Sat02232019

Last update10:58:10 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Ρεπορταζ

Σε έξαρση ο καταρροϊκός πυρετός

 • PDF

Άμεσος κίνδυνος για το ζωικό κεφάλαιο του νομού

provata«Τα νέα δεν είναι ευχάριστα από το «μέτωπο» του καταρροϊκού πυρετού», δήλωσε χθες ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, καθώς από τις αναφορές των κτηνιάτρων, προκύπτουν συνεχώς συμπτώματα της νόσου σε αρκετά κοπάδια των παραμεθορίων περιοχών των Δήμων Πωγωνίου και Κόνιτσας. Ήδη μετά τη Βήσσανη, έχουν εντοπιστεί κρούσματα σε κοπάδια αιγοπροβάτων σε Βασιλικό, Κλειδωνιά, Λαγκάδα, ενώ εξετάζονται και περιπτώσεις σε άλλες περιοχές.

Περισσότερα...

Ατύχημα με ακρωτηριασμό Ιταλού από σκάφος στους Παξούς

 • PDF

pgniΣτο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων μεταφέρθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης ένας Ιταλός με μερικό ακρωτηριασμό του αντιβραχίου, το οποίο προκάλεσε μικρό ταχύπλοο σκάφος στους Παξούς.

Περισσότερα...

Υποψίες και για νέα κρούσματα καταρροϊοκύ πυρετού

 • PDF

Επιτάχυνση των μέτρων προστασία ζητά ο Περιφερειάρχης

provataΤην επιτάχυνση των μέτρων πρόληψης του καταρροϊκού πυρετού ζήτησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μιλώντας σε ενημερωτική συγκέντρωση κτηνοτρόφων, που με τη συνεργασία του Δήμου Πωγωνίου, πραγματοποιήθηκε στον Παρακάλαμο.

Περισσότερα...

Τρεις νεκροί στους δρόμους της Ηπείρου τον Ιούλιο

 • PDF

troxaiaΤρεις ακόμα νεκροί προστέθηκαν τον Ιούλιο στην μακρά λίστα των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα στους δρόμους της Ηπείρου. Με βάση τα απολογιστικά στοιχεία της Τροχαίας στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 17 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 19 το 2013).

Περισσότερα...

Tragic story ο Ηπειρώτικος τουρισμός

 • PDF

Ανακοίνωση της «Ήπειρος Ανατροπής»

paralia parga«Μακριά από το Ν. Ιωαννίνων βρίσκεται το success story της κυβέρνησης για τον τουρισμό, ενώ ταυτόχρονα λόγω της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση διακρίνονται ήδη οι πρώτες συνέπειες από τον ανύπαρκτο εσωτερικό τουρισμό και στα παράλια της Ηπείρου». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη της Όλγας Γεροβασίλη «Ήπειρος Ανατροπής».

Περισσότερα...

Έλλειψη από βηματοδότες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

 • PDF

Παρέμβαση Αλ. Καχριμάνη στο υπ. Υγείας

pgniΜια σημαντική έλλειψη που μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνη για τη ζωή των καρδιοπαθών παρουσιάστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου πλέον δεν υπάρχουν διαθέσιμοι βηματοδότες.

Περισσότερα...

Μένει ζωντανός ο τοπικός Τύπος

 • PDF

Διατηρείται η υποχρεωτικότητα δημοσίευσης των διακηρύξεων

efhmeridesΤη διατήρηση του δεσμευτικού χαρακτήρα που είχαν οι δημοσιεύσεις των προκηρύξεων στον περιφερειακό Τύπο, του Δημοσίου και των ΟΤΑ θα  ψηφίσει η βουλή αφού μετά από τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών της περιφέρειας όλων των κομμάτων, αντιπολίτευσης και συμπολίτευσης, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίγκας Χαρδούβελης ανακοίνωσε το απόγευμα πως η τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο με την οποία αιρόταν η υποχρέωση των δημοσιεύσεων θα αντικατασταθεί.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 06 Αύγουστος 2014 19:34

Περισσότερα...

Διαμαρτυρία με ανοιχτές εφημερίδες θέλει ο ΣΗΠΕ

 • PDF

Ο Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών efhmeridesΕφημερίδων διατυπώνει την πάγια θέση του ότι παλεύει για να διατηρηθεί δυνατή η φωνή της ελληνικής περιφερειακής εφημερίδας και θεωρεί μοναδικό πρόσφορο και αποτελεσματικό τρόπο την προώθηση όλων των ενεργειών και θέσεων μέσα από ανοιχτές, πολυφωνικές και αξιόπιστες εφημερίδες.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 05 Αύγουστος 2014 13:39

Περισσότερα...

Κρούσμα καταρροϊκού πυρετού στα Γιάννινα

 • PDF

Άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του ζητά ο Περιφερειάρχης

provataΈκκληση-προειδοποίηση προς όλους τους κτηνοτρόφους να εφαρμόζουν στο ακέραιο τις οδηγίες των κτηνιατρικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού, απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, μετά την επιβεβαίωση από το Ινστιτούτο ΛΟΙ.ΠΑ.Ν. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τριών κρουσμάτων καταρροϊκού πυρετού σε μονάδα εκμετάλλευσης προβάτων στην Τοπική Κοινότητα Βήσσανης του Δήμου Πωγωνίου.

Περισσότερα...

Επανακάμπτει η σπείρα που «χτυπά» ναούς και εκκλησίες;

 • PDF

«Είναι το ίδιο κύκλωμα που έδρασε στην περιοχή», πιθανολογεί ο Αλ. Καχριμάνης

klemmenh eikonaΤο έβδομο κατά σειρά «χτύπημα» σε ναούς και εκκλησίες του νομού Ιωαννίνων εξακριβώθηκε προχθές αυξάνοντας κι άλλο την ανησυχία που έχει ήδη δημιουργηθεί στην τοπική ΕΛ.ΑΣ.

Περισσότερα...

Κλοπή θρησκευτικών κειμηλίων από εκκλησία στο Πωγώνι

 • PDF

Η έβδομη κλοπή στην περιοχή

astynomiaΣημαντικά θρησκευτικά κειμήλια αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες από τον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, στο χωριό Βασιλικό του Πωγωνίου.

Περισσότερα...