Sun01212018

Last update09:45:04 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΔΙΑΦΟΡΑ

Δεν έρχονται νέα τμήματα στο πανεπιστήμιο

 • PDF

Το σχέδιο «Αθηνά» ενισχύει Θεσσαλονίκη και Πάτρα

panepisthmio ioanninaΠολιτική στήριξη ζήτησε ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης από την αυτοδιοίκηση και τους βουλευτές της Ηπείρου για να ενισχυθεί με τμήματα και σχολές από γειτονικά ΑΕΙ το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με το σχέδιο «Αθηνά» που προβλέπει συγχωνεύσεις και καταργήσεις και οσονούπω, σήμερα ή αύριο λένε οι πληροφορίες, ανακοινώνεται η πρόταση από τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Αρβανιτόπουλο. Η πρόταση μάλλον σημαίνει.. ρίξιμο για τα Γιάννινα, αφού οι... γείτονες θα ενισχύσουν άλλους ...γείτονες.

Περισσότερα...

Στα πιο «πράσινα» πανεπιστήμια του κόσμου αυτό των Ιωαννίνων

 • PDF

Συμφωνά με την κατάταξη UI GreenMetric

panepisthmio ioanninaΤο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αξιολογήθηκε και κατατάχθηκε μεταξύ 250 Πανεπιστημίων στον κόσμο σε σχέση με τη λειτουργικότητά του και την περιβαλλοντική του συνείδηση. Κατέλαβε την 123η θέση στην Παγκόσμια Κατάταξη "UI GreenMetric" ανάμεσα σε καταξιωμένα Ιδρύματα, ενώ είναι το μοναδικό Ελληνικό Πανεπιστήμιο που περιλαμβάνεται στην κατάταξη αυτή.

Περισσότερα...

Ελπίζει στην αξιοκρατία

 • PDF

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για το σχέδιο «Αθηνά»

panepistimioiwanninwnΕν αναμονή των πρώτων έστω ανακοινώσεων σχετικά με το σχέδιο «Αθηνά» βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αλλά και το ΤΕΙ Ηπείρου προκείμενου να διαπιστώσει τη στάση που θα κρατήσει το υπουργείο Παιδείας και αν τελικά ο Κώστας Αρβανιτόπουλος θα καταφέρει να αναδιαμορφώσει προς το καλύτερο τον εκπαιδευτικό χάρτη της χώρας σε ότι αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση ή οι πολιτικές πιέσεις θα είναι αυτές που θα κρίνουν ποια τμήματα θα καταργηθούν και πως θα γίνουν οι συνενώσεις πανεπιστήμιων.

Περισσότερα...

Φθηνότερο το φοιτητικό εισιτήριο

 • PDF

panepisthmiou leoforos niarxouH Πρυτανεία του Πανεπιστημίου με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοίνωσε ότι, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, το φοιτητικό εισιτήριο διαμορφώνεται στα 0,60 λεπτά από τα 0,80 λεπτά που ήταν έως τώρα.

Λιγότεροι φοιτητές και καθηγητές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

 • PDF

Λόγω της ίδρυσης του ΑΕΙ Δυτ. Ελλάδας

panepisthmio ioanninaΤη μεγαλύτερη μείωση στον αριθμό των φοιτητών του ανάμεσα σε όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας καταγράφει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για το έτος 2010/2011 σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Περισσότερα...

Η Θ. Χουλιάρα νέα Περιφερειακή Διευθντρία Εκπαίδευσης

 • PDF

sxoleioΗ θεοδώρα Χουλιάρα επιλέχτηκε από το υπουργείο Παιδείας για να αναλάβει τη θέση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Ηπείρου. Η κ. Χουλιάρα είναι εκπαιδευτικός Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ70, προέρχεται από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και υπηρετούσε ως διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας. Είναι κάτοχος Master στις Επιστήμες της Αγωγής, με ειδίκευση στην Αξιολόγηση.

Περισσότερα...

Δυσκολεύει η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

 • PDF

Ανατροπές φέρνουν η βάση του «10» και οι συγχωνεύσεις τμημάτων

panepisthmio ioanninaΑνατροπές για πάνω από 100.000 υποψηφίους που θα συμμετάσχουν στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις φέρνει το υπουργείο Παιδείας.

Περισσότερα...

Φ. Νόκα Ζαράχη: «Ικανοποιημένη για το έργο που άφησα»

 • PDF

Έληξε η θητεία της και αποχώρισε

Ικανοποιημένη για τα τρία χρόνια που υπηρέτησε την εκπαίδευση στην Ήπειρο από τη θέση της Περιφερειακής Διευθύντριας Δήλωσε η Φιλιώ Νόκα – Ζαράχη στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε καθώς η θητεία της έφτασε στο τέλος της και όπως η ίδια είπε δεν κατέθεσε υποψηφιότητα για να την ανανεώσει.

Περισσότερα...

53 μαθητές διακρίθηκαν στον διαγωνισμό «Ο Θαλής»

 • PDF

sxoleio53 μαθητές σχολείων του Νομού Ιωαννίνων διακρίθηκαν στα Μαθηματικά στον 73o Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ» και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση.

Περισσότερα...

Τα «βρόντηξε» ο Πρύτανης

 • PDF

Υπέβαλε παραίτηση και δεν πήγε στην Σύνοδο της Πάτρας

albanhs antiprytaneisΧωρίς να θέλει να χρησιμοποιήσει τη λέξη «παραίτηση» αλλά ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που τον θέλουν να έχει καταθέσει τέτοιο αίτημα στο υπουργείο Παιδείας μίλησε στους «Ν.Α.» ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, μετά τα όσα κυκλοφόρησαν τις τελευταίες μέρες.

Περισσότερα...

Αντίθετο στις απολύσεις και το σχέδιο ΑΘΗΝΑ το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

 • PDF

Αναστέλλει συμβολικά τη λειτουργία του σήμερα και αύριο

panepisthmio ioanninaΗ Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη Συνεδρία αριθμ. 990/28-11-2012 επιβεβαιώνει τη θέση της ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δεν θα συνεργήσει σε μηχανισμούς απόλυσης εργαζομένων.

Περισσότερα...