Sat09192020

Last update07:03:55 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Ρεπορταζ

Καλεί σε συντονισμό τους γονείς

 • PDF

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

agiasmos-pappasΠροκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και συντονισμός της δράσης με στόχο την ασφαλή εκπαίδευση των παιδιών μας, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ιωαννιτών καλεί τους αντιπροσώπους και τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων του Δήμου Ιωαννιτών σε Γενική Συνέλευση, την Τετάρτη 9 του Σεπτέμβρη στις 7:00 το απόγευμα στον προαύλιο του 9ου Δημοτικού Σχολείου στο Κάστρο.

Περισσότερα...

Συνεχίζονται τα πρόστιμα και στην Ήπειρο

 • PDF

ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΜΑΚΣΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

astynomia-760x460Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό την Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (48.362) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

• (4) παραβάσεις και (4) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).

Περισσότερα...

Έρευνα αξίας 25 εκατ. ευρώ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

 • PDF

ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 154 ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ...

panepisthmio-ioannina-eisodos11 μεγάλα ερευνητικά πρότζεκ συνολικού προϋπολογισμού περίπου 25 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτήσει για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΠΑνΕΚ με τίτλο «Υποστήριξη της Περιφερειακής Αριστείας». Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία για το τοπικό ακαδημαϊκό ίδρυμα, όπως τονίστηκε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου των μελών της Πρυτανικής Αρχής, μέσω της οποίας αναβαθμίζεται καθοριστικά ο τεχνολογικός εξοπλισμός του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αφενός και αφετέρου προστίθενται στο ερευνητικό δυναμικό του τοπικού ΑΕΙ 154 νέοι επιστήμονες.

Περισσότερα...

Ετοιμάζεται για την δεύτερη φάση της πανδημίας

 • PDF

ΤΟ ΠΓΝΙ ΩΣ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

askisi etoimotitas1Τον απολογισμό από την έναρξη του έτους και μέχρι τώρα σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας κάνει με μία μακροσκελή του ανακοίνωση το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, το Νοσοκομείο με τη συμμετοχή και τη βοήθεια όλων (εργαζομένων, πολιτείας και Περιφέρειας Ηπείρου) αντιμετώπισε αποτελεσματικά την 1η φάση της πανδημίας το οποίο έχει αναγνωριστεί απ΄ όλους.

Περισσότερα...

Συνάντηση Ελισάφ με την Γενική Πρόξενο των ΗΠΑ

 • PDF

proksenos-hpa-elisafΜε την Γενική Πρόξενο των ΗΠΑ Elizabeth K. Lee συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Περισσότερα...

Άκυρο από το Ελεγκτικό Συνέδριο στην προγραμματική των led

 • PDF

ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΑΡΜΟΔΙΩΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

dromos led.3Νέα εμπόδια, αυτή τη φορά από το Ελεγκτικό συνέδριο, φαίνεται ότι η συναντά η προσπάθεια Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου Ιωαννιτών να «συνεργαστούν» για το έργο της αναβάθμισης του οδοφωτισμού που τόσο έχει απασχολήσει πολιτικά τον τόπο, από την αρχή της θητείας της νέας Δημοτικής Αρχής.

Σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου την περασμένη εβδομάδα, αποφασίστηκε η άσκηση ενδίκου μέσου κατά της πράξης του Ζ' Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία κρίθηκε ότι ''κωλύεται η υπογραφή του υποβληθέντος προς έλεγχο σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου με αντικείμενο την ωρίμανση και ενιαία δημοπράτηση του έργου «Παροχή υπηρεσιών αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης του συστήματος και των υποδομών του οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου Ιωαννιτών»''

Με απλά λόγια, το Ελεγκτικό συνέδριο δεν ενέκρινε το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας κι άρα δεν επιτρέπει την υπογραφή της μεταξύ των δύο πλευρών.

Περισσότερα...

Πραγματικότητα η... «επανάσταση» στα διόδια

 • PDF

ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

diodia ionia agrinioΠραγματικότητα είναι η διαλειτουργικότητα (το λεγόμενο GRITS) στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το ypodomes.com όλοι οι παραχωρησιούχοι συμφώνησαν σε ποσοστό παρακράτησης που κυμαίνεται σε κάτω από 2% από το τέλος διοδίου.

Για τον οδηγό το μεγάλο νέο είναι πως από τον ερχόμενο Νοέμβριο θα μπορεί να κινείται σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας χρησιμοποιώντας μόνο έναν πομποδέκτη. Οι αυτοκινητόδρομοι που εντάσσονται στο πρόγραμμα της διαλειτουργικότητας είναι οι:

Αττική Οδός

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 03 Σεπτέμβριος 2020 11:31

Περισσότερα...

Ποια είναι τα δημοφιλέστερα τμήματα του Πανεπιστημίου

 • PDF

panepistimioiwanninwnΤα στατιστικά στοιχεία για τις προτιμήσεις των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια της χώρας δημοσιοποίησε το Υπουργείο Παιδείας.

Τα στοιχεία αποτελούν «ακτινογραφία» για τις δημοφιλέστερες σχολές και έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για τις προτιμήσεις των υποψηφίων στις Σχολές και τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Μόλις δύο δήλωσαν το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ως πρώτη τους επιλογή και είναι αυτό που συγκεντρώνει τον μικρότερο αριθμό πρώτων επιλογών για τους υποψηφίους.

Περισσότερα...

To Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην κατάταξη Times Higher Education

 • PDF

panepisthmio-ioannina-eisodosΣτις 2 Σεπτεμβρίου 2020 δημοσιεύτηκαν από τον Οργανισμό Times Higher Education του Elsevier, τα αποτελέσματα της παγκόσμιας κατάταξης Times Higher Education World University Rankings για το έτος 2020 -2021.

Η εν λόγω κατάταξη μαζί την αντίστοιχη της QS World University Rankings και το Academic Ranking of World Universities (γνωστή ως Λίστα της Σανγκάης), θεωρούνται οι τρεις κατατάξεις με τη μεγαλύτερη απήχηση και εγκυρότητα διεθνώς.

Περισσότερα...

Σύλληψη μετά καταδίωξης στο Πωγώνι

 • PDF

xeiropedes1Συνελήφθη στην Εθνική οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου, ημεδαπός, κατηγορούμενος για απείθεια, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών καθώς και για παραβάσεις του ΚΟΚ και ειδικών ποινικών νόμων.

Ειδικότερα, στο παραπάνω σημείο οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο κατηγορούμενος, ο οποίος σε σήμα στάσης των αστυνομικών δεν σταμάτησε και αναπτύσσοντας υπερβολική ταχύτητα και παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς επιχείρησε να διαφύγει.

Περισσότερα...

Πρόστιμα για αποστάσεις και μάσκες στην Ήπειρο

 • PDF

astynomia-760x460Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (48.406) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

• (8) παραβάσεις και (1) σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε (1) κατάστημα για υπεράριθμους πελάτες στα Ιόνια Νησιά.

Περισσότερα...