Mon01272020

Last update02:44:09 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Ρεπορταζ

Πόλεμος για τη φέτα μεταξύ Ηπείρου και Θεσσαλίας

 • PDF

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ

feta-newΈνας ακόμα γύρος στον «πόλεμο» για τη συγκρότηση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, εξελίσσεται τα τελευταία 24ωρα ανάμεσα στα διάφορα μέρη που εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στην προσπάθεια για τη συγκρότηση του οργάνου, το οποίο προορίζεται να προστατέψει τη φέτα.

Ο «πόλεμος» ουσιαστικά γίνεται ανάμεσα στη μεριά που επιθυμεί διακαώς τη συγκρότηση της Διεπαγγελματικής και σε μια μερίδα του κτηνοτροφικού κόσμου της χώρας, υπό τη σκέπη του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) που διεκδίκησε από την αρχή, περισσότερα από όσα εδικαιούτο στην προκειμένη υπόθεση...

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 07 Ιανουάριος 2020 16:34

Περισσότερα...

Τρεις νεκροί και ρεκόρ παραβάσεων στους δρόμους της Ηπείρου

 • PDF

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

troxaia-giannenaΤρεις νεκροί και νέο ρεκόρ τροχονομικών παραβάσεων καταγράφηκε από την τροχαία στους δρόμους της Ηπείρου τον τελευταίο μήνα του 2019.

Με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας, δημοσιοποιήθηκαν συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για το Δεκέμβριο του 2019, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Περισσότερα...

Με τι ασχολήθηκε η ΕΛ.ΑΣ το Δεκέμβριο

 • PDF

ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

astynomiko megaro ioanninaΜε σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Δεκέμβριο έτους 2019.

Περισσότερα...

Τρεις νεκροί και ρεκόρ παραβάσεων στους δρόμους της Ηπείρου

 • PDF

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

troxaia-1Τρεις νεκροί και νέο ρεκόρ τροχονομικών παραβάσεων καταγράφηκε από την τροχαία στους δρόμους της Ηπείρου τον τελευταίο μήνα του 2019.

Περισσότερα...

Η σημασία του East Med για την Ήπειρο

 • PDF

omilia-papagiannhs-EastMedΤην μεγάλη σημασία που έχει για την Ήπειρο και ειδικότερα για τον Νομό Θεσπρωτίας η διέλευση του Αγωγου EastMed από την περιοχή μας, ανέδειξε σε ομιλία του ο Γιάννης Παπαγιάννης, Δικηγόρος και Πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Η ομιλία έλαβε χώρα στο Συνέδριο Ενεργειακής Ασφάλειας Ανατολικής Μεσογείου που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Παράρτημα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Περισσότερα...

Μήνυση κατά του Δήμου Μετσόβου για μη καταβολή δεδουλευμένων

 • PDF

paidikos-stathmos-3Μήνυση στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας κατέθεσαν σήμερα, εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μετσόβου, για τη μη καταβολή του μισθού του Δεκεμβρίου του 2019.

Παρά τις υποσχέσεις για έκτακτη επιχορήγηση, οι εργαζόμενοι πέρασαν μαύρες γιορτές χωρίς μισθό για έκτο συνεχόμενο μήνα, με τα προβλήματα επιβίωσης να διογκώνονται...

Περισσότερα...

Επιμελητήριο Ιωαννίνων: Ευχές από την παράταξη του Ι. Μήτση

 • PDF

Mitsis-epimelitirioΗ παράταξη «Ανεξάρτητο Επιμελητήριο Γιάννης Μήτσης» εύχεται με ανακοίνωσή της «Χρόνια Πολλά, με υγεία, ευτυχία» και στα μέλη του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων «επιτυχίες για το 2020».

Περισσότερα...

Στον Σπύρο Πέγκα τα ηνία του τουρισμού

 • PDF

Pegas-spyrosΣε μια δοκιμασμένη λύση σε ότι αφορά την τουριστική προβολή του δήμου αποφάσισε να προχωρήσει ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, εμπιστευόμενος έναν τομέα στον οποίο έχουν ήδη γίνει σημαντικά βήματα σε έναν άνθρωπο με βαρύ βιογραφικό.

Πρόκειται για τον Σπύρο Πέγκα, η εταιρία του οποίου Wise Ram ανέλαβε υπηρεσίες συμβούλου για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Ιωαννιτών. Το σχετικό συμφωνητικό μεταξύ των δύο μερών υπογράφηκε πριν από λίγες μέρες.

Περισσότερα...

Γνωμοδότησε για προϋπολογισμό και τεχνικό πρόγραμμα η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Πωγωνίου

 • PDF

epitroph-pogoniΣε γόνιμο κλίμα που κατέληξε σε ομόφωνες γνωμοδοτήσεις για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του Δήμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019 η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Πωγωνίου.Η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από τη μεγάλη συμμετοχή κατοίκων και εκπροσώπων φορέων και σωματείων της περιοχής και τις καίριες τοποθετήσεις τους επί των θεμάτων πριν την τελική γνωμοδότηση.

Περισσότερα...

Από τις 7 Ιανουαρίου οι αιτήσεις

 • PDF

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

perifereiahpeirounea2Βαθιά ανάσα στις επιχειρήσεις που επιθυμούν να προχωρήσουν σε προσλήψεις αλλά και σε νέους πτυχιούχους που αναζητούν θέση εργασίας αναμένεται να δώσει το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων των τομέων αιχμής της Περιφέρειας Ηπείρου. Πρόκειται για μία καινοτόμα δράση που υλοποιείται με κονδύλια του ΕΣΠΑ και έχει αποκλειστικά ως χώρο εφαρμογής την Ήπειρο. Το πρόγραμμα που θα ξεκινήσει να «τρέχει» από τις 7 Ιανουαρίου αφορά στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε τέσσερις τομείς προτεραιότητας: την αγροδιατροφή, την βιομηχανία της εμπειρίας δηλαδή τον τουρισμό, τον πολιτισμό και την δημιουργική βιομηχανία, την παροχή υπηρεσιών και την υγεία- ευεξία.

Ως ημερομηνία έναρξης της ηλεκτρονικής υποβολής των Επενδυτικών Σχεδίων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) ορίζεται η 7/01/2020 ώρα 13.00.

Περισσότερα...

Πρώτη επιλογή και φέτος τα Χριστούγεννα

 • PDF

ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΕ ΓΙΑΝΝΕΝΑ, ΖΑΓΟΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΣΟΒΟ

stolismena-giannena-2019Τα Γιάννενα φόρεσαν τα γιορτινά τους και υποδέχτηκαν τις γιορτές των Χριστουγέννων γεμάτα με κόσμο.

Το ίδιο αναμένεται να κάνουν και την Πρωτοχρονιά.

Περισσότερα...

Σχετικά άρθρα