Fri06052020

Last update10:56:48 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Προεδρικό Διάταγμα με μεσοπρόθεσμη ισχύ

 • PDF

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο Σ. ΦΑΜΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Famellos-filiosΤην εκτίμηση ότι μέχρι τέλη Απριλίου, το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τη Λίμνη θα είναι έτοιμο για επεξεργασία από τη Διεύθυνση Νομοθετικού Έργου, προκειμένου στη συνέχεια να πάρει τον δρόμο για το Συμβούλιο της Επικρατείας, κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος από τα Γιάννενα.

Ο ίδιος ωστόσο τόνισε ότι η ισχύς του θα είναι μεσοπρόθεσμη και δεν θα ξεπερνά τα 10 χρόνια λόγω ενδεχόμενης, μελλοντικής αναθεώρησής του.

Περισσότερα...

Λύνει το πρόβλημα υδροδότησης στην Παρδαλίτσα, η δημοτική αρχή Δωδώνης

 • PDF

erga-ydrodothshs-pardalitsaΜία νέα σελίδα ανοίγει για την υδροδότηση οικισμών στη Δημοτική Ενότητα Σελλών, η οποία ταλανίζεται εδώ και πολλά χρόνια από την έλλειψη νερού.

Η πρωτοβουλία του Δήμου Δωδώνης, να υλοποιήσει ένα ευρύ πρόγραμμα ερευνητικών γεωτρήσεων, χρηματοδοτούμενο από την Περιφέρεια Ηπείρου και ίδιους πόρους, έφερε τα πρώτα και πολύ σημαντικά αποτελέσματα.

Με τη γεώτρηση που ολοκληρώθηκε στην Τοπική Κοινότητα Παρδαλίτσας εντοπίστηκε ικανή ποσότητα νερού, η οποία επαρκεί ώστε να υδροδοτήσει τους οικισμούς.

Σημειώνεται ότι η Παρδαλίτσα αντιμετώπιζε οξύτατο πρόβλημα και χρειαζόταν για αρκετούς μήνες τον χρόνο, ειδικά τη θερινή περίοδο, να μεταφέρεται νερό με βυτιοφόρα.

Περισσότερα...

Τα Γιαννιωτόπουλα γνωρίζουν την Παμβώτιδα και την Κωπηλασία!

 • PDF

noi paralia ma8htesΑπό τη μία είναι η γνωριμία με την Παμβώτιδα και το οικοσύστημά της και από την άλλη η επαφή με την Κωπηλασία, ένα άθλημα συνυφασμένο με τη λίμνη που έχει γράψει μία λαμπρή ιστορία στα Γιάννενα.

Περισσότερα...

Πήρε… πρωτόκολλο στην Ευρ. Επιτροπή, η αναφορά για τον Καθαρό Καλαμά

 • PDF

anafora-gia-kalamaΣτη σελίδα αναφορών του Ευρ. Κοινοβουλίου έχει αναρτηθεί με αριθμ. 0912/2018 η αναφορά της Κίνησης Καθαρός Καλαμάς σχετικά με την ποιότητα υδάτων του ποταμού Καλαμά και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος για την υποστήριξή της από όσες-ους, άτομα, κινήσεις, συλλόγους κλπ. το επιθυμούν. Ο σύνδεσμος θα παραμείνει ανοιχτός για υποστήριξη μέχρι την εξέταση της αναφοράς.

Παρά το γεγονός πως η επιτροπή θα βασίσει τις απόψεις και τις αποφάσεις της μόνο στην ουσία του περιεχομένου της αναφοράς, ανεξαρτήτως του αριθμού των υπογραφόντων ή των υποστηρικτών, η κίνηση θεωρεί σημαντική την υποστήριξή της και από άλλους, καθώς η ρύπανση-μόλυνση του Καλαμά δεν αφορά μόνο την Κίνηση και τα μέλη της αλλά όλους όσους ζουν στις παρακαλάμιες περιοχές και τα Ιωάννινα κι όχι μόνο.

Περισσότερα...

Συνεργασία φορεών για δράσεις ουσίας στην Παμβώτιδα

 • PDF

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ.ΣΤΕΦΟΥ ΜΕ ΤΟΝ Φ. ΦΙΛΙΟ

limnh ioanninaO βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος πραγματοποίησε την Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου, επίσκεψη στο Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Φίλιππο Φίλιο. Στη συνάντηση ήταν παρόντες εργαζόμενοι του Φορέα καθώς και ο γραμματέας της ΝΕ του Σύριζα Ιωαννίνων κ. Άρης Σπέγγος.

Στη συζήτηση κυριάρχησε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας, του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών, η οποία αναμένεται να υπογραφεί. Η περιοχή παρέμβασης που ορίζεται από την προγραμματική σύμβαση είναι η ευρύτερη περιοχή του οικοσυστήματος της λίμνης, η οποία καταρτίστηκε στα πρότυπα της σύμβασης για τον «Αχέροντα».

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 20 Φεβρουάριος 2019 13:16

Περισσότερα...

Με τηλεματική διαχείριση ο έλεγχος στο Πάρκο Βόρειας Πίνδου

 • PDF

thlematikh-diaxeirishΟ Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου με στόχο την αρτιότερη επόπτευση – φύλαξη της προστατευόμενης περιοχής προχώρησε στην προμήθεια και εγκατάσταση, στα τέσσερα οχήματα επόπτευσης – φύλαξης που διαθέτει, ενός συστήματος τηλεματικής διαχείρισης το οποίο επιτρέπει τον έλεγχο της γεωγραφικής θέσης των οχημάτων μέσω εφαρμογής σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ή κινητό τηλέφωνο.

Περισσότερα...

Ευθύνες στους αντιδρώντες ρίχνει ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΗ

 • PDF

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ Π.Δ. ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ

Pappas Giorgos TEEΟ νέος πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΗ Γιώργος Παππάς, επέλεξε να αποδώσει την αδυναμία θεσμοθέτησης Προεδρικού Διατάγματος για τη Λίμνη Παμβώτιδα επί μία δεκαετία, από το 2008-2009 και μετά, από όταν δηλαδή ήλθε στα Γιάννενα το πρώτο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για δημόσια διαβούλευση, στην τοπική κοινωνία και στα προσκόμματα που κατ' αυτόν βάζει προκειμένου να μην υπάρξει κατοχύρωση της προστασίας της Παμβώτιδας!

Περισσότερα...

Στ. Γιαννούλης: Ενιαίο ΦΟΔΣΑ για την Ήπειρο

 • PDF

skoupidia-2Στη λύση της αυτόνομης λειτουργίας ενός και μόνου περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων για ολόκληρη την Ήπειρο, οδηγείται το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως προέκυψε από τη συνάντηση των προέδρων των τριών Νομαρχιακών ΦΟΔΣΑ της Ηπείρου, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Σωκράτη Φάμελλο στην Αθήνα.

Το θέμα αυτό αναμένεται να αποφασισθεί με υπογραφή και με τις σχετικές διαπιστωτικές πράξεις, από το Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Βασίλη Μιχελάκη, το επόμενο διάστημα. Η απόφαση καταλήγει βάσει και των εισηγήσεων που έχουν κάνει τα δημοτικά συμβούλια της Ηπείρου προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τις τελευταίες εβδομάδες.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 06 Φεβρουάριος 2019 11:30

Περισσότερα...

Υπεβλήθη στο ΠΕΠ Ηπείρου πρόταση για το αποχετευτικό Κόνιτσας και κατασκευή βιολογικού

 • PDF

hpeiros-2014-2020Μετά από επίμονη προσπάθεια ωρίμανσης των απαιτούμενων μελετών, υπεβλήθη 28 Ιανουαρίου 2019 στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου «ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020» η πρόταση υλοποίησης του έργου «Κατασκευή Δικτύου Αποχέτευσης Δ.Κ. Κόνιτσας και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Δήμου Κόνιτσας.

Το έργο σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, ως μέτρο στοχεύει στη βιώσιμη διαχείριση των αστικών λυμάτων της Δημοτικής Κοινότητας Κόνιτσας, καθώς η πόλη δε διαθέτει εσωτερικό δίκτυο ακαθάρτων, ούτε Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων. Ως εκ τούτου, προβάλλεται επιτακτική η ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων, ώστε να αποκατασταθεί η οικολογική ισορροπία στην περιοχή.

Περισσότερα...

Δεύτερο «όχι» στα πετρέλαια, από το Δήμο Κ. Τζουμέρκων

 • PDF

ereunes-petrelaio«Ιστορική απόφαση». Αυτή τη φράση χρησιμοποίησαν ο Δήμαρχος και μέλη του Δημοτικου Συμβουλίου Κεντρικών Τζουμέρκων, για να χαρακτηρίσουν την απόφαση που πήραν την Παρασκευή, 1/2/2019, η οποία ουσιαστικά σταμάτησε τα σχέδια της πετρελαϊκής εταιρείας (ΕΛΠΕ), για έρευνες και εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Δήμο.

Το πλήθος πολιτών που παραβρέθηκε στην πολύωρη συνεδρίαση, είναι ενδεικτικό για την εγρήγορση της τοπικής κοινωνίας, που εξέφρασε καθαρά την εναντίωσή της για οποιαδήποτε εξορυκτική δραστηριότητα στα Τζουμέρκα.

Περισσότερα...

Το πέρασμα του «Ποσειδώνα» στην Ήπειρο

 • PDF

ΑΠΟ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΕΡΝΑ Ο ΑΓΩΓΟΣ, ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΧΑΡΑΞΕΙΣ

xarths-agwgos-IGIPOSEIDONΟ Αγωγός ΠΟΣΕΙΔΩΝ αρχικά, το 2004, σχεδιάστηκε ως το υποθαλάσσιο τμήμα του ευρύτερου «Έργου IGI» (διασύνδεση Ελλάδας - Ιταλίας), που συνδέει τις ελληνικές και ιταλικές ακτές. Το 2016 ο IGI Poseidon αποφάσισε να επεκτείνει τον Αγωγό ΠΟΣΕΙΔΩΝ μέχρι τους Κήπους, αυξάνοντας την δυναμικότητά του και συνδέοντάς τον με τους αγωγούς IGB και EastMed. Ο ανανεωμένος σχεδιασμός επιτρέπει στον Αγωγό ΠΟΣΕΙΔΩΝ να μεταφέρει σημαντικές ποσότητες διαθέσιμες από τα τουρκοελληνικά σύνορα και από τη λεκάνη της Λεβαντίνης στα επόμενα χρόνια και να τις διαθέσει στις αγορές φυσικού αερίου της Ελλάδας, της Ιταλίας και, γενικότερα της Ευρώπης.

Ο χερσαίος ΠΟΣΕΙΔΩΝ εκτείνεται από τους Κήπους στα Ελληνοτουρκικά σύνορα μέσω Κομοτηνής και Νέας Μεσημβρίας (βορειοδυτικά της Θεσσαλονίκης) προς το Φλωροβούνι του Δήμου Ηγουμενίτσας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.

Περισσότερα...