Sun11192017

Last update08:34:22 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Η μαύρη Παρασκευή χτύπησε και στα Γιάννενα

 • PDF

black fridayΙκανοί να περιμένουν για πολλές ώρες αποδεικνύονται χιλιάδες γιαννιώτες, κυρίως νεαρής ηλικίας, προκείμενου να επωφεληθούν από τις εκπτώσεις που κάνουν σήμερα τα καταστήματα λόγω της πρώτης φοράς που εφαρμόζεται η λεγόμενη Black Friday στην Ελλάδα.

Περισσότερα...

Σε υψήλα επίπεδα η βία κατά των γυναικών

 • PDF

ΠΕΝΑΤΚΟΣΙΕΣ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

gynaikes kakopoihmenesΗ Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης των Γυναικών γιορτάζεται στις 25 Νοεμβρίου κάθε χρόνο, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ. Στόχος του εορτασμού είναι η ανάδειξη και η ευαισθητοποίηση ενός τόσου σημαντικού προβλήματος σε όλον τον πλανήτη, καθώς και η ενημέρωση ώστε το βίαιο αυτό φαινόμενο να καταπολεμηθεί.

Περισσότερα...

«Συμμαχίες» για το Πάρκο Πυσρινέλλα

 • PDF

ka8arismos gianniotiko saloniΤην ενεργοποίηση όλων επιζητεί και επιδιώκει ο Δήμος Ιωαννιτών, ώστε να προωθηθεί και να ψηφιστεί στη Βουλή η πρόταση Διάταξης Νόμου για το Πάρκο Πυρσινέλλα που επεξεργάστηκε ο Δήμος και έχει ήδη αποστείλει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Περισσότερα...

«Όρθιος» στην κρίση ο Δήμος Ιωαννιτών

 • PDF

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2015

dhmarxeio«Ένα Δήμο που στέκεται όρθιος στην κρίση, με αδιαμφισβήτητη οικονομική «υγεία» και δυνατότητα να χρηματοδοτεί από δικούς του πόρους αναπτυξιακές και κοινωνικές δράσεις, αποτυπώνουν τα μεγέθη του οικονομικού απολογισμού του 2015, του έτους όπου εκτυλίχθησαν πρωτόγνωρα γεγονότα στη χώρα», όπως υποστήριξε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Περισσότερα...

Κάτι περισσότερο από μια ομάδα

 • PDF

Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΙΑΞΝΝΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

barcelona-municipality-ioanninaΜια πολύ όμορφη στιγμή για την πόλη των Ιωαννίνων ήταν η παρουσία των βετεράνων της Μπαρτσελόνα στα Γιάννινα η οποία έκλεισε, με το Δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, να υποδέχεται στο Δημαρχείο την ομάδα.

Περισσότερα...

Τα Γιάννενα τίμησαν την εξέγερση του Πολυτεχνείου

 • PDF

Θ. ΜΠΕΓΚΑΣ: ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ, 43 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

mpegkas stefani polytexneioΗ εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου - η κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής δράσης της νέας γενιάς - είναι ένα ιστορικό γεγονός του οποίου η συμβολική δύναμη όχι μόνο δεν έχει εξαντληθεί 43 χρόνια μετά, αλλά το κεντρικό του σύνθημα για "ψωμί, παιδεία, ελευθερία" γίνεται επίκαιρο στην Ελλάδα της κρίσης. Αυτό ήταν το μήνυμα της δήλωσης του Δημάρχου Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, καταθέτοντας το πρωί στεφάνι στο μνημείο "Ηρώων Πολυτεχνείου".

Περισσότερα...

Συνεργασία η μόνη διέξοδος για τα αδέσποτα

 • PDF

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ –ΠΡΥΤΑΝΗ

adespota skyliaΝα αναλάβουν όλοι οι συναρμόδιοι φορείς τις ευθύνες τους στο θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων επιδιώκει ο Δήμος Ιωαννιτών που έχει υπερβεί τις δυνάμεις του και για τον λόγο αυτό ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, προανήγγειλε την ευρεία σύσκεψη που θα συγκαλέσει ο Δήμος την ερχόμενη εβδομάδα, καλώντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Περισσότερα...

Το όραμα της Δημοτικής Αρχής για το πρώην Άσυλο ανιάτων

 • PDF

ΟΙ Ν.Α. ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ

sxedio asyloΤο όραμα της Δημοτικής Αρχής για την αξιοποίηση του κτιρίου του παλιού ασύλου ανιάτων φέρνουν σήμερα στη δημοσιότητα οι Νέοι Αγώνες. Πρόκειται για ένα σχέδιο προϋπολογισμού περίπου 2 εκ. ευρώ το οποίο θα χρηματοδοτηθεί πιθανότατα από το ΠΕΠ Ηπείρου. Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει εκπονηθεί και θα παρουσιαστεί μέχρι το τέλος του χρόνου η αναμόρφωση του συγκεκριμένου χώρου θα είναι ολική και ο προσανατολισμός της θα παιδοκεντρικός.

Περισσότερα...

Κι άλλη κατάρρευση διατηρητέου στο ιστορικό κέντρο

 • PDF

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

aneksartisias diathrhteoΈνα ακόμα διατηρητέο κτίριο στο κέντρο των Ιωαννίνων υπέστη ζημιές καθώς η στέγη του κατέρρευσε ολοσχερώς. Πρόκειται για ένα διατηρητέο, χτισμένο το 1876, δίπλα στο κτίριο του Γεωργίου Σταύρου.

Περισσότερα...

Ξεκινάει η υπογειοποίηση των κάδων

 • PDF

mple kadoi anakykloshsΞεκινάει αύριο από την περιοχή του Κάστρου, ένα πολύ σημαντικό έργο του Δήμου Ιωαννιτών, το έργο υπογειοποίησης κάδων απορριμμάτων προϋπολογισμού 592.245,00 €, που αναμένεται να αλλάξει την εικόνα της καθαριότητας σε αρκετά «προβληματικά σημεία του Δήμου.

Περισσότερα...

Μικρό καλάθι από τον Δήμο

 • PDF

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

dhmarxeioΜικρό καλάθι κρατάει η Δημοτική Αρχή μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Στέφος, σχετικά με την πτητική αναβάθμιση του αεροδρομίου των Ιωαννίνων. Αυτό γιατί με βάση την απάντηση του διοικητή της ΥΠΑ δεν εξασφαλίζεται η χρηματοδότηση της αγοράς του ραδιοβοήθηματος παρά μόνο οι λοιπές διαδικασίες που απαιτούνται και οι οποίες μπορεί να είναι εξίσου σημαντικές ωστόσο από μόνες τους δεν μπορούν να λύσουν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.

Περισσότερα...