάννινα από 15 Νοεμβρίου

samaras eisodhmaΣε 13 δήμους της χώρας θα εφαρμοστεί πιλοτικά το πρόγραμμα «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» που παρουσιάστηκε σήμερα στο Ζάππειο από τον υπουργό Εργασίας, Γ.Βρούτση, παρουσία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Περισσότερα...