Tue05222018

Last update08:27:55 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Ρεπορταζ

Πως θα είναι το Πανεπιστήμιο Ηπείρου

 • PDF

ΟΙ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ, ΟΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΕΤΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

panepistimioiwanninwnΜέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα η νέα δομή που αποκτά το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μετά τη συνένωσή του με το ΤΕΙ Ηπείρου. Η συνένωση των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων θα δημιουργήσει ένα υπερ- πανεπιστήμιο με προοπτικές να πρωταγωνιστεί όχι μόνο στον ελλαδικό χώρο αλλά και με δυνατότητες διασύνδεσης με την τοπική οικονομία.

Περισσότερα...

Ενιαίο μέτωπο για την προστασία της φέτας

 • PDF

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ

ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΊΡΟΥ

syskepsi pop.Τοπική Αυτοδιοίκηση, παραγωγοί, συνεταιριστικές οργανώσεις, γαλακτοβιομηχανίες και λοιπές τυροκομικές μονάδες της Ηπείρου, συγκροτούν ενιαίο μέτωπο για την προστασία της φέτας και των άλλων τυροκομικών προϊόντων προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (Π.Ο.Π.).

Περισσότερα...

Μεγάλη απάτη με αναπάντητες κλήσεις

 • PDF

kiniti tilΣε συναγερμό έχει τεθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων μιας νέας απάτης μέσω κινητών τηλεφώνων.

Περισσότερα...

Βαθμοί τέλος για τους μαθητές και στα γυμνάσια

 • PDF

ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΙΕΠ

sxoleioΒαθμοί τέλος στα γυμνάσια της χώρας καθώς το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής συζητάει, εκτός της περιγραφικής αξιολόγησης των μαθητών («σχεδόν καλός», «καλός», «πολύ καλός», «άριστος»), να εντάξει και την αλφαβητική αξιολόγηση: Δηλαδή Α, Β, Γ που έως σήμερα γνωρίζαμε κυρίως από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού.

Περισσότερα...

Ανοίγει ο δρόμος για επενδύσεις στον ιαματικό τουρισμό

 • PDF

ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

iamatikes-phgesΟ Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας απηύθυνε χαιρετισμό στις ημερίδες με θέμα τον ιατρικό τουρισμό που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Money Show, η πρώτη υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και η δεύτερη από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Τουρισμού Υγείας.

Περισσότερα...

Το σχέδιο Γαβρόγλου για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ και οι πιθανοί κίνδυνοι...

 • PDF

panepisthmioΗ λίστα των υπογραφών μεγαλώνει και οι διαφωνούντες – μέλη ΔΕΠ, με το χειρισμό της ενοποίησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου συνεχώς αυξάνονται...

Περισσότερα...

Δύο νεκροί στους δρόμους της Ηπείρου

 • PDF

astynomia-760x460ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

Δύο ακόμα θύματα της αφάλτου θρηνεί η Ήπειρος καθώς το Δεκέμβριο του 2017 σημειώθηκαν 9 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 7 το 2016). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:

Περισσότερα...

Μειωμένο το επίδομα θέρμανσης

 • PDF

ΔΙΑΣΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ

petrelaiothwrlkΣτο μέσο του καταχείμωνου, κάποιοι μπορεί να έβαλαν για δεύτερη φορά από τον περασμένο Νοέμβρη, πετρέλαιο θέρμανσης, γιατί δε διαθέτουν εναλλακτικές για να ζεστάνουν το σπίτι τους, ωστόσο η χρονική στιγμή που διανύουμε δεν πτοεί κανέναν από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για να τρέξει να εκδώσει την υπουργική απόφαση που καθορίζει τα κριτήρια για την διανομή του «κουτσουρεμένου» κατά το ήμισυ, επιδόματος θέρμανσης για το 2017-2018. Καλή άνοιξη... υπολογίζει η κυβέρνηση να δώσει το επίδομα θέρμανσης...

Περισσότερα...

Τι θα αλλάξει με τα ηλεκτρονικά διόδια

 • PDF

ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

hlektronika-diodiaΛίγο μετά το... σημείο μηδέν βρίσκεται το αναλογικό σύστημα χρέωσης διοδίων τελών στους οδικούς άξονες. Χθες, το υπουργείο Υποδομών ανακοίνωσε ότι ο διεθνής διαγωνισμός για την εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος δορυφορικής τεχνολογίας με οπτική αναγνώριση θα πραγματοποιηθεί σε δύο μήνες.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 28 Δεκέμβριος 2017 10:54

Περισσότερα...

Σχολικά γεύματα με το νέο χρόνο…

 • PDF

ΣΤΗΝ AΡΤΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ, ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΟΧΙ

sxolika geymata2Στην Άρτα μπορεί να ξεκίνησαν από την περασμένη Δευτέρα, να μοιράζονται σχολικά γεύματα στους μαθητές των 19 σχολείων, τα οποία περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας, στο Νομό Ιωαννίνων αντίθετα, ο νέος χρόνος θα φέρει τα γεύματα στους μαθητές των 20 σχολείων.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 21 Δεκέμβριος 2017 12:25

Περισσότερα...

Προσφορά αγάπης από τους VStrom Greek Riders

 • PDF

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

kivotos-greekΗ ομάδα V-Strom Greek Riders, με πολλές εθελοντικές και φιλανθρωπικές δράσεις στο ενεργητικό της, δείχνοντας το κοινωνικό της πρόσωπο, έγινε και φέτος ο βοηθός του Άγιου Βασίλη και προσέφερε αγάπη και χαμόγελα σε παιδικά πρόσωπα.

Περισσότερα...