Sat11182017

Last update10:47:03 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Ρεπορταζ

«Πρωταθλήτρια» η Ήπειρος στην ανεργία

 • PDF

Ξαναέπιασε κορυφή μαζί με την Δυτ. Μακεδονία

Περισσότερες οι προσλήψεις τον Απρίλιο σύμφωνα με τα στοιχεία της «Εργάνης»

oaed«Χρυσό» μετάλλιο στην ανεργία κατακτά η Ήπειρος, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛ.ΣΤΑΤ., στην περιοχή μας -μαζί με τη Δυτική Μακεδονία- για τον Φεβρουάριο το ποσοστό διαμορφώθηκε στο 29,6%.

Η περιοχή έχει το υψηλότερο ποσοστό στην Ελλάδα και μάλιστα συγκριτικά με τον Ιανουάριο φέτος, η ανεργία έχει αυξηθεί, κατά σχεδόν 1% (0,7%).

Πανελλαδικά στο 26,5% ανήλθε η ανεργία το Φεβρουάριο, από 26,6% τον Ιανουάριο του 2014. Το Φεβρουάριο του 2013 η ανεργία ήταν στο 26,7%.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Φεβρουάριο του 2014 ανήλθε σε 3.609.445 άτομα.

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.300.165 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.408.565 άτομα.

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 8.964 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2013 (μείωση 0,2%) και κατά 4.054 άτομα σε σχέση με το Ιανουάριο του 2014 (μείωση 0,1%).

Οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 14.996 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2013 (μείωση 1,1%) και κατά 7.987 άτομα σε σχέση με το Ιανουάριο του 2014 (μείωση 0,6%).

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 25.251 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2013 (αύξηση 0,7%) και κατά 12.045 άτομα σε σχέση με το Ιανουάριο του 2014 (αύξηση 0,4%).

Το ποσοστό ανεργίας στις γυναίκες διαμορφώθηκε στο 30%, ενώ των αντρών στο 23,8%. Το μεγαλύτερο πρόβλημα συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι νέοι και οι γυναίκες.

Στους νέους ηλικίας 15-24 ετών το ποσοστό ανεργίας το Φεβρουάριο ανήλθε στο 56,9%, έναντι 60,1% ένα χρόνο πριν.

Ανάσχεση δείχνει η «Εργάνη»

Θετικό είναι το ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων στην Ήπειρο κατά τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ του υπουργείου Εργασίας, κάτι που ισχύει και για το σύνολο της χώρας όπου δημιουργήθηκαν 60.600 θέσεις μισθωτής εργασίας περισσότερες απ' αυτές που χάθηκαν.

Σε ότι αφορά την Ήπειρο τον Απρίλιο του 2014 υπήρξαν 2.483 αναγγελίες προσλήψεις, έναντι 1.977 αποχωρήσεων. Κάτι που σημαίνει ότι το ισοζύγιο ήταν θετικό κατά 506 θέσεις.

Πιο αναλυτικά και ανά νομό η κατάσταση διαμορφώθηκε ως εξής:

Ιωάννινα: 1.255 προσλήψεις, 1.142 αποχωρήσεις (ισοζύγιο + 113).

Άρτα: 261 προσλήψεις, 377 αποχωρήσεις (ισοζύγιο -76).

Πρέβεζα: 427 προσλήψεις, 186 αποχωρήσεις (ισοζύγιο +241).

Θεσπρωτία: 540 προσλήψεις, 186 αποχωρήσεις 312 (ισοζύγιο +228).

Σε ότι αφορά το διάστημα Απρίλιος 2013- Απρίλιος 2014 στο νομό Ιωαννίνων οι προσλήψεις έναντι των απολύσεων ήταν 502 περισσότερες. Στην Άρτα 97, στη Θεσπρωτία 394 και στην Πρέβεζα 248.

Μένει μακριά από τον «λυμματολασποπόλεμο» η ΔΕΥΑΙ

 • PDF

«Συνεχίζουμε να θέλουμε το εργοστάσιο»

deyai grafeiaΝα αποτινάξει από επάνω της κάθε είδους σχέση με την πολιτική κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Τατιάνας Καλογιάννη και του Βασίλη Τσίκαρη, αναφορικά με το θέμα της διαχείρισης της λυμματολάσπης και τη μονάδα που αδειοδότησε η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου, επιχειρεί η ΔΕΥΑΙ, η οποία βρέθηκε μπλεγμένη στην υπόθεση χωρίς ουσιαστικά να το θέλει.

Περισσότερα...

Φορτηγό με παραποιημένα παπούτσια σταμάτησε το Τελωνείο Κακαβιάς

 • PDF

paraoihmena papoutsiaΤο Τελωνείο Κακαβιάς διέκοψε την πορεία ενός ακόμα φορτηγού οχήματος, το οποίο αποπειράθηκε να διέλθει από το Τελωνείο με προορισμό την Αλβανία έμφορτο με παραποιημένα εμπορεύματα.

Περισσότερα...

Δήμος ανθρωπιάς και αλληλεγγύης

 • PDF

Το σχέδιο της Ενότητας Πολιτών για την κοινωνική πολιτική

mpegkas tsoumanhs koinonikh politikhΕιδική εκδήλωση με θέμα «Κοινωνική Πολιτική: Προβλήματα και Προοπτική», οργάνωσε το απόγευμα της Δευτέρας η «Ενότητα Πολιτών - Νέα Γιάννενα – Κοινωνία Πολιτών». Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππος Τσουμάνης και υποψήφιοι της παράταξης συναντήθηκαν με φορείς και συλλόγους που εκπροσωπούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Περισσότερα...

Β. Τσίκαρης: «Ανήθικη η έγκριση της ΜΠΕ για το εργοστάσιο λυματολάσπης»

 • PDF

Επίθεση του υποψήφιοιυ αντιπεριφερειάρχη στην Περιφερειακή Αρχήtsikarhs

Ως μια ενέργεια απέναντι σε κάθε πολιτική και ηθική δεοντολογία χαρακτήρισε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης της «Ήπειρος Ανατροπής», Βασίλης Τσίκαρης, την έγκριση της ΜΠΕ για μονάδα επεξεργασίας λυματολάσπης στα όρια του δήμου Ζίτσας, από την επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας.

Περισσότερα...

Πρόγραμμα με ρεαλισμό και όραμα

 • PDF

Από την Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα – Κοινωνία Πολιτών

enothta psifodeltioΣε μια εκδήλωση η οποία χαρακτηρίστηκε από την έντονη παρουσία του κόσμου που κατέκλισε την αίθουσα του ξενοδοχείου Du Lac έγινε η παρουσίαση του συνόλου των υποψηφίων και των προγραμματικών θέσεων της «Ενότητας Πολιτών- Νέα Γιάννινα, Κοινωνία Πολιτών».

Περισσότερα...

Γ. Ζάψας: "Κάθετα αντίθετοι στην εκτροπή του Αώου"

 • PDF

zapsas konitsaΤην πλήρη αντίθεσή της «Συμμαχίας Ηπειρωτών» σε μια ενδεχόμενη εκτροπή του Αώου εξέφρασε σήμερα ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος Περιφερειάρχης, Γιώργος Ζάψας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον δήμο Κόνιτσας.

Περισσότερα...

Θ. Μπέγκας: «Το Νησί πυλώνας σύγχρονου τουριστικού προϊόντος»

 • PDF

mpegkas nisiΤο Νησί των Ιωαννίνων επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς ο υποψήφιος Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, συνοδευόμενος από ένα μεγάλο αριθμό υποψηφίων της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα – Κοινωνία Πολιτών.

Οι μόνιμοι κάτοικοι και οι πολυπληθείς – λόγω και της ημέρας – επισκέπτες του Νησιού υποδέχθηκαν θερμά τον υποψήφιο Δήμαρχο και υπήρξε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων για το πώς μπορεί να βελτιωθεί η τουριστική παράδοση που έχει η περιοχή και αναβαθμιστεί το τουριστικό «προϊόν» ώστε να μεγιστοποιηθούν τα οικονομικά οφέλη.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 02 Μάιος 2014 15:22

Περισσότερα...

Μ. Πλιάκος: «Στόχος η αναβάθμιση της συνεργασίας με το πυροσβεστικό κλιμάκιο Βουτσαρά»

 • PDF

pliakos voutsarasΤο πυροσβεστικό κλιμάκιο Βουτσαρά επισκέφτηκε το απόγευμα της Τρίτης ο επικεφαλής της «Έντιμης Πολιτείας» και υποψήφιος Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, συνοδευόμενος από υποψήφιους της παράταξής του.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 30 Απρίλιος 2014 16:16

Περισσότερα...

Παιδίατρος με υλικό παιδικής πορνογραφίας συνελήφθη στα Γιάννινα

 • PDF

dikastiko-megaro--Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή

Στα χέρια της αστυνομίας και πιο συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπεσε γνωστός παιδίατρος των Ιωαννίνων στο σπίτι του οποίου βρέθηκε πλούσιο υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Ο 47χρονος, παιδίατρος, είναι υπήκοος Βουλγαρίας, και συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 18 Αύγουστος 2016 11:01

Περισσότερα...

Υποψήφιοι για όλα τα... βαλάντια

 • PDF

Ξεπέρασαν τους 890 στον Δήμο Ιωαννιτών

psifodeltiaΠερίπου 900 υποψήφιοι, για την ακρίβεια 892, συγκαταλέγονται στα 7 ψηφοδέλτια που κατατέθηκαν την Κυριακή στο πρωτοδικείο Ιωαννίνων από τους υποψήφιους δημάρχους του δήμου Ιωαννιτών.

Περισσότερα...