Fri03222019

Last update10:29:23 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πιο κοντά η Ήπειρος στο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων

 • PDF

Ένταξη για ΣΔΙΤ, Απρίλιο ο διεθνής διαγωνισμός

ergostasio anakykloshsΗ Ήπειρος συγκαταλέγεται από χθες στις Περιφέρειες που έκαναν το μεγάλο βήμα στη διαχείριση των απορριμμάτων, με την ένταξη του έργου κατασκευής της μονάδας ΑΣΑ στις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Η Διυπουργική Επιτροπή για τις ΣΔΙΤ ενέκρινε το έργο και ο σχετικός διεθνής διαγωνισμός θα προκηρυχθεί εντός του Απριλίου.

Περισσότερα...

«Να τηρηθεί η νομιμότητα»

 • PDF

ΤΕΕ/ΤΗ κατά δήμου Ιωαννιτών για τις εργασίες στο ανάχωμα Αμφιθέας

pista ski limnhΑνακοίνωση – παρέμβαση έστω και κάπως καθυστερημένα κάνει το ΤΕΕ/ΤΗ σε ότι αφορά τις εργασίες για την κατασκευή της πίστας θαλασσίου σκι στην Παμβώτιδα από τον δήμο Ιωαννιτών.

Περισσότερα...

Στις 5 Απριλίου το πρώτο δρομολόγιο ανακύκλωσης

 • PDF

mple kadoi anakykloshsΟλοκληρώθηκε ο σχεδιασμός του Δήμου Ιωαννιτών και της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης για την ανάπτυξη της πρώτης φάσης του συστήματος ανακύκλωσης στην πόλη, το οποίο περνάει πλέον στο στάδιο της εφαρμογής.

Περισσότερα...

«Πράσινο φως» για την ΜΠΕ του εργοστασίου απορριμμάτων

 • PDF

Από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου

ergostasio anakykloshsΤην θετική της γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων στην περιοχή «λατομείο Εγνατίας» κοντά στο Ελευθεροχώρι του δήμου Δωδώνης έδωσε χθες κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου.

Περισσότερα...

Στο «κόκκινο» η αιθαλομίχλη και στα Γιάννινα

 • PDF

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του προγράμματος ΘΑΛΗΣ

tzakiΤα σωματίδια που παράγονται από την καύση του ξύλου στα τζάκια και τις ξυλόσομπες είναι το ίδιο επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία με τα σωματίδια από την κυκλοφορία των οχημάτων και τις άλλες πηγές καύσης. Οι επί ένα μήνα μετρήσεις των επιστημόνων δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος ατμοσφαιρικής ρύπανσης που δημιουργείται στις ελληνικές πόλεις, μεταξύ των οποίων και τα Γιάννινα, όταν συνδυάζεται η καύση ξύλων με τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες -χαμηλές θερμοκρασίες και άπνοια.

Περισσότερα...

Αρωγός και το Πανεπιστήμιο στην ανάπτυξη σύγχρονης διαχείρισης απορριμμάτων

 • PDF

anakiklosi 1Αρωγός του Δήμου Ιωαννιτών θα σταθεί το Πανεπιστήμιο, προκειμένου να στηρίξει και να υποβοηθήσει τα προγράμματα κομποστοποίησης που θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα.

Περισσότερα...

Με άδειες από την Περιφέρεια οι εργασίες για την πίστα στην Αμφιθέα

 • PDF

Πολιτικά, είπε ο Φ. Φίλιος, τα έγγραφα της Αποκεντρωμένης...

pista ski limnhΣτην αντεπίθεση, με αφορμή σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, πέρασε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος για το ζήτημα της πίστας θαλασσίου σκι στον καλαμιώνα Αμφιθέας, υποστηρίζοντας ότι τα έγγραφα Διεύθυνσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι πολιτικά και όχι υπηρεσιακά. Έκανε γνωστό ότι οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά και ότι έχουν εκδοθεί οι αναγκαίες άδειες από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Περισσότερα...

Αποσυμφόρηση από λύματα με επιπλέον δρομολόγια

 • PDF

Προσωρινή λύση για ΧΥΤΑ Καρβουναρίου και Ελληνικού

XYTