Thu08162018

Last update10:42:55 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Περιβαλλοντικό έγκλημα η εκτροπή του Αώου

 • PDF

Τονίστηκε στη συνέντευξη Ν. Χρυσόγελου και «Κίνησης για την προστασία του Αώου»

awos bobousaΤην ενημέρωση της κοινής γνώμης για το προωθούμενο από την κυβέρνηση σχέδιο εκτροπής νερών από τις πηγές του Αώου και τις αντιρρήσεις των τοπικών κοινωνιών, είχε ως στόχο η συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων/ Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, και η «Κίνηση για την προστασία του Αώου», την Παρασκευή 29 Μαρτίου.

Περισσότερα...

Ενάντια στην εκτροπή του Αώου και οι «Οικολόγοι»

 • PDF

Νίκος Χρυσόγελος και «Κίνηση για την προστασία του Αώου» δίνουν συνέντευξη στην Αθήνα

awos bobousaΟ Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων/ Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, και η «Κίνηση για την προστασία του Αώου» πραγματοποιούν συνέντευξη τύπου, την Παρασκευή 29 Μαρτίου, στις 11:00 το πρωί, στο κτίριο του Κοινοβουλίου, αίθουσα 713, Μητροπόλεως 1, Σύνταγμα, Αθήνα, με στόχο την ενημέρωση της κοινής γνώμης για το προωθούμενο από την κυβέρνηση σχέδιο εκτροπής νερών από τις πηγές του Αώου και τις αντιρρήσεις των τοπικών κοινωνιών.

Περισσότερα...

ΣΜΑ και εργοτάξιο πάνε μαζί

 • PDF

Μπάφρα, Πεδινή ή Κατσικά επικρατέστερες για χωροθέτηση

ergota3io dhmou kadoiΣτην τελική ευθεία φαίνεται πως μπαίνει η χωροθέτηση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του δήμου Ιωαννιτών μιας και αύριο έχει προγραμματιστεί επίσκεψη του αρμόδιου αντιδημάρχου Θωμά Μπέγκα, της επιτροπής που έχει οριστεί από τον δήμο και στην οποία συμμετέχει και η αντιπολίτευση, αλλά και εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων, Μπάφρας, Νεοκαισάρειας, Κουτσελιού και Παμβώτιδας, στην Πρέβεζα όπου λειτουργεί ήδη ένας ΣΜΑ.

Περισσότερα...

Φταίει ο ... καιρός για το πρόβλημα στον ΧΥΤΑ

 • PDF

«Μαύρισε» το Μέγα Λαγκάδι το Σάββατο

XYTALEITOYRGIA3«Μαύρισε» στην κυριολεξία το νερό που έτρεχε στο Μέγα Λαγκάδι του Ελληνικού το Σάββατο, καταλήγοντας στον ποταμό Άραχθο και αναστατώνοντας για μια ακόμη φορά τους κατοίκους της περιοχής που ζήτησαν την παρέμβαση του Εισαγγελέα.

Περισσότερα...

Το «μπαλάκι» στο δήμο και τη ΔΕΥΑΙ για τη Δουρούτη

 • PDF

Πέταξε ο Περιφερειάρχης, χωρίς άλλες εξηγήσεις...

xomaterh doyroythΤο «μπαλάκι» στη ΔΕΥΑΙ και στο δήμο Ιωαννιτών πέταξε, επισήμως, ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ερωτηθείς για το έργο αποκατάστασης της χωματερής Δουρούτης. Αν και επιβεβαίωσε το σχετικό ρεπορτάζ των «Ν.Α» δεν ξεκαθάρισε πλήρως τα πράγματα ως προς το ποιος εκπονεί την μελέτη για το υποέργο που είναι αναγκαίο, δεδομένου ότι το αρχικό άφησε εκτός σημαντική έκταση της χωματερής και κυρίως αν αυτή ανατέθηκε και πως.

Περισσότερα...

Πιο κοντά η Ήπειρος στο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων

 • PDF

Ένταξη για ΣΔΙΤ, Απρίλιο ο διεθνής διαγωνισμός

ergostasio anakykloshsΗ Ήπειρος συγκαταλέγεται από χθες στις Περιφέρειες που έκαναν το μεγάλο βήμα στη διαχείριση των απορριμμάτων, με την ένταξη του έργου κατασκευής της μονάδας ΑΣΑ στις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Η Διυπουργική Επιτροπή για τις ΣΔΙΤ ενέκρινε το έργο και ο σχετικός διεθνής διαγωνισμός θα προκηρυχθεί εντός του Απριλίου.

Περισσότερα...

«Να τηρηθεί η νομιμότητα»

 • PDF

ΤΕΕ/ΤΗ κατά δήμου Ιωαννιτών για τις εργασίες στο ανάχωμα Αμφιθέας

pista ski limnhΑνακοίνωση – παρέμβαση έστω και κάπως καθυστερημένα κάνει το ΤΕΕ/ΤΗ σε ότι αφορά τις εργασίες για την κατασκευή της πίστας θαλασσίου σκι στην Παμβώτιδα από τον δήμο Ιωαννιτών.

Περισσότερα...

Στις 5 Απριλίου το πρώτο δρομολόγιο ανακύκλωσης

 • PDF

mple kadoi anakykloshsΟλοκληρώθηκε ο σχεδιασμός του Δήμου Ιωαννιτών και της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης για την ανάπτυξη της πρώτης φάσης του συστήματος ανακύκλωσης στην πόλη, το οποίο περνάει πλέον στο στάδιο της εφαρμογής.

Περισσότερα...

«Πράσινο φως» για την ΜΠΕ του εργοστασίου απορριμμάτων

 • PDF

Από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου

ergostasio anakykloshsΤην θετική της γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων στην περιοχή «λατομείο Εγνατίας» κοντά στο Ελευθεροχώρι του δήμου Δωδώνης έδωσε χθες κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου.

Περισσότερα...

Στο «κόκκινο» η αιθαλομίχλη και στα Γιάννινα

 • PDF

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του προγράμματος ΘΑΛΗΣ

tzakiΤα σωματίδια που παράγονται από την καύση του ξύλου στα τζάκια και τις ξυλόσομπες είναι το ίδιο επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία με τα σωματίδια από την κυκλοφορία των οχημάτων και τις άλλες πηγές καύσης. Οι επί ένα μήνα μετρήσεις των επιστημόνων δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος ατμοσφαιρικής ρύπανσης που δημιουργείται στις ελληνικές πόλεις, μεταξύ των οποίων και τα Γιάννινα, όταν συνδυάζεται η καύση ξύλων με τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες -χαμηλές θερμοκρασίες και άπνοια.

Περισσότερα...

Αρωγός και το Πανεπιστήμιο στην ανάπτυξη σύγχρονης διαχείρισης απορριμμάτων

 • PDF

anakiklosi 1Αρωγός του Δήμου Ιωαννιτών θα σταθεί το Πανεπιστήμιο, προκειμένου να στηρίξει και να υποβοηθήσει τα προγράμματα κομποστοποίησης που θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα.

Περισσότερα...