Mon12102018

Last update10:57:17 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αρωγός και το Πανεπιστήμιο στην ανάπτυξη σύγχρονης διαχείρισης απορριμμάτων

 • PDF

anakiklosi 1Αρωγός του Δήμου Ιωαννιτών θα σταθεί το Πανεπιστήμιο, προκειμένου να στηρίξει και να υποβοηθήσει τα προγράμματα κομποστοποίησης που θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα.

Περισσότερα...

Με άδειες από την Περιφέρεια οι εργασίες για την πίστα στην Αμφιθέα

 • PDF

Πολιτικά, είπε ο Φ. Φίλιος, τα έγγραφα της Αποκεντρωμένης...

pista ski limnhΣτην αντεπίθεση, με αφορμή σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, πέρασε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος για το ζήτημα της πίστας θαλασσίου σκι στον καλαμιώνα Αμφιθέας, υποστηρίζοντας ότι τα έγγραφα Διεύθυνσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι πολιτικά και όχι υπηρεσιακά. Έκανε γνωστό ότι οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά και ότι έχουν εκδοθεί οι αναγκαίες άδειες από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Περισσότερα...

Αποσυμφόρηση από λύματα με επιπλέον δρομολόγια

 • PDF

Προσωρινή λύση για ΧΥΤΑ Καρβουναρίου και Ελληνικού

XYTALEITOYRGIA3Με πύκνωση των δρομολογίων των βυτιοφόρων για να μεταφερθούν περισσότερα λύματα σε βιολογικούς καθαρισμούς θα αντιμετωπιστεί, προσωρινά, το πρόβλημα με τα υδραυλικά συστήματα και την ανεπάρκεια των βιολογικών στους ΧΥΤΑ Καρβουναρίου και Ελληνικού.

Περισσότερα...

Παράνομες οι εργασίες στον καλαμιώνα Αμφιθέας

 • PDF

Σύμφωνα με απόφαση της Αποκεντρωμένης

koph kalamiwn amfi8eaΣτοπ στις χωματουργικές εργασίες που είχε ξεκινήσει ο δήμος στον καλαμιώνα της Αμφιθέας έβαλε με απόφασή της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής, η οποία με έγγραφο της επιβεβαιώνει το βάσιμο της καταγγελίας του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας και καταρρίπτει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους ισχυρισμούς Δήμου Ιωαννιτών και Περιφέρειας Ηπείρου περί μη απαίτησης αδειοδότησης.

Περισσότερα...

«Συμφέρει» το εργοστάσιο απορριμμάτων

 • PDF

Εγκρίθηκε, απούσης της μειοψηφίας, η Σύμβαση της Περιφέρειας με τους ΦΟΔΣΑ

ergostasio anakykloshsΣτην έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και των Αναγκαστικών Συνδέσμων των τεσσάρων Διαχειριστικών Ενοτήτων της Περιφέρειας για την κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) προχώρησε χθες το πρωί η Επιτροπή Περιβάλλοντος από την οποία όμως απείχε σύσσωμη η αντιπολίτευση που ζήτησε το θέμα να έρθει προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Περισσότερα...

Στα λόγια μένει η προστασία του Αμβρακικού

 • PDF

Εκτός λειτουργίας εδώ και τρία χρόνια οι τηλεμετρικοί σταθμοί

STATHMOS AMBRAKIKOYΣε αχρηστία φαίνεται ότι βρίσκονται για περισσότερα από τρία χρόνια οι αυτόματοι τηλεμετρικοί σταθμοί στο Αμβρακικό, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι «Ενεργοί Πολίτες Αμβρακικού».

Περισσότερα...

Πυρκαγιές και άναρχη δόμηση μείωσαν τα δάση μας

 • PDF

3,82% λιγότερες δασικές εκτάσεις μέσα σε 20 χρόνια για την Ήπειρο

dasosΤην πρώτη θέση ανάμεσα στις 13 Περιφέρειες της χώρας καταλαμβάνει η Ήπειρος, σύμφωνα με την μελέτη της WWF Ελλάδας με τίτλο «Η Ελλάδα τότε και τώρα: Διαχρονική χαρτογράφηση των καλύψεων γης 1987-2007», σε ότι έχει να κάνει με τις δασικές εκτάσεις που μετατράπηκαν σε άλλες μορφές κάλυψης γης. Η Ήπειρος με ποσοστό 3,82% παίρνει το «χρυσό» τη στιγμή που ο μέσος όρος για τη χώρα μας είναι μόλις 2,13%.

Περισσότερα...

Σύσκεψη για τα απορρίμματα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

 • PDF

skoupidiaΜε αντικείμενο τα προβλήματα λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του Νομού Ιωαννίνων και την εξεύρεση λύσης, πραγματοποιήθηκε σήμερα, ευρεία σύσκεψη στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.

Περισσότερα...

Στον αρμόδιο εισαγγελέα η πίστα θαλασσίου σκι στην Αμφιθέα

 • PDF

Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ορνιθολογική Εταιρεία

limnhgemathΚαταγγελία κατέθεσαν στον Εισαγγελέα Περιβάλλοντος, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία μετά από επανειλημμένες εκκλήσεις για την παύση των παράνομων χωματουργικών εργασιών, εκσκαφής και κοπής καλαμιώνα για την κατασκευή πίστας θαλασσίου σκι στον υγρότοπο Αμφιθέας που εκτελεί ο Δήμος Ιωαννιτών.

Περισσότερα...

Χωρίς πρόβλημα λειτουργεί ο ΧΥΤΑ Ελληνικού

 • PDF

Διαβεβαίωσε η αντιπεριφερειάρχης Τ. Καλογιάννη

XYTALEITOYRGIA3Την διαβεβαίωση ότι σήμερα δεν υφίσταται κάποιο πρόβλημα με τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Ελληνικού έδωσε χθες στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης η πρόεδρος της και αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη.

Περισσότερα...

Το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν συζήτησε το Π.Δ. της Λίμνης

 • PDF

Αναβολή μετά από πιέσεις της αντιπολίτευσης

karabaki limnhΤην αναβολή της συζήτησης του θέματος που αφορά στο σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος της Λίμνης Παμβώτιδας όπως αυτό ολοκληρώθηκε από την επιτροπή που δημιουργήθηκε από την Περιφέρεια, τον Δήμο Ιωαννιτών, τον Φορέα Διαχείρισης Παμβώτιδας και το ΤΕΕ/ΤΗ έθεσε σύσσωμη η αντιπολίτευση, διαμαρτυρόμενη εντόνως για το γεγονός πως το εν λόγω σχέδιο στάλθηκε στις παρατάξεις χθες το πρωί, λίγες δηλαδή ώρες πριν κληθούν να εκφράσουν απόψεις επ' αυτού.

Περισσότερα...