Fri09252020

Last update08:54:17 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θωράκιση του ζωικού κεφαλαίου από την Αφρικανική πανώλη ζητά ο Αμυράς

 • PDF

gourouniaΤη θωράκιση του ζωικού κεφαλαίου της χώρας από την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων με την έγκαιρη ενημέρωση, την άμεση διάγνωση και την ενεργοποίηση των σχετικών μηχανισμών ζητά με κοινοβουλευτική παρέμβασή του ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς καταθέτοντας Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, ώστε να διασφαλιστεί το εισόδημα των χοιροτρόφων.

Περισσότερα...

Κλιμάκιο της Ελληνικής Λύσης στην Ήπειρο

 • PDF

ΜΕ ΤΟN ΒΟΥΛΕΥΤΗ Κ. ΧΗΤΑ

xitas-kostasΠεριοδεία στην Ήπειρο πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο, κλιμάκιο του κόμματος της Ελληνικής Λύσης, με επικεφαλής τον καταγόμενο από την Ήπειρο, βουλευτή της Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης Κώστα Χήτα.

Κλιμάκια της Ελληνικής Λύσης πραγματοποιούν αυτό το διάστημα επισκέψεις σε περιοχές της επικράτειας, με στόχο να βρεθούν κοντά στους Έλληνες πολίτες και να καταγράψουν τα προβλήματα της κάθε περιοχής, τα οποία θα μετουσιώσουν σε κοινοβουλευτικό έλεγχο. Δεν είναι τυχαίο που το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου σύμφωνα με το βουλευτή του που βρέθηκε στα Γιάννενα, είναι το πιο παραγωγικό από πλευράς κοινοβουλευτικών ερωτήσεων και παρουσιών των βουλευτών του στις συνεδριάσεις της ολομέλειας, όπως και στις υπερδιπλάσιες από τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, ομιλίες του προέδρου του.

Περισσότερα...

Να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ οι Γιαννιώτες Οδοντίατροι ζητά ο Αμυράς

 • PDF

odontiatreio.2Τη στήριξή του στους Γιαννιώτες Οδοντιάτρους δηλώνει ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς ζητώντας με κοινοβουλευτική παρέμβαση τη χρηματοδότηση του κλάδου από ευρωπαϊκούς πόρους και την ένταξή τους στο Πλαίσιο Ανάπτυξης ΕΣΠΑ 2021-2027, από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο βουλευτής καταθέτει τις προτάσεις της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας που συνιστούν μεταρρύθμιση με κοινωνικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα, με ουσιαστικά αποτελέσματα στην υγεία, την αειφόρο οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Σημειώνεται ότι κατά την προηγούμενη χρηματοδοτική περίοδο υπήρξε μηδενική χρηματοδότηση έργων που αφορούν στη στοματική υγεία.

Περισσότερα...

Πρόσβαση στους βοσκότοπους και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις ζητά για τρίτη φορά ο Αμυράς

 • PDF

voskotopiaΠρόσβαση στους βοσκότοπους και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις μέσα από ένα συντηρημένο οδικό δίκτυο επιμένει και ζητά για τρίτη φορά ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς με Ερώτηση που επανακατέθεσε στη Βουλή προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη.

Περισσότερα...

Προανήγγειλε ανακοινώσεις ο Κυριακός Μητσοτάκης

 • PDF

ΓΙΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΚΑΚΑΒΙΑ ΚΑΙ ΙΟΝΙΑ – ΠΡΕΒΕΖΑ

kataskeyh-ioniaΑνακοινώσεις σύντομα για τις οδικές συνδέσεις Γιάννενα – Κακαβιά και Ιόνια – Πρέβεζα υποσχέθηκε από το βήμα της συνέντευξης τύπου της Helexpo, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ερώτημα της Βίλιαν Στασινού που για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΒΗΜΑ Τηλεόραση των Ιωαννίνων εκπροσώπησε το μόνο μέσο μαζικής ενημέρωσης από την Ήπειρο, στο οποίο δόθηκε ερώτηση κατά τη συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως θα επιστρέψει σύντομα στην Ήπειρο – δεν προσδιόρισε αν θα είναι πολύ σύντομα ή όχι... – για να κάνει εξαγγελίες για τη σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό καθώς και για την επέκταση της Ιόνιας Οδού μέχρι τα σύνορα με την Αλβανία. «Μ' αρεσει να μιλάω συγκεκριμένα, όταν είμαστε έτοιμοι να πούμε συγκεκριμένα πράγματα...» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Περισσότερα...

