Sun11192017

Last update08:34:22 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΔΙΑΦΟΡΑ

Επιμένει για Πολυτεχνείο η Σύγκλητος

 • PDF

Επαναβεβαίωσε τη θέση της για το σχέδιο «Αθηνά»

panepisthmio ioanninaΣτην επαναβεβαίωση της θέσης της υπέρ της δημιουργίας Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων προχώρησε η Σύγκλητος του Ιδρύματος που συνεδρίασε χθες. Όμως ,παράλληλα με απόφασή της, ζητά από όλα τα εμπλεκόμενα τμήματα που, είτε θίγονται, είτε αναβαθμίζονται από τις διατάξεις του Π.Δ. να καταθέσουν εκ νέου την άποψή τους προκείμενου η Σύγκλητος σε νέα της συνεδρίαση να αποφασίσει πως θα κινηθεί.

Περισσότερα...

«Να παραμείνει εξατάξιο το 9ο Διαπολιτισμικό σχολείο Ιωαννίνων»

 • PDF

Επιστολή του Συλλόγου Γονέων στον υπουργό Παιδείας

sxoleioΔιαβεβαιώσεις ότι δεν θα θιγεί η οργανικότητα του Σχολείου καθώς κρίνεται απολύτως απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία του ζητούν από τον υπουργό Παιδείας με επιστολή τους οι Γονείς και οι Κηδεμόνες των μαθητών του 9ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Νόμιμο το διορθωμένο σχέδιο Π.Δ με το... μισό Πολυτεχνείο στα Γιάννινα

 • PDF

Κρίθηκε από το ΣτΕ

panepisthmioΝόμιμα κρίθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας και τα 36 σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων του υπουργείου Παιδείας, τα οποία αφορούν το σχέδιο «Αθηνά» για την αναδιάρθρωση των 23 ΑΕΙ και των 13 ΤΕΙ.

Περισσότερα...

Σεμινάριο για τις νέες τεχνολογίες σε φορητές συσκευές από το φοιτητικό παράρτημα της ΙΕΕΕ

 • PDF

Σε συνεργασία με το Σύλλογο Φοιτητών Πληροφορικής

panepisthmioΤο φοιτητικό παράρτημα της ΙΕΕΕ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Σύλλογο Φοιτητών Πληροφορικής, διοργανώνουν σεμινάριο την Τετάρτη 29/05/2013, στην Αίθουσα Σεμιναρίων του τμήματος Πληροφορικής με θέμα: Επιχειρηματικότητα & Νέες Τεχνολογίες Ανάπτυξη εφαρμογών για φορητές συσκευές".

Περισσότερα...

Αναστολή λειτουργίας του τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών

 • PDF

Αποφάσισε η Γενική Συνέλευση μετά νέο σχέδιο «Αθηνά»

panepistimioiwanninwnΤην αναστολή της λειτουργίας του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών από σήμερα Παρασκευή 17 Μαΐου καθώς επίσης την συγκέντρωση υπογραφών για την ανοιχτή επιστολή που προτίθενται να στείλουν στον Πρωθυπουργό αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του τμήματος, με αφορμή τις τελευταίες αλλαγές στο σχέδιο «Αθηνά» που εντάσσουν το τμήμα στη σχολή Θετικών Επιστημών.

Περισσότερα...

Απεργία με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισαν οι ΕΛΜΕ της Ηπείρου

 • PDF

sxoleioΜε συμμετοχή που είχαν χρόνια να ζήσουν οι Γενικές Συνελεύσεις των Καθηγητών σε όλη την Ήπειρο υπερψηφίστηκε το βράδυ της Τρίτης και από τις τέσσερις ΕΛΜΕ η πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργίες μέσα στην περίοδο των εξετάσεων.

Περισσότερα...

Ζωντανή η ελπίδα για Πολυτεχνική Σχολή

 • PDF

Διατηρείται στο νέο σχέδιο Π.Δ το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

panepisthmioΑνοιχτό «παράθυρο» για λειτουργία, στο μέλλον, Πολυτεχνικής Σχολής στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αφήνει το υπουργείο Παιδείας με το διορθωμένο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, επί του σχεδίου «Αθηνά», που επανακατατέθηκε στο ΣτΕ. Αν και δεν αναφέρεται ο,τιδήποτε για Πολυτεχνική Σχολή, το γεγονός ότι δεν καταργείται το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, αλλά «αναβαθμίζεται» ως Σχολή (επειδή δεν μπορεί να σταθεί ως τμήμα με βάση το σχέδιο «Αθηνά») δείχνει ότι υπάρχουν περιθώρια να αποκτήσει το Γιαννιώτικο ΑΕΙ αυτό που διεκδικεί και δικαιούται.

Περισσότερα...

Ανακλήθηκε από το ΣτΕ το Π.Δ. για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

 • PDF

Για διόρθωση-τήρηση των υποσχέσεων του υπουργείου Παιδείας;

panepistimioiwanninwnΤο υπουργείο Παιδείας ανακάλεσε δύο από τα 36 Προεδρικά Διατάγματα του σχεδίου Αθηνά για την αναδιάρθρωση των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) και των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ).

Περισσότερα...

Απεργία η ΟΛΜΕ και στο βάθος... επιστράτευση

 • PDF

sxoleioΤην πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στις 17 Μαΐου, ημέρα έναρξης και πενθήμερη απεργία την πρώτη εβδομάδα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, από τις 20 Μαΐου, αποφάσισε χθες η ΟΛΜΕ και επί της εισήγησης αυτής καλούνται να αποφασίσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες οι κατά τόπους ΕΛΜΕ με συμμετοχή τουλάχιστον του 30% των μελών τους, οι πρόεδροι των οποίων θα λάβουν την τελική απόφαση στις 15 Μαΐου.

Περισσότερα...

Άνευ ουσίας η απάντηση Αρβανιτόπουλου για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

 • PDF

Σε ερώτηση του Μ. Κασσή για το σχέδιο «Αθηνά»

panepisthmio ioanninaΜια απάντηση που μπορεί και να χαρακτηριστεί ως «κενή περιεχομένου» επεφύλαξε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Αρβανιτόπουλος στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής σχετικά με το σχέδιο «Αθηνά» και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Αλαλούμ με το Π.Δ. του Πανεπιστημίου

 • PDF

Προφορικές δεσμεύσεις, ότι δεν αλλάζει τίποτα, από το υπουργείο Παιδείας

panepisthmio ioanninaΤι κι αν τους τελευταίους μήνες έχει αποδειχτεί ότι οι προφορικές δεσμεύσεις που δόθηκαν από πλευράς της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας σε τοπικούς φορείς αλλά και πολιτικά πρόσωπα σε ότι αφορά το σχέδιο «Αθηνά» και το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, δεν τηρήθηκαν ούτε στο ελάχιστο, από χθες επιχειρείται ξανά μέσω των ίδιων διαβεβαιώσεων να πειστεί η τοπική κοινωνία ότι τελικά τα όσα ανακοινώθηκαν με τα Π.Δ που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν ευσταθούν.

Περισσότερα...