Tue05212019

Last update01:22:02 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Την άλλη εβδομάδα η σύσκεψη Δημαρχών για τον ΦΟΔΣΑ

 • PDF

Δεν έγινε σήμερα λόγω πολλών απουσιών

synedriash fodsaΤην ερχόμενη βδομάδα θα επαναληφθεί η σύσκεψη των εκπροσώπων των Δήμων του Νομού Ιωαννίνων προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Περισσότερα...

Συνεχίζεται η κόντρα Στ. Καλογιάννη - WWF Ελλάς για τον Αώο

 • PDF

Ο πρώηνΥπουργός ζητά την ανάκληση της επιστολής της Οργάνωσης στο ΥΠΕΚΑ

kalogiannhs-thumb-largeΝέο «επεισόδιο» στην κόντρα του Σταύρου Καλογιάννη με την WWF Ελλάς παίχτηκε με την ανακοίνωση του πρώτου η οποία αποτελεί ουσιαστικά απάντηση στην επιστολή της WWF η οποία με τη σειρά της απάντησε στον πρώην Υπουργό στην δική του παρέμβαση προ ημερών σχετικά με την επιστολή της στο ΥΠΕΚΑ για το θέμα της εκτροπής του Αώου.

Περισσότερα...

Η παραπληροφόρηση έφερε τις αντιδράσεις για τον ΣΜΑ

 • PDF

Σε σκόπιμα λανθασμένη ενημέρωση των κατοίκων από συγκεκριμένους κύκλους αποδίδει την άρνησή τους στην χωροθέτηση

ergostasio anakykloshsΣε μικροπολιτικές σκοπιμότητες και «πλύση εγκεφάλου» των τοπικών κοινωνιών απέδωσε με δηλώσεις του χθες ο αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην προσπάθεια να πειστούν οι κάτοικοι ότι η χωροθέτηση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων δεν είναι οχλούσα για το περιβάλλον.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 25 Ιούλιος 2013 10:23

Περισσότερα...

Ευθύνες στον δήμο από την Επιτροπή Περιβάλλοντος

 • PDF

Για τους χειρισμούς του στα έργα του στίβου θαλασσίου σκι

pista ski limnhΕυθύνες, από άλλους μικρές και από άλλους μεγάλες, στον Δήμο Ιωαννιτών για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση με την κατασκευή του στίβου θαλασσίου σκι για την φιλοξενία των πανευρωπαϊκών αγώνων επέρριψαν τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος που κλήθηκαν χθες να γνωμοδοτήσουν επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που ζήτησε ο δήμος για τη δημιουργία εναλλακτικού στίβου πίσω από το ανάχωμα της Αμφιθέας.

Περισσότερα...

«Επίθεση» στον Στ. Καλογιάννη για την εκτροπή του Αώου

 • PDF

Από την Κίνηση Πολιτών

awos bobousaΚριτική εναντίον όλων ασκεί η Κίνηση Πολιτών για την προστασία του Αώου, μετά την έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης για τα ποτάμια της Ηπείρου, στην οποία προχώρησε το ΥΠΕΚΑ και τα συναρμόδια υπουργεία και συμπεριλαμβάνει την εκτροπή του ποταμού προκείμενου να μεταφερθεί νερό στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων αλλά και να δημιουργηθούν υδοηλεκτρικά.

Περισσότερα...

Σήκωσε... μπλουζάκι ενάντια στην εκτροπή του Αώου

 • PDF

Αντίθετος στο έργο δήλωσε ο Π. Κολόκας

kolkas awosΣε μια κίνηση που μπορεί να ερμηνευτεί και ως ανοιχτή αμφισβήτηση της στάσης που έχει κρατήσει μέχρι σήμερα η περιφέρεια Ηπείρου και προσωπικά τόσο ο Αλέξανδρος Καχριμάνης όσο και η αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη στο θέμα της εκτροπής του Αώου, προχώρησε στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου που δόθηκε για το Zagori Mountain Race ο Παντελής Κολόκας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 19 Ιούλιος 2013 13:01

Περισσότερα...

«Χείμαρρος» κατά Στ. Καλογιάννη για τη στάση του στο έργο της εκτροπής

 • PDF

Η «Κίνηση Πολιτών για την προστασία του Αώου»

awos bobousaΔριμύ «κατηγορώ» κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Υποδομών, Σταύρου Καλογιάννη για το έργο εκτροπής του Αώου, την εμπλοκή και στάση του, απευθύνει με ανακοίνωση της η «Κίνηση Πολιτών για την προστασία του Αώου».

Περισσότερα...

Υπεραμύνεται της εκτροπής Αώου ο Στ. Καλογιάννης

 • PDF

Με σκληρή απάντηση στην WWF Ελλάς

awos bobousaΑπάντηση στον Γενικό Διευθυντή του WWF Ελλάς Δημήτρη Καραβέλα σχετικά με την επιστολή του προς τον ΠΕΚΑ για το Πολυδύναμο έργο αξιοποίηση υδάτινο δυναμικού Πίνδου δίνει ο Σταύρος Καλογιάννης μέσα από επιστολή του. Ο κ. Καραβέλας είχε ζητήσει την ακύρωση των σχεδίων εκτροπής νερών από τον ποταμό Αώο προς το Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων με επιστολή του προς τον νέο υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη καθώς επίσης και την αφαίρεση των αναφορών στο έργο από το Σχέδιο Διαχείρισης Λεκάνης Απορροής του Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου που βρίσκεται σε φάση έγκρισης από το Υπουργείο.

Περισσότερα...

Δανεικές, αλλά και μόνιμες ηλεκτροφόρες περιφράξεις

 • PDF

Προς αποφυγή ζημιών από αρκούδες

perifraxeis pindosΟ Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου & Πίνδου, στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων συνύπαρξης του τοπικού παραγωγικού πληθυσμού με τα είδη άγριας πανίδας (κυρίως αρκούδες), ολοκλήρωσε επιτυχώς τις διαδικασίες δωρεάν παραχώρησης 10 ηλεκτροφόρων περιφράξεων σε κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους της περιοχής του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.

Περισσότερα...

Αυξάνονται οι αντιδράσεις για την εκτροπή του Άωου

 • PDF

Νέες ανακοινώσεις από τη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ και το Σύλλογο Προστασίας Αράχθου

awos bobousaΣυνεχίζονται οι φωνές διαμαρτυρίας από διάφορους φορείς αλλά και κόμματα της περιοχής σχετικά με την φημολογούμενη εκτροπή του Αώου. Μετά την ημερίδα που διοργανώθηκε το Σάββατο στη Βοβούσα όπου στάλθηκε ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα αντίθεσης σε μια τέτοια προοπτική, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ αλλά και ο Σύλλογος προστασίας Αράχθου με ανακοινώσεις τους καταγράφουν την αντίθεσή τους στην εκτροπή του Αώου.

Περισσότερα...

Ένα ακόμα μήνυμα κατά της εκτροπής του Αώου

 • PDF

Από την ημερίδα στη Βοβούσα

awos bobousaΈνα ακόμη μήνυμα ότι θα σταθούν απέναντι σε κάθε εγχείρημα μεταφοράς νερού από τον Αώο και καθώς και σε οποιαδήποτε επέμβαση που θα αλλοιώνει τον χαρακτήρα του περιβάλλοντος και θα απειλεί την ευαίσθητη ισορροπία του οικοσυστήματος της περιοχής έστειλαν φορείς και κάτοικοι των Δήμων Ζαγορίου και Κόνιτσας αυτή τη φορά από τη Βοβούσα.

Περισσότερα...