Παραμένουν ως είχαν Τζούφη – Κάτσης

 • PDF

ΣΤΟΝ «ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ» ΤΟΥ ΥΣΡΙΖΑ

syriza-proodeftikhΠαραμένουν στις θέσεις του, στην σκιώδη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη και Μάριος Κάτσης.

Περισσότερα...

Επιστολή Γ. Αμυρά για τα προβλήματα υδροδότησης

 • PDF

amyras-giorgosΤη συμβολή του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων υδροδότησης, που αντιμετωπίζουν ορισμένες περιοχές του Νομού Ιωαννίνων, ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, Γιώργος Αμυράς. Στην επιστολή του ο βουλευτής παρουσιάζει τις δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις, της Ηλιορράχης Κόνιτσας και της Μανωλιάσσας του Δήμου Ιωαννιτών, οι κάτοικοι των οποίων καλούνται να αντιμετωπίσουν σε καθημερινή βάση πολύωρες διακοπές νερού με επακόλουθα προβλήματα σε τοπικές επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Περισσότερα...

Ζητά ενίσχυση των τουριστικών μεταφορών

 • PDF

ΜΑΡΙΑ ΚΕΦΑΛΑ

Kefala-Maria-800Με κλάδους και επαγγελματίες που επλήγησαν σοβαρά από την πανδημία του κορωνοϊού και τα παρατεταμένα μέτρα που ελήφθησαν για την προστασία του πληθυσμού, συνομιλεί καθημερινά η Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα καταγράφοντας τα προβλήματα και τις αγωνίες των συμπολιτών μας.

Περισσότερα...

Το ΠΓΝΙ επισκέφθηκε η Μ.Τζούφη

 • PDF

tzoufi-pgniΤο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων επισκέφθηκε η Μερόπη Τζούφη, συνοδευόμενη από κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, όπου συναντήθηκε με διοικητή Νικόλαο Κατσακιώρη.

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ευχήθηκε στο νέο διοικητή καλή δύναμη και επιτυχία στα καθήκοντά του, υπογραμμίζοντας πως η φετινή χρονιά θα έχει μια σειρά από δυσκολίες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των αυξημένων αναγκών που θα προκύψουν για το νοσοκομείο.

Περισσότερα...

Στη βουλή τα θέματα υδροδότησης του Λεκανοπεδίου

 • PDF

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

kalogianis-new-2019-2Τα σοβαρά προβλήματα ύδρευσης που αντιμετωπίζει το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων εδώ και χρόνια και την ανάγκη ουσιαστικής αναβάθμισης του οικοσυστήματος της λίμνης Παμβώτιδας επαναφέρει στη Βουλή ο Σταύρος Καλογιάννης, ζητώντας να συζητηθούν αυτά τα θέματα σε ειδική συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής Υδατικών Πόρων, ώστε να αναληφθούν πρωτοβουλίες επίλυσής τους. Σχετική επιστολή κατέθεσε στην Πρόεδρο της Επιτροπής κα Διον. Αυγερινοπούλου. Υπενθυμίζεται ότι, για το ίδιο θέμα, ο Στ. Καλογιάννης είχε κάνει παρέμβαση στην Επιτροπή, τον περασμένο Ιούλιο, με αφορμή τη συζήτηση που είχε γίνει με θέμα «Οικολογική κατάσταση των λιμνών στην Ελλάδα».

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 08 Σεπτέμβριος 2020 10:20

Περισσότερα...

Η Μ.Κεφάλα για τους πολιτιστικού συλλόγους

 • PDF

Kefala-Maria-800Ανταποκρινόμενη άμεσα στο αίτημα 15 πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής μας, η Βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα ήρθε σε επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία, το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Υγείας,

Περισσότερα...