Wed10242018

Last update07:22:05 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Υπέρ κινητικότητας και όχι απολύσεων η ΠΕΔ Ηπείρου

 • PDF

Ομόφωνη απόφαση στη ...γραμμή της ΚΕΔΕ

ped filiosΥπέρ της πρότασης της ΚΕΔΕ για το θέμα της διαθεσιμότητας δημοτικών υπαλλήλων τάχθηκε χθες η ΠΕΔ Ηπείρου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής της, αποφασίζοντας με... μπροστάρη την ΚΕΔΕ να διεκδικηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το μέτρο της κινητικότητας και να εκφραστεί βέβαια η αντίθεσή των ΟΤΑ στο κλείσιμο των νομικών προσωπικών των δήμων, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο και χωρίς να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό προσφέρουν μεγάλο κοινωνικό έργο στους πολίτες της χώρας.

Περισσότερα...

Αντίθετη σε απολύσεις και διαθεσιμότητα η Δημοτική αρχή Ιωαννίνων

 • PDF

Καμιά επίσημη ενημέρωση, πολλά τα δημοσιεύματα

dhmarxeioΤην αντίθεση της, στην απόλυση ή στη διαθεσιμότητα και μετακίνηση εργαζομένων που προωθείται εκ νέου από την κυβέρνηση, εκφράζει με χθεσινή ανακοίνωση της η δημοτική αρχή Ιωαννίνων. Αφορμή στάθηκαν δημοσιεύματα που αναφέρονται στην επιχειρούμενη διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλων και σε λίστα 30 δήμων, που περιλαμβάνει και τον δήμο Ιωαννιτών, λόγω οικονομικών προβλημάτων και πλεονάζοντος προσωπικού. Από την Ήπειρο είναι, επίσης, στην αρχική λίστα οι δήμοι Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας. Από τους προς διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλους οι 5.000 θα προέλθουν από δήμους και άλλοι τόσοι από την εκπαίδευση, αλλά και από το χώρο της Υγείας.

Περισσότερα...

Να ελεγχθούν τα οικονομικά του δήμου Ιωαννιτών από το 1999

 • PDF

Ζητά η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, «τρία κλικ αριστερά»

dhmarxeioΩς παρέμβαση με ... άρωμα δημοτικών εκλογών μπορεί να εκληφθεί η σκληρή κριτική προς τη δημοτική αρχή και τη μείζονα μειοψηφία και το αίτημα που κατέθεσε δημόσια χθες η Συντονιστική Γραμματεία της παράταξης «τρία κλικ αριστερά» για πλήρη οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο στο δήμο Ιωαννιτών από το 1999 και εντεύθεν.

Περισσότερα...

«Ας μας πουν τι έκαναν αυτοί για τον Καλαμά»

 • PDF

Απάντηση του Δ. Ρογκότη στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ Ζίτσας

dhmhtrhs rogkoths

Απάντηση στο κείμενο που αναρτήθηκε στο επίσημο site του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ την περασμένη εβδομάδα, μέσα από το οποίο ασκούνταν σκληρή κριτική για τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής σχετικά με τη ρύπανση του Καλαμά, έδωσε με γραπτή του ανακοίνωση ο Δήμαρχος Ζίτσας, Δημήτρης Ρογκότης.

Περισσότερα...

1000 λέξεις για την αυτοδιοίκηση: Δυόμισι χρόνια μετά...

 • PDF

Κείμενο των δημάρχων Αθηναίων, Θεσσαλονίκης,Πατρέων, Ιωαννίνων και Βόλου

dhmarxeioΟι δήμαρχοι, Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, Πατρέων Γιάννης Δημαράς, Ιωαννίνων Φίλιππος Φίλιος και Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης με κοινό τους κείμενο, με αφορμή και το συνέδριο της ΚΕΔΕ που ολοκληρώθηκε χθες στα Γιάννινα, κάνουν απολογισμό των 2,5 ετών θητείας των ανεξάρτητων παρατάξεων που ηγούνται στους δήμους τους. Ταυτόχρονα, καταθέτουν αρχές και προτεραιότητες και επαναβεβαιώνουν όσα είχαν υπογράψει ο 2011 σε ένα αντίστοιχο κείμενο. Ξεκαθαρίζουν ότι δεν στοχεύουν σε προσωπικό όφελος, ούτε σε δημιουργία παράταξης στην ΚΕΔΕ και για την δύσκολη αυτή περίοδο για τη χώρα και την αυτοδιοίκηση καταθέτουν τις προτάσεις τους.

Περισσότερα...

Ευ. Στυλιανίδης: «Παράδειγμα προς μίμηση η Περιφέρεια Ηπείρου»

 • PDF

Συνάντηση με τον Αλ. Καχριμάνη

stylianidhs kaxrimanhsΟ υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης επισκέφτηκε χθες το Διοικητήριο της Περιφέρειας, όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη, τους Αντιπεριφερειάρχες και Εντεταλμένους Συμβούλους, με τους οποίους συζήτησε διάφορα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου.

Περισσότερα...

Με κριτήρια η κινητικότητα στους δήμους

 • PDF

Συνέδριο ΚΕΔΕ: Δεν απάντησε ο Ε. Στυλιανίδης, στο πότε οι εκλογές

kede kosmos 30.05.13Χωρίς κάποια δέσμευση για την τύχη νομικών προσώπων και δημοτικών επιχειρήσεων, για το μέλλον των κοινωνικών δομών που απειλούνται με λουκέτο, μαζί και οι θέσεις εργασίας, και ούτε καν αναφορά στο χρόνο και το σύστημα διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών, θέματα που έθιξε μετ΄ επιτάσεως ο πρόεδρός της Κώστας Ασκούνης, ήταν η τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Περισσότερα...

Η ΠΕΔ θα προτάξει ζητήματα της Ηπείρου

 • PDF

Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Γιάννινα

ped askounhsΤις θέσεις και τους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί στο επικείμενο συνέδριο της ΚΕΔΕ συγκεκριμενοποίησε η ΠΕΔ Ηπείρου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της για τον σκοπό αυτό.

Περισσότερα...

«Δωδώνη» και καύσιμα στη «γωνιά» στο Περιφερειακό συμβούλιο

 • PDF

Την Πέμπτη η συνεδρίαση

perifereiahpeirounea2Την Πέμπτη 30 Μαΐου στις 3 μετά το μεσημέρι συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, με 11 θέματα ημερήσιας διάταξης, εκ των οποίων ξεχωρίζει η συζήτηση, θέμα εξ αναβολής, για τη «Δωδώνη», αλλά και η απόφαση για χωροθέτηση δεξαμενών καυσίμων στη θέση «γωνιά» της Ηγουμενίτσας. Ειδικότερα, τα κυριότερα θέματα είναι:

Περισσότερα...

Προαναγγελία απολύσεων η ... εξπρές καταγραφή προσωπικού στους δήμους;

 • PDF

Προθεσμία μέχρι 31 Μαΐου

dhmarxeioΑπολύσεις δημοτικών υπαλλήλων προαναγγέλλει έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, με το οποίο ζητείται πλήρης καταγραφή των οργανισμών και του προσωπικού που απασχολούν οι δήμοι. Τα στοιχεία πρέπει να έχουν υποβληθεί εντός ολίγων 24ώρων και συγκεκριμένα έως τις 31 Μαΐου. Οι δήμαρχοι, πάντως, δεν φαίνεται να συναινούν στη σχετική διαδικασία.

Περισσότερα...

Προς έναρξη κατασκευής το αρδευτικό Κόνιτσας

 • PDF

Ενημερώθηκαν οι καλλιεργητές από τους μελετητές

adreytikoΤους καλλιεργητές, ως άμεσα ενδιαφερόμενους και ... θιγόμενους από την επικείμενη έναρξη κατασκευής του αρδευτικού έργου στον κάμπο της Κόνιτσας, ενημέρωσε για τα τεχνικά και οικονομικά στοιχεία του έργου ο επικεφαλής της μελετητικής ομάδας Ευρυπίδης Βάσσος.

Περισσότερα...