Thu01182018

Last update06:30:43 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Ρεπορταζ

Παραμένουν ίδια τα τέλη σύνδεσης στην αποχέτευση

 • PDF

Εσωτερικές διαφωνίες ανάγκασαν τον Φ. Φίλιο να αποσύρει το θέμα

deyai grafeiaΌταν στις αρχές Μαΐου ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Φίλιππας Φίλιος, είχε ανακοινώσει τη μείωση του τέλους σύνδεσης στην αποχέτευση κατά 20% από τα 10 στα 8 ευρώ για όλο τον δήμο, πολλοί είχαν σπεύσει να τον κατηγορήσουν για μια προεκλογική δέσμευση.

Περισσότερα...

Διεθνής σύσκεψη τελωνείων στα Γιάννενα

 • PDF

teloneio kakaviasΣτις 18 & 19 Ιουνίου 2014 το Τελωνείο Κακαβιάς, ως εκπρόσωπος των χερσαίων συνοριακών Τελωνείων της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα φιλοξενήσει την 16η Σύσκεψη της Ομάδας Εργασίας των χερσαίων συνόρων της Κοινότητας (Land Frontier Project Group) , στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι δέκα πέντε χωρών. Η ομάδα λειτουργεί στα πλαίσια του προγράμματος «Τελωνεία 2020».

Περισσότερα...

Η μάχη του θρόνου

 • PDF

Για την μητρόπολη των Ιωαννίνων

mhtropolhΚορυφώνεται η κούρσα διαδοχής για τη Μητρόπολη Ιωαννίνων τρεις μήνες μετά την εκδημία του μακαριστού Θεόκλητου. Στις 25 του μήνα συνεδριάζει εκτάκτως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με μοναδικό αντικείμενο την εκλογή του μητροπολίτη Ιωαννίνων, Ελασσώνος, Φωκίδος και Θεσσαλιώτιδος.

Περισσότερα...

Μητροπολίτη από την Ήπειρο θέλει ο Περιφερειάρχης

 • PDF

«Να ξέρει τα προβλήματα της Μητρόπολης»

mhtropolhΔήλωση με την οποία κάνει γνωστή τη θέση του σχετικά με τον διάδοχο του μακαριστού Μητροπολίτη Θεόκλητου έκανε χθες ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης. Σε αυτή ξεκαθαρίζει πως άποψη δική του αλλά και της κοινωνίας είναι πως ο νέος Μητροπολίτης πρέπει να είναι άριστος γνώστης των προβλημάτων και της πραγματικής κατάστασης που υπάρχει σήμερα στην Μητρόπολη, προσθέτοντας ότι υπάρχουν άξιοι κληρικοί, που είτε υπηρετούν σήμερα στην Ήπειρο, είτε κατάγονται από την περιοχή μας, οι οποίοι έχουν τις δυνατότητες να σηκώσουν το βάρος της Μητρόπολης Iωαννίνων.

Περισσότερα...

Σε αντίθετες κατευθύνσεις νυν και μέλλουσα Δημοτική Αρχή στη Ζίτσα

 • PDF

Διαφωνία για το παζάρι, αλλά και την απόφαση της Επιτροπής σχετικά με τα διοικητικά όρια του δήμου

zitsa dhmarxeioΟ άμεσος αντίκτυπος της ακατανόητης λογικής του Υπουργείου Εσωτερικών που δεν προέβλεψε πως ακριβώς θα λειτουργήσουν οι Δήμοι της χώρας στο μεσοδιάστημα που μεσολαβεί μεταξύ των εκλογών του περασμένου Μάη και της 1ης Σεπτέμβρη που η πολιτεία όρισε ως ημέρα τυπικής ανάληψης των καθηκόντων των νέων δημοτικών αρχών, φαίνεται στο Δήμο Ζίτσας, όπου μια ειλημμένη σε τρεις συνεδριάσεις απόφαση δημοτικού συμβουλίου δε μπορεί να υλοποιηθεί, λόγω της άρνησης της επόμενης δημοτικής αρχής, με κίνδυνο, αν δεν ελάμβανε το σώμα χθες βράδυ, απόφαση αναβολής της διοργάνωσης της εμποροπανήγυρης στις αρχές Σεπτέμβρη να κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος ο απερχόμενος Δήμαρχος.

Περισσότερα...

«Παράθυρο» για σύνδεση της Ηπείρου με τον ΤΑΡ

 • PDF

Προϋπόθεση η έκφραση ενδιαφέροντος από μεγάλους καταναλωτές ή εταιρείες Παροχής Αερίου

fysiko aerioΑπάντηση του ΥΠΕΚΑ και των ΔΕΣΦΑ – ΔΕΠΑ στον Στ. Καλογιάννη

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο σύνδεσης της Ηπείρου με τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ το υπουργείο Περιβάλλοντος και οι εμπλεκόμενοι Οργανισμοί (ΔΕΣΦΑ και ΔΕΠΑ), αρκεί όπως τονίζουν σε απάντησή τους προς τον βουλευτή Ιωαννίνων, Σταύρο Καλογιάννη, να υπάρξει «έκφραση ενδιαφέροντος από μεγάλους καταναλωτές ή εταιρείες Παροχής Αερίου».

Περισσότερα...

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί»

 • PDF

Απάντηση του Μ. Κασσή στην Περιφέρεια για τη λυματολάσπη

kasshs eklogikoΟ βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κασσής έκανε την ακόλουθη δήλωση απαντώντας σε σημερινή ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου για τη κατασκευή μονάδας λυματολάσπης.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 12 Ιούνιος 2014 14:47

Περισσότερα...

Αλαλούμ με τις έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο

 • PDF

Από την ανακήρυξη των επίσημων αποτελεσμάτων του Πρωτοδικείου

dhmarxeioΠολλά ερωτηματικά για την εγκυρότητα της επίσημης ανακήρυξης των αποτελεσμάτων των εκλογών στον δήμο Ιωαννιτών από το Πρωτοδικείο έχουν ανακύψει καθώς σύμφωνα με αυτά στο Πέραμα κι όχι στο Μπιζάνι, όπως εκτιμούσαν οι περισσότεροι, έγινε η καραμπόλα με την κατανομή των εδρών μεταξύ των παρατάξεων που μετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

«Δεν παίζουμε με τους νόμους, τους εφαρμόζουμε»

 • PDF

Απάντηση της Περιφέρειας στον Μ. Κασσή για τη λυματολάσπη

perifereiahpeirounea2Απάντηση στην ανακοίνωση του βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κασσή, σχετικά με την μονάδα επεξεργασία λυματολάσπης στα όρια του Δήμου Ζίτσας και Ιωαννιτών εξέδωσε η Περιφερειακή Αρχή. Σε αυτή τονίζει ότι η περιοχή μπορεί να βρίσκεται εντός του δικτύου NATURA 2000, ωστόσο υπάρχει υπουργική απόφαση με την οποία ορίζεται ότι επιτρέπονται οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας αστικών λυμάτων καθώς και οι εγκαταστάσεις διαχείρισης αποβλήτων, ενώ παράλληλα σημειώνει για μία ακόμη φορά ότι δεν πρόκειται για εργοστάσιο αλλά για μονάδα αερόβιας επεξεργασίας ιλύος.

Περισσότερα...

Ανύπαρκτη τουριστικά η Ήπειρος

 • PDF

paralia pargaΠροβλέψεις για 20 ακόμα και για 22 εκ. τουρίστες το φετινό καλοκαίρι γίνονται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας. Αριθμοί υπερδιπλάσιοι δηλαδή του πληθυσμού της Ελλάδας. Αναρωτήθηκε όμως κανείς πόσοι απ' αυτούς τους εκατομμύρια τουρίστες θα επισκεφτούν την Ήπειρο αυτό το καλοκαίρι;

Περισσότερα...

«Η δημόσια περιούσια πρέπει να αξιοποιείται προς όφελος των πολιτών»

 • PDF

Η θέση της Περιφέρειας για την μεταβίβαση ακινήτων στο ΤΑΙΠΕΔ

perifereiahpeirounea2Την άποψή της ότι τα ακίνητα του Δημοσίου, δεν πρέπει να μένουν ανενεργά επιβαρύνοντας το κοινωνικό σύνολο, αλλά να αξιοποιούνται προς όφελος του με αυστηρά κριτήρια και προϋποθέσεις, χωρίς όμως να διευκρινίζει αν η ιδιωτικοποίηση μπορεί να θεωρεί μια κίνηση προς όφελος των πολιτών, εκφράζει η Περιφέρεια Ηπείρου με ανακοίνωσή της, με αφορμή τη μεταβίβαση ακινήτων του Δημοσίου στο ΤΑΙΠΕΔ.

Περισσότερα...