Tue06272017

Last update04:31:18 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Ρεπορταζ

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

 • PDF

ΜΕ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

xeiropedes1

Σε νυχτερινή επιχείρηση της Αστυνομίας και του Λιμενικού σε ξηρά και θάλασσα συνελήφθησαν 9 άτομα, Έλληνες και αλλοδαποί οι οποίοι συμμετείχαν κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.

Περισσότερα...

Η πολιτιστική Εγνατία έδωσε ώθηση στην Ήπειρο

 • PDF

ΑΥΞΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ

8etaro dodonhsΗ Εγνατία οδός, πέρα τις άλλες συμβολές του, δε θα μπορούσε να μην επηρεάσει τον Πολιτισμό και την πολιτιστική ανάπτυξη όλων των Περιφερειών που διατρέχει. Συγκεκριμένα, εξυπηρετεί μια πληθώρα τουριστικών περιοχών, μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, πολιτιστικών τόπων, παραδοσιακών οικισμών και περιοχών φυσικού κάλλους, καθιστώντας τη ανάδειξη του θέματος της «Πολιτιστικής Εγνατίας» αναγκαία.

Περισσότερα...

Διαδραστικά παιχνίδια σε σχολεία των Ιωαννίνων

 • PDF

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ GALET

perifereiahpeirounea2Η Περιφέρεια Ηπείρου, ως Συντονιστής Εταίρος από την πλευρά της Ελλάδας στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου «Greece / Albania Energy Tourism – G.AL.E.T.», δημιούργησε μια σειρά εξειδικευμένων ηλεκτρονικών διαδραστικών παιχνιδιών, τα οποία απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ως 12 ετών με τίτλο:

Περισσότερα...

Σε καραντίνα η μισή Ήπειρος

 • PDF

ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΟΖΩΔΟΥΣ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΟΣ ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ

ozodiisΣε «καραντίνα» τίθεται μια μεγάλη περιοχή της Ηπείρου μετά την επιβεβαίωση θετικού κρούσματος οζώδους δερματίτιδας σε μονάδα βοοειδών στην Κορώνη της Πάργας. Σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Γεωργικής Ανάπτυξης και προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης της νόσου λαμβάνονται μια σειρά από μέτρα.

Περισσότερα...

Αλβανός επιχείρησε να «εξάγει» 15.000 ευρώ

 • PDF

kakabia 01.02.13Ένας ακόμα αλβανός υπήκοος προσπάθησε να περάσει από ελληνικά προς την πατρίδα του μεταφέροντας μαζί του αρκετές χιλιάδες ευρώ τα οποία δεν είχε δηλώσει.

Περισσότερα...

Η ΔΕΗ μας κόβει το... νερό

 • PDF

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ «ΤΙΜΩΡΕΙ» ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ

deh ioanninaΑποφασισμένη να προχωρήσει σε πρώτη φάση σε διακοπές παροχές που ηλεκτροδοτούν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΙ και του ΣΥΔΛΙ δηλώνει η ΔΕΗ η οποία με ανακοίνωσή της σημειώνει πως έχει εξαντλήσει κάθε δυνατότητα διαπραγμάτευσης για εξεύρεση κοινώς αποδεκτής λύσης για τη ρύθμιση των υπέρογκων χρεών των δύο Δημοτικών Επιχειρήσεων το οποίο πλέον προσεγγίζει συνολικά το ποσό των 8,5 εκατ. €.

Περισσότερα...

Ολοκληρωμένη παρουσίαση της Ηπείρου στη Διεθνή Έκθεση "Philoxenia"

 • PDF

filoxenia 2016Με επίσκεψη σε περιοχές των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων της Ηπείρου, ολοκληρώθηκε σήμερα το τετραήμερο fam trip που οργάνωσε η Περιφέρεια, ως παράλληλη δράση, της συμμετοχής της στη Διεθνή Έκθεση Philoxenia της Θεσσαλονίκης. Στην αποστολή μετείχαν 15 δημοσιογράφοι και tour operators από Βουλγαρία, Σουηδία, Ρουμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Τουρκία, Γερμανία, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν γνωστά τουριστικά θέρετρα της Ηπείρου, ως επίσης περιοχές που αναδεικνύονται τώρα και παρέχουν ευρύ πεδίο για εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Περισσότερα...

Δικομματισμός στις εκλογές του ΤΕΕ Ηπείρου

 • PDF

ΓΡΙΦΟΣ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ

tee hpeirouΜε νικήτρια την παράταξη της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών η οποία κατάφερε να ξεπεράσει τη διάσπαση που προκάλεσε η αυτόνομη κάθοδος ενός τμήματος της παράταξης που είχε κατέλθει στις εκλογές του 2013 υπό το όνομα «Διάδραση», ολοκληρώθηκαν οι εκλογές του περιφερειακού τμήματος Ηπείρου Λευκάδας, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Περισσότερα...

Στις κάλπες οι μηχανικοί την Κυριακή

 • PDF

EΠΤΑ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΨΗΦΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΤΕΕ- ΤΜΗΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

tee hpeirouΕπτά παρατάξεις μετέχουν στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο ΤΕΕ Ηπείρου. Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 20 Νοεμβρίου. Για την Αντιπροσωπεία και το Πειθαρχικό Συμβούλιο του τμήματος κατατέθηκαν υποψηφιότητες από επτά παρατάξεις.

Περισσότερα...

Ανακύκλωση, φαρμακευτικά φυτά και ασθένεια πλατάνων, τα έργα για το Ιnterreg Ελλάδος-Αλβανίας

 • PDF

ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ

dhmarxeio zagoriouΤρεις προτάσεις για ισάριθμα σημαντικά έργα που, εφόσον εγκριθούν, θα συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, της χλωρίδας της περιοχής και θα στηρίξουν την επιχειρηματικότητα, κατέθεσε ο Δήμος Ζαγορίου στο Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα - Αλβανία 2014-2020 Ιnterreg IPA.

Περισσότερα...

Όχι στο κλείσιμο του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Καστάνιανης

 • PDF

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

pogoni66Την αντίδρασή του στο κλείσιμο του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Καστάνιανης εκφράζει με επιστολή του στον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης. Η επιστολή έχει ως εξής:

Περισσότερα...