Tue06192018

Last update08:20:00 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Ρεπορταζ

Οικολογικό έγκλημα σε βάρος του Καλαμά από τη ΔΕΥΑΙ

 • PDF

Καταγγέλλει το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας

Πολιτικές διαστάσεις σε ένα θέμα που ΔΕΥΑΙ και biologikos ioanninaΠεριφέρεια Ηπείρου όταν υπήρξε η σχετική συζήτηση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος για τη γνωμοδότηση της σχετικής άδειας περιβαλλοντικών επιπτώσεων, χαρακτηρίζουν τεχνικό, δίνει για μία ακόμα φορά, ελάχιστες ημέρες πριν εκπνεύσει η θητεία της, η δημοτική αρχή Ζίτσας.

Πρόκειται συγκεκριμένα για τη μελέτη του έργου επέκτασης - εκσυγχρονισμού

Περισσότερα...

Ελεύθερη η αρκούδα που εγκλωβίστηκε στη Ρεπετίστη

 • PDF

mnhmeio kapetan arkoudaΕλεύθερη είναι και πάλι μια αρκούδα η οποία παγιδεύτηκε σε μια συρματοθηλιά στον οικισμό Παηδονιά της Ρεπετίστης του Δήμου Πωγωνίου.

Περισσότερα...

Μάξιμος: «Στην Παναγία χρωστάμε την αναγέννηση»

 • PDF

MAKSIMOS 15 8 2«Η Παναγία προσέφερε μεγάλες υπηρεσίες για την αναγέννηση του γένους των ανθρώπων και γι' αυτό είναι το πιο αγαπητό πρόσωπο στην ανθρώπινη ιστορία στο οποίο εναποθέτουν τις ελπίδες και τις προσδοκίες τους δισεκατομμύρια πιστοί». Αυτό σημείωσε στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος από τον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αρχιμανδρείου, όπου προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Περισσότερα...

Εγκρίθηκαν από την Αποκεντρωμένη τα έργα βιοαερίου και επεξεργασίας λυμάτων στη Ζίτσα

 • PDF
apokentromenh

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας με τις υπ' αριθμ. 30111/1068/25.06.2014 και 41771/1490/28.07.2014 αποφάσεις της Γενικής Γραμματέας ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για τα δυο επίμαχα ιδιωτικά έργα που χωροθετούνται στα όρια του Δήμου Ζίτσας και για τα οποία ο Δήμος Ζίτσας με τις υπ' αριθμ. 124/17.04.2014 και 125/17.04.2014 Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου γνωμοδότησε αρνητικά.

Περισσότερα...

Άμεση λύση για τους βοσκότοπους ζητά ο ΓΑΣ Ιωαννίνων

 • PDF

gasiΔυστυχώς έρχεται να επαναληφθεί ο Γ.Α.Σ.Ι "ΕΝΩΣΗ αγροτών" ύστερα από σχετικό έγγραφό του προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ΟΠΕΚΕΠΕ, Περιφέρεια Ηπείρου, σχετικά με την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων.

Περισσότερα...

Σε έξαρση ο καταρροϊκός πυρετός

 • PDF

Άμεσος κίνδυνος για το ζωικό κεφάλαιο του νομού

provata«Τα νέα δεν είναι ευχάριστα από το «μέτωπο» του καταρροϊκού πυρετού», δήλωσε χθες ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, καθώς από τις αναφορές των κτηνιάτρων, προκύπτουν συνεχώς συμπτώματα της νόσου σε αρκετά κοπάδια των παραμεθορίων περιοχών των Δήμων Πωγωνίου και Κόνιτσας. Ήδη μετά τη Βήσσανη, έχουν εντοπιστεί κρούσματα σε κοπάδια αιγοπροβάτων σε Βασιλικό, Κλειδωνιά, Λαγκάδα, ενώ εξετάζονται και περιπτώσεις σε άλλες περιοχές.

Περισσότερα...

Ατύχημα με ακρωτηριασμό Ιταλού από σκάφος στους Παξούς

 • PDF

pgniΣτο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων μεταφέρθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης ένας Ιταλός με μερικό ακρωτηριασμό του αντιβραχίου, το οποίο προκάλεσε μικρό ταχύπλοο σκάφος στους Παξούς.

Περισσότερα...

Υποψίες και για νέα κρούσματα καταρροϊοκύ πυρετού

 • PDF

Επιτάχυνση των μέτρων προστασία ζητά ο Περιφερειάρχης

provataΤην επιτάχυνση των μέτρων πρόληψης του καταρροϊκού πυρετού ζήτησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μιλώντας σε ενημερωτική συγκέντρωση κτηνοτρόφων, που με τη συνεργασία του Δήμου Πωγωνίου, πραγματοποιήθηκε στον Παρακάλαμο.

Περισσότερα...

Τρεις νεκροί στους δρόμους της Ηπείρου τον Ιούλιο

 • PDF

troxaiaΤρεις ακόμα νεκροί προστέθηκαν τον Ιούλιο στην μακρά λίστα των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα στους δρόμους της Ηπείρου. Με βάση τα απολογιστικά στοιχεία της Τροχαίας στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 17 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 19 το 2013).

Περισσότερα...

Tragic story ο Ηπειρώτικος τουρισμός

 • PDF

Ανακοίνωση της «Ήπειρος Ανατροπής»

paralia parga«Μακριά από το Ν. Ιωαννίνων βρίσκεται το success story της κυβέρνησης για τον τουρισμό, ενώ ταυτόχρονα λόγω της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση διακρίνονται ήδη οι πρώτες συνέπειες από τον ανύπαρκτο εσωτερικό τουρισμό και στα παράλια της Ηπείρου». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη της Όλγας Γεροβασίλη «Ήπειρος Ανατροπής».

Περισσότερα...

Έλλειψη από βηματοδότες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

 • PDF

Παρέμβαση Αλ. Καχριμάνη στο υπ. Υγείας

pgniΜια σημαντική έλλειψη που μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνη για τη ζωή των καρδιοπαθών παρουσιάστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου πλέον δεν υπάρχουν διαθέσιμοι βηματοδότες.

Περισσότερα...