Thu11152018

Last update09:46:01 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Ρεπορταζ

Καταστροφική η ιδιωτικοποίηση του 30% της ΔΕΗ

 • PDF

Ανακοίνωση του ΤΕΕ/ΤΗ

deh skotadiΩς θέμα εθνικής κυριαρχίας χαρακτηρίζει την παραμονή της ΔΕΗ υπό πλήρη κρατικό έλεγχο το ΤΕΕ/ΤΗ το οποίο σε έκτακτη συνεδρίασή του την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014, συζήτησε τις επιπτώσεις του προτεινόμενου διαχωρισμού από την ΔΕΗ του 30% των παραγωγικών της μονάδων και των πελατών της, με την δημιουργία νέας επιχείρησης την λεγόμενη «Μικρή ΔΕΗ».

Περισσότερα...

«Σκοτάδι» στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης ΓΕΝΟΠ

 • PDF

Ξεκίνησαν και στην Ήπειρο οι διακοπές ρεύματος

deh skotadiΟι πρώτες διακοπές ρεύματος πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε όλη την Ήπειρο αφού από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έχει ξεκινήσει η κυλιόμενη απεργία των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ, που αντιδρούν στην πώληση της «μικρής» ΔΕΗ ενώ μέχρι στιγμής δε φαίνεται να υπάρχει σημείο επαφής στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση.

Περισσότερα...

Ξεκινά η διάνοιξη Κλόκοβας στην Ιόνια Οδό

 • PDF

Επανεκκίνηση και στο Άκτιο - Αμβρακία

ionia odos 17.09.13Καθώς οι μήνες περνούν και τα έργα στην Ιόνια Οδό όλο και προχωρούν, το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στους ρυθμούς υλοποίησης, την πρόοδο και τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να παρουσιάσει ένα τόσο μεγάλο έργο.

Περισσότερα...

Θετικές εξελίξεις για Ρυθμιστικό και Π.Δ. Παμβώτιδας

 • PDF

Γλιτώνει τον «ξαφνικό θάνατο» το πρώτο, δεσμεύσεις για άμεση θεσμοθέτηση από το ΥΠΕΚΑ

lekanopedioΘετικές ειδήσεις χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι οι τοπικοί φορείς αλλά και οι βουλευτές πρέπει να εφησυχάσουν «έβγαλε» ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης για την τύχη του Ρυθμιστικού Ιωαννίνων αλλά και του Προεδρικού Διατάγματος της λίμνης Παμβώτιδας.

Περισσότερα...

Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για τη χρηματοδότηση παιδικών από το ΕΣΠΑ

 • PDF

Όροι και προϋποθέσεις για τους δυνητικά δικαιούχους

paidikos-stathmos-imeraΔημοσιεύθηκε η προκήρυξη στο πλαίσιο της υλοποίησης πράξεων των δράσεων «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής- Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί».

Περισσότερα...

Πρώτη των πρώτων η Μαρία Χριστοδούλου

 • PDF

Η μαθήτρια του 3ου Λυκείου Ιωαννίνων μιλά στους «Ν.Α.»

maria xristodoulouΗ αγωνία τελείωσε για χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες που έλαβαν μέρος στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς, από το μεσημέρι της Τρίτης οι βαθμολογίες τους είναι αναρτημένες σε σχολεία και διαδίκτυο και όλοι μπορούν να ετοιμάσουν τα επόμενά τους σχέδια. Ανάμεσά στους πρώτους των πρώτων, ίσως και πρώτη απ' όλους, βρίσκεται μια Γιαννιώτισα.

Περισσότερα...

Χειροτονήθηκε ο νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων

 • PDF

Με το βλέμμα στραμμένο στο Φανάρι έγινε σήμερα η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο και 29 αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και εκπροσώπους άλλων Εκκλησιών.

Περισσότερα...

Τέλος ο ΓΑΣ Ιωαννίνων από τη "Δωδώνη"

 • PDF

Πούλησε τις μετοχές του στην "S.I" για 6,1 εκ. ευρώ

dodonh ergostasioΤέλος εποχής από σήμερα για την γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» καθώς η Γενική Συνέλευση του ΓΑΣ Ιωαννίνων αποφάσισε να κάνει δεχτεί την πρόταση της μεγαλομετόχου της εταιρίας «S.I.» για εξαγορά των μετοχών της.

Έτσι η κρατικοσυνεταιριστική Δωδώνη, αφού έχασε τον κρατικό της χαρακτήρα, χάνει και τον συνεταιριστικό και γίνεται πια αμιγώς ιδιωτική καθώς είναι θέμα χρόνου και οι υπόλοιπες Ενώσεις να παραδώσουν το ποσοστό τους.

Η σημερινή απόφαση του ΓΑΣΙ ήρθε να επιβεβαιώσει πλήρως το ρεπορτάζ των Ν.Α.(αναλυτικά εδώ)  για την τιμή της εξαγοράς η οποία ανήλθε στα 6,1 εκ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι μετά από επιθυμία των δύο πλευρών ποσοστό 1% παραμένει στην ΈΝΩΣΗ αγροτών προκειμένου να συνεχιστεί η συνεργασία. προς όφελος όλων των κτηνοτρόφων, παραγωγών μελών της.

Η ανακόινωση του ΓΑΣΙ

Η ανακοίνωση για την απόφαση που έλαβε ο ΓΑΣ Ιωαννίνων έχει ως εξής:

Μετά από μακρά και σκληρή διαπραγμάτευση η οποία ακολούθησε την προηγούμενη ομόφωνη απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης , για πώληση των μετοχών της Γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνης, πραγματοποιήθηκε σήμερα νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση, στην οποία ανακοινώθηκαν εκτενώς τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων σε ότι αφορά το τίμημα της πώλησης , καθώς επίσης και οι επιμέρους ειδικοί όροι της συμφωνίας, οι οποίοι προβλέπουν την μεταβίβαση του 23,78% των μετοχών της Γαλακτοβιομηχανίας στο ποσό των 6.100.000 € ..

Μετά από επιθυμία των δύο πλευρών ποσοστό 1% παραμένει στην ΈΝΩΣΗ αγροτών προκειμένου να συνεχιστεί η συνεργασία. προς όφελος όλων των κτηνοτρόφων , παραγωγών μελών μας.

Επίσης έγινε γνωστό ότι θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τα τραπεζικά ιδρύματα προκειμένου να επιτευχθεί ένα πρόσθετο όφελος για την οργάνωση.

Έτσι το ποσοστό πώλησης των μετοχών ανέρχεται στο 85% της τιμής εξαγοράς του 67,7% των μετοχών της ΑΤΕ το οποίο δύναται να φθάσει στο 90% περίπου, κάτι το οποίο κρίνετε αρκετά ικανοποιητικό , δεδομένου του ότι το οικονομικό περιβάλλον έχει διαφοροποιηθεί καθώς επίσης η πώληση αφορά μειοψηφικό πακέτο μετοχών, το οποίο δεν είναι αρκετό να επηρεάσει τις αποφάσεις της εταιρείας, όπως ούτε καν την αποτροπή της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Επίσης υπεγράφει πρόθεση ίδρυσης εταιρείας , στην οποία θα συμμετέχει και η Γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, με μικρό ποσοστό για την επαναλειτουργία της βιομηχανίας ζωοτροφών «ΖΩ.ΔΩ» , η οποία θα αποτελέσει απαραίτητο εργαλείο για τα συμφέροντα των παραγωγών κτηνοτρόφων και της βιομηχανίας Δωδώνη. Η λειτουργία της βιομηχανίας θα πραγματοποιηθεί μετά τη σύνταξη επιχειρησιακού σχεδίου το οποίο θα εκπονηθεί από κοινού και από το οποίο θα προκύψει η βιωσιμότητά της.

Οι παραπάνω αποφάσεις εγκρίθηκαν ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση.

Κλείνουν τον ΟΑΕΕ οι επαγγελματίες των Ιωαννίνων

 • PDF

Προχωρούν και δικαστικά κατά των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών

oaee

Δυναμική κινητοποίηση στον τοπικό ΟΑΕΕ στις 9 Ιουλίου με παράσταση διαμαρτυρίας και κατάληψη αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί από τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους της περιοχής κατά της φορολογικής και ασφαλιστικής πολιτικής της κυβέρνησης που για το δεύτερο κεφάλαιο έχει ασφαλώς εκφραστή τον αντίστοιχο οργανισμό, νυν ΟΑΕΕ, πρώην ΤΕΒΕ ο οποίος συγκεντρώνει τα πυρά όλου του εμπορικού κόσμου της χώρας.

Περισσότερα...

Μέτωπο υψηλής τάσης συγκροτείται κατά της «μικρής ΔΕΗ»

 • PDF

Αίτημα για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου από τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

fragma pournariΜέτωπο από τον ΣΥΡΙΖΑ, εργαζόμενους και συνδικαλιστές, αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση επιχειρεί να συγκροτηθεί προκειμένου να μην περάσει το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ».

Περισσότερα...

Μάχη αντιπρυτάνεων για τη θέση του Πρύτανη

 • PDF

Γ. Καψάλης και Ισ. Λαγαρής στον δεύτερο γύρο

panepistimioiwanninwnΟι δύο σημερινοί αντιπρυτάνεις, Γιώγρος Καψάλης και Ισαάκ Λαγαρής, θα διασταυρώνουν τα ξίφη τους την Παρασκευή προκείμενου να εκλεγεί ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Αφού κανένας από τους τρεις υποψηφιούς δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το 50% + 1 ψήφο από το σύνολο των 520 η εκλογική διαδικασία θα επαναληφτεί με τους δύο πρώτους να μπαίνουν στην τελική αναμέτρηση με διαφορά 33 ψήφων.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 25 Ιούνιος 2014 18:45

Περισσότερα...