Thu08162018

Last update10:42:55 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Ρεπορταζ

Χειροτονήθηκε ο νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων

 • PDF

Με το βλέμμα στραμμένο στο Φανάρι έγινε σήμερα η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο και 29 αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και εκπροσώπους άλλων Εκκλησιών.

Περισσότερα...

Τέλος ο ΓΑΣ Ιωαννίνων από τη "Δωδώνη"

 • PDF

Πούλησε τις μετοχές του στην "S.I" για 6,1 εκ. ευρώ

dodonh ergostasioΤέλος εποχής από σήμερα για την γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» καθώς η Γενική Συνέλευση του ΓΑΣ Ιωαννίνων αποφάσισε να κάνει δεχτεί την πρόταση της μεγαλομετόχου της εταιρίας «S.I.» για εξαγορά των μετοχών της.

Έτσι η κρατικοσυνεταιριστική Δωδώνη, αφού έχασε τον κρατικό της χαρακτήρα, χάνει και τον συνεταιριστικό και γίνεται πια αμιγώς ιδιωτική καθώς είναι θέμα χρόνου και οι υπόλοιπες Ενώσεις να παραδώσουν το ποσοστό τους.

Η σημερινή απόφαση του ΓΑΣΙ ήρθε να επιβεβαιώσει πλήρως το ρεπορτάζ των Ν.Α.(αναλυτικά εδώ)  για την τιμή της εξαγοράς η οποία ανήλθε στα 6,1 εκ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι μετά από επιθυμία των δύο πλευρών ποσοστό 1% παραμένει στην ΈΝΩΣΗ αγροτών προκειμένου να συνεχιστεί η συνεργασία. προς όφελος όλων των κτηνοτρόφων, παραγωγών μελών της.

Η ανακόινωση του ΓΑΣΙ

Η ανακοίνωση για την απόφαση που έλαβε ο ΓΑΣ Ιωαννίνων έχει ως εξής:

Μετά από μακρά και σκληρή διαπραγμάτευση η οποία ακολούθησε την προηγούμενη ομόφωνη απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης , για πώληση των μετοχών της Γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνης, πραγματοποιήθηκε σήμερα νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση, στην οποία ανακοινώθηκαν εκτενώς τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων σε ότι αφορά το τίμημα της πώλησης , καθώς επίσης και οι επιμέρους ειδικοί όροι της συμφωνίας, οι οποίοι προβλέπουν την μεταβίβαση του 23,78% των μετοχών της Γαλακτοβιομηχανίας στο ποσό των 6.100.000 € ..

Μετά από επιθυμία των δύο πλευρών ποσοστό 1% παραμένει στην ΈΝΩΣΗ αγροτών προκειμένου να συνεχιστεί η συνεργασία. προς όφελος όλων των κτηνοτρόφων , παραγωγών μελών μας.

Επίσης έγινε γνωστό ότι θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τα τραπεζικά ιδρύματα προκειμένου να επιτευχθεί ένα πρόσθετο όφελος για την οργάνωση.

Έτσι το ποσοστό πώλησης των μετοχών ανέρχεται στο 85% της τιμής εξαγοράς του 67,7% των μετοχών της ΑΤΕ το οποίο δύναται να φθάσει στο 90% περίπου, κάτι το οποίο κρίνετε αρκετά ικανοποιητικό , δεδομένου του ότι το οικονομικό περιβάλλον έχει διαφοροποιηθεί καθώς επίσης η πώληση αφορά μειοψηφικό πακέτο μετοχών, το οποίο δεν είναι αρκετό να επηρεάσει τις αποφάσεις της εταιρείας, όπως ούτε καν την αποτροπή της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Επίσης υπεγράφει πρόθεση ίδρυσης εταιρείας , στην οποία θα συμμετέχει και η Γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, με μικρό ποσοστό για την επαναλειτουργία της βιομηχανίας ζωοτροφών «ΖΩ.ΔΩ» , η οποία θα αποτελέσει απαραίτητο εργαλείο για τα συμφέροντα των παραγωγών κτηνοτρόφων και της βιομηχανίας Δωδώνη. Η λειτουργία της βιομηχανίας θα πραγματοποιηθεί μετά τη σύνταξη επιχειρησιακού σχεδίου το οποίο θα εκπονηθεί από κοινού και από το οποίο θα προκύψει η βιωσιμότητά της.

Οι παραπάνω αποφάσεις εγκρίθηκαν ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση.

Κλείνουν τον ΟΑΕΕ οι επαγγελματίες των Ιωαννίνων

 • PDF

Προχωρούν και δικαστικά κατά των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών

oaee

Δυναμική κινητοποίηση στον τοπικό ΟΑΕΕ στις 9 Ιουλίου με παράσταση διαμαρτυρίας και κατάληψη αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί από τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους της περιοχής κατά της φορολογικής και ασφαλιστικής πολιτικής της κυβέρνησης που για το δεύτερο κεφάλαιο έχει ασφαλώς εκφραστή τον αντίστοιχο οργανισμό, νυν ΟΑΕΕ, πρώην ΤΕΒΕ ο οποίος συγκεντρώνει τα πυρά όλου του εμπορικού κόσμου της χώρας.

Περισσότερα...

Μέτωπο υψηλής τάσης συγκροτείται κατά της «μικρής ΔΕΗ»

 • PDF

Αίτημα για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου από τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

fragma pournariΜέτωπο από τον ΣΥΡΙΖΑ, εργαζόμενους και συνδικαλιστές, αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση επιχειρεί να συγκροτηθεί προκειμένου να μην περάσει το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ».

Περισσότερα...

Μάχη αντιπρυτάνεων για τη θέση του Πρύτανη

 • PDF

Γ. Καψάλης και Ισ. Λαγαρής στον δεύτερο γύρο

panepistimioiwanninwnΟι δύο σημερινοί αντιπρυτάνεις, Γιώγρος Καψάλης και Ισαάκ Λαγαρής, θα διασταυρώνουν τα ξίφη τους την Παρασκευή προκείμενου να εκλεγεί ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Αφού κανένας από τους τρεις υποψηφιούς δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το 50% + 1 ψήφο από το σύνολο των 520 η εκλογική διαδικασία θα επαναληφτεί με τους δύο πρώτους να μπαίνουν στην τελική αναμέτρηση με διαφορά 33 ψήφων.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 25 Ιούνιος 2014 18:45

Περισσότερα...

ΜΑΞΙΜΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ο νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων

 • PDF

maximos-papagiannhs 610 420Τον μέχρι σήμερα Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτη Μάξιμο Παπαγιάννη εξέλεξε πριν από λίγο νέο μητροπολίτη Ιωαννίνων, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 25 Ιούνιος 2014 11:43

Περισσότερα...

Αλλάζει Γενικό Διευθυντή η «Δωδώνη»

 • PDF

Πήρε προαγωγή στην μητρική εταιρία ο Κ. Ιωακειμίδης

dodonh ergostasioΤην Τρίτη 24 Ιουνίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. κ. Tom Seepers, ανακοίνωσε την προαγωγή του κ. Κωνσταντίνου Ιωακειμίδη, Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή της εταιρείας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 24 Ιούνιος 2014 14:56

Περισσότερα...

Η κρίση σπρώχνει στα ναρκωτικά

 • PDF

Αποκαλυπτικά τα στοιχεία του ΚΕΘΕΑ Ηπείρου

narkotika paidiaΑυτό που με λόγια τονίζουν ολοένα και περισσότεροι φορείς που ασχολούνται με την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών, ότι δηλαδή η κρίση γεννά περισσότερους χρήστες, έρχεται να αποτυπώσει με αριθμούς το ΚΕΘΕΑ Ηπείρου το οποίο στον ετήσιο απολογισμό του και ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των ναρκωτικών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις αυξητικές τάσεις σε ότι αφορά τη χρήση ναρκωτικών ουσιών που παρατηρούνται σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Περισσότερα...

Τρεις «πληγές» απειλούν την Ιόνια

 • PDF

Απαλλοτριώσεις, αρχαιολογικά ευρήματα και στρατόπεδο Aβγού

ionia odos 17.09.13Τον κίνδυνο η Ιόνια Οδός να μην ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015, όταν τελειώνει το ΕΣΠΑ, επέσεισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, καλώντας τα αρμόδια Υπουργεία να εντείνουν τη συνεργασία τους για την άμεση εξεύρεση λύσεων.

Περισσότερα...

Επίσημη πρόταση κοντά στα 6 εκ. ευρώ στις Ενώσεις από την «S.I.»

 • PDF

Για την εξαγορά των μετοχών τους στη «Δωδώνη»

dodonh ergostasio

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται πια οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της νέας διοίκησης της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» και των Ενώσεων αφού στην τελευταία Γενική Συνέλευση των Μετοχών της εταιρίας εκπρόσωποι της «S.I.» έκαναν επίσημη πρόταση σε αυτούς του ΓΑΣ Ιωαννίνων για την εξαγορά του 24% του ποσοστού που κατέχουν στην εταιρία.

Περισσότερα...

Έρχεται ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση της Όασης

 • PDF

Μέσα στον Ιούλιο θα γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι τους όρους

oash kosmosΜέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να βγει στον «αέρα» η δημοπράτηση για την μίσθωση της ΌΑΣΗΣ με σκοπό τον Σεπτέμβριο να έχουν κατατεθεί οι δεσμευτικές προσφορές και από την επόμενη χρονιά, όταν και το έργο της αποκατάστασης θα έχει ολοκληρωθεί, να ξεκινήσει και η λειτουργία ενός χώρου άρρηκτα συνδεδεμένου με την σύγχρονη ιστορία της πόλης ο οποίος δυστυχώς λόγω των κακών χειρισμών της Δημοτικής Αρχής του Νίκου Γκόντα είχε καταντήσει ερείπιο.

Περισσότερα...