Fri08172018

Last update10:42:55 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Από επίδοξος επικεφαλής, εκτός παράταξης ο Β. Χήτος

 • PDF

Διαγράφτηκε από τον Νίκο Γκόντα επειδή υπερψήφισε τον ισολογισμό του 2013

Vasilis Xitos

Ο άνθρωπος που για πολλούς "έπαιζε" ως ο επικρατέστερος να διαδεχτεί το Νίκο Γκόντα μετά την ήττα στις εκλογές της άνοιξης βρίσκεται πλέον εκτός «Ανεξάρτητης δημοτικής Πρωτοπορίας». Ο επικεφαλής της παράταξης προχώρησε σήμερα αιφνιδιαστικά(;) στη διαγραφή του δημοτικού συμβούλου Βασίλη Χήτου, τον οποίο μάλιστα καλεί και σε παραίτηση από τη θέση του.

Περισσότερα...

10,2 εκατ. για τη δημιουργία του e-dimos από την Ψηφιακή Σύγκλιση

 • PDF

Στο πρόγραμμα και οι δήμοι Ιωαννιτών, Ζίτσας, Μετσόβου

internet computer aftodioikisi-620x320Με τo ποσό των 10,2 εκατ. ευρώ χρηματοδοτούνται 61 δήμοι της χώρας από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» προκειμένου να ενοποιήσουν τα υφιστάμενα Πληροφοριακά τους Συστήματα, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Πρόκειται στην ουσία για μία ακόμη προσπάθεια να δημιουργηθεί ο περίφημος e-dimos me yπηρεσίες και εφαρμογές για τον πολίτη όπως οι: ηλεκτρονική υγεία, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ηλεκτρονική μάθηση, ηλεκτρονική ένταξη κτλ.

Περισσότερα...

Ένα στα τρία νομικά πρόσωπα των ΟΤΑ δεν έχουν υποβάλλει οικονομικά στοιχεία

 • PDF

Αρκετά κι αυτά της Ηπείρου

dhmarxeioΣχεδόν το ένα τρίτο των Νομικών Προσώπων των ΟΤΑ δεν έχουν υποβάλει εντός του 2014 τα οικονομικά τους στοιχεία. Αυτό προκύπτει από έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με το οποίο 335 από τα περίπου 1000 νομικά πρόσωπα δεν έχουν υποβάλλει μέχρι σήμερα οικονομικά στοιχεία εννιαμήνου (Ιαν. -Σε̟πτ. 2014).

Περισσότερα...

Σκληρή ανακοίνωση Γ. Λώλου για την ΠΕΔ

 • PDF

Κατηγορεί την «Αυτοδιοικητική Κίνηση Ηπείρου» για επικοινωνιακά παιχνίδια, αγνοώντας όμως ότι ήδη ετοιμάζεται προσφυγή κατά της εκλογής προεδρείου

ekloges ped 2014Σκληρή απάντηση, με αρκετή καθυστέρηση βέβαια, στην ανακοίνωση που είχε προηγηθεί από την «Αυτοδιοικητική Κίνηση Ηπείρου», με την οποία κατήγγειλε τις «συντηρητικές» δυνάμεις για τη συγκρότηση του προεδρείου, δίνει με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας και πρόεδρος της ΠΕΔ Γιάννης Λώλος.

Περισσότερα...

Κριτική επί παντός επιστητού από την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία»

 • PDF

dhmotiko symboulio 2014Κριτική στη Δημοτική Αρχή σε μια σειρά θεμάτων που συζητήθηκαν στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ασκεί μέσω ανακοίνωσής της η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να προβάλει τις θέσεις τις γύρω από τα θέματα αυτά.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 12 Νοέμβριος 2014 13:08

Περισσότερα...

Κενή περιεχομένου η επερώτηση Πάικα απάντα η Τ. Καλογιάννη

 • PDF

«Νομίμως η διαβούλευση και η απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος»

perifereiahpeirounea2Σε πολιτικές σκοπιμότητες αποδίδει την επερώτηση του Σπύρου Πάικα σχετικά με τη διαβούλευση, την εισαγωγή στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και εν τέλει τη γνωμοδότησης της Επιτροπής για το θέμα «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων και σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιοαερίου, στην περιοχή του αεροδρομίου του Δήμου Ιωαννίνων, στον Νομό Ιωαννίνων», η πρόεδρος της Επιτροπής Τ. Καλογιάννη.

Περισσότερα...

Αποφασίζουν για τις επόμενες κινήσεις τους

 • PDF

Οι παρατάξεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ στην ΠΕΔ Ηπείρου

ekloges ped 2014Τις επόμενες κινήσεις τους νομικά και πολιτικά αναμένεται να αποφασίσουν την Πέμπτη οπότε και θα συνεδριάσουν τα μέλη των δύο παρατάξεων της ΠΕΔ που προσκυνείται στον Κεντροαριστερό χώρο προκειμένου να «απαντήσουν» στην μονομερή εκλογή προεδρείου από την παράταξη του Γιάννη Λώλου την περασμένη Παρασκευή.

Περισσότερα...

ΠΕΔιαρίσματα...

 • PDF

Ούτε σήμερα συνεδρίασε η ΠΕΔ Ηπείρου

ekloges ped 2014Ούτε σήμερα κατέστη δυνατή η συνεδρίαση της ΠΕΔ Ηπείρου καθώς τα μέλη που εκλέχτηκαν με τις παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν έδωσαν ξανά το παρών κι έτσι οι δέκα σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν ήταν αρκετοί για να υπάρξει απαρτία.

Περισσότερα...

Χωρίς εκπρόσωπο η Ήπειρος στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

 • PDF

Δεν κατάφεραν να εκλεγούν οι Εμμανουηλίδης, Κοσμάς, Ντακαλέτσης, Παππάς

kede-geniki-620x320Χωρίς εκπρόσωπο από τους δήμους της Ηπείρου συγκροτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, αφού οι τέσσερις υποψήφιοι με την παράταξη του Γιώργου Πατούλη, Γιάννης Εμμανουηλίδης, Βασίλης Κοσμάς, Χρήστος Ντακαλέτσης και Κώστας Παππάς δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τις απαραίτητες ψήφους προκείμενου να εκλεγούν.

Περισσότερα...

Μια υπόσχεση επιτείνει το αδιέξοδο στην ΠΕΔ Ηπείρου

 • PDF

Η θέση του αντιπροέδρου, «κλειδί» για την εύρεση λύσης

ekloges ped 2014Μια υπόσχεση για το μοίρασμα των θέσεων του προεδρείου είναι αυτή που δεν επιτρέπει την συναινετική λύση μεταξύ των παρατάξεων της ΠΕΔ Ηπείρου. Μια υπόσχεση που δόθηκε πριν τις εκλογές και εξηγεί πολλά για την αρνητική στάση που κρατά ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, στην πρόταση που του έχει κατατεθεί για σύσταση διαπαραταξιακού προεδρείου.

Περισσότερα...

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο τρόπος λειτουργίας της Οικονομικής Επιτροπής

 • PDF

Αίτημα της «Ήπειρος Ανατροπής»

perifereiahpeirounea2Τον τρόπο με τον οποίο θα συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου επιθυμεί να φέρει προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο η «Ήπειρος Ανατροπής» και για το λόγο αυτό έχει καταθέσει γραπτώς την πρότασή της στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Περισσότερα...