Mon11202017

Last update08:34:22 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ξεκινά η διαδικασία αναθεώρησης του Καλλικράτη

 • PDF

Αύριο το μεσημέρι στη βουλή

xarths kallikrath

Από τηνΤετάρτη μέσω της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής θα δοθεί η εκκίνηση για τις αλλαγές που έχει προαναγγείλει ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης για την κατάργηση του Καλλικράτη και την αύξηση του αριθμού των δήμων ακόμη και σε 1000!

Περισσότερα...

«Βόμβα» στα θεμέλια της Αυτοδιοίκησης

 • PDF

Η δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων

dhmarxeioΤη σφοδρή αντίδραση φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης προκάλεσε η κίνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης.

Περισσότερα...

Ως το τέλος του 2016 οι αλλαγές στον «Καλλικράτη»

 • PDF

Ανακατατάξεις στον αριθμό των δήμων και το εκλογικό σύστημα προανήγγειλε στη βουλή ο Ν. Βούτσης

xarths kallikrathΤις αλλαγές που έχει προαναγγείλει στον «Καλλικράτη» επιβεβαιώνει σε γραπτή απάντησή του σε ερώτηση στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.

Περισσότερα...

Αλλαγή σκυτάλης στα οικονομικά του Δήμου

 • PDF

Στον Θ. Γιωτίτσα η αντιδημαρχία Οικονομικών, πιο επιτελικό ρόλο αναλαμβάνει ο Θ. Μανταλόβας που κρατά τον προγραμματισμό

dhmarxeio

Στους οχτώ ανέρχεται πια ο αριθμός των αντιδημάρχων του Δήμου Ιωαννιτών καθώς με απόφασή του ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας όρισε τον Θωμά Γιωτίτσα ως νέο Αντιδήμαρχο Οικονομικών παραχωρώντας του και την ευθύνη της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιωαννιτών.

Περισσότερα...

Μία από τα ίδια η Δημοτική Αρχή Ζίτσας

 • PDF

Κριτική της ΡΙ. ΖΑ. για την πορεία έξι μήνων της «Έντιμής Πολιτείας»

zitsa dhmarxeio

Απουσία σχεδιασμού και υποβάθμιση των συλλογικών οργάνων αποδίδει στη νέα Δημοτική Αρχή Ζίτσας η παράταξη Ριζοσπαστική Ανατροπή του Μανώλη Ματσάγκα με αφορμή της συμπλήρωση έξι μηνών από την αρχή της θητείας της.

Περισσότερα...

Αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με επίκεντρο τον πολίτη

 • PDF

Ο στόχος της ΚΕΔΕ για το συνέδριο της

prosynedrio kede ioanninaΗ αγροτική ανάπτυξη και ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης, τα προβλήματα και οι προτεραιότητες για τις ορεινές περιοχές, ζητήματα παιδείας, αλλά και τα τοπικά ζητήματα που απασχολούν τους δήμους στις περιφέρειες Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας είναι τα θέματα που απασχόλησαν την προσυνεδριακή εκδήλωση διαλόγου που πραγματοποιείται στα Γιάννενα , ενόψει του επικείμενου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ, που θα γίνει στις 7-9 Μαΐου στη Χαλκιδική με θέμα: «Η Αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους Πολίτες μπροστά».

Περισσότερα...

Ψήφισμα της ΠΕΔ Ηπείρου κατά του αντιπεριφερειάρχη Αττικής Γ. Καραμέρου

 • PDF
ekloges ped 2014

Στη βάση του ψηφίσματος της ΚΕΔΕ για αντιθεσμική συμπεριφορά του αντιπεριφερειάρχη Γ. Καραμέρου, το Δ.Σ. της ΠΕΔ Ηπείρου εξέδωσε ψήφισμα αποδοκιμάζοντας τις απαξιωτικές αναφορές του αντιπεριφερειάρχη για τους αιρετούς εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού.

Περισσότερα...

Πλεόνασμα 4,5 εκ. ευρώ επιστρέφει με έργα στους πολίτες

 • PDF

Επιπλέον 3.700.000 στα ταμεία του Δήμου,

dhmarxeioΜε λειτουργικό πλεόνασμα 4.500.000 ευρώ «έκλεισε» η εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2014 για το Δήμο Ιωαννιτών, χρήματα που δεν αποτελούν «απλή εγγραφή στα χαρτιά», όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Προγραμματισμού, Θανάσης Μανταλόβας, αλλά επιστρέφουν στους πολίτες με έργα και δράσεις, όπως αποδεικνύει η αναμόρφωση Προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίαση του.

Περισσότερα...

Χρηματοδότηση ζητούν οι δήμοι της Ηπείρου

 • PDF

Με απόφαση της ΠΕΔ

ekloges ped 2014

Την οικονομική ενίσχυση των ΟΤΑ πρώτου αλλά και δεύτερου βαθμού από τη νέα κυβέρνηση ζητά με ψήφισμά της η ΠΕΔ Ηπείρου ειδικά αυτή τη χρονική στιγμή που οι πρόσφατες θεομηνίες έπληξαν, ιδιαίτερα την περιοχή μας και επιτάσσουν την συνεργασία όλων των ΟΤΑ, την συνεργασία της Αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού και την επίσπευση των ενεργειών των αρμοδίων φορέων για άμεση αποκατάσταση και συντήρηση των βασικών υποδομών.

Περισσότερα...

Παράταξη με ουσιαστικό ρόλο θέλει ο Θ. Μπέγκας

 • PDF

Τι τόνισε ο Δήμαρχος στην κοπή της πίτας της «Ενότητας Πολιτών»

tsoumanhs mpegkas papadioths pita

Έχοντας μάθει από τα λάθη της προηγούμενης ηγεσίας της «Ενότητας Πολιτών» και όντας ένας από τα πρώτα μέλη που είχαν διαπιστώσει το πρόβλημα αυτό, ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, απέδειξε με την ομιλία που έκανε κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας της παράταξης ότι για εκείνον προέχει η ενότητά της αλλά και η ουσιαστική συμμετοχή της στην προσπάθεια που κάνει η Δημοτική Αρχή να λειτουργήσει τον δήμο Ιωαννιτών.

Περισσότερα...

Αναβάθμιση της αυτοδιοίκησης από το ΥΠΕΣ

 • PDF

Παρελθόν οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, δομικές αλλαγές στον Καλλικράτη

apokentromenhΚατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και δομικές αλλαγές στον Καλλικράτη φέρνει η νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών κάνοντας αισθητή την αλλαγή της πολιτικής της νέας κυβέρνησης και στον τομέα της αυτοδιοίκησης με το... καλημέρα.

Περισσότερα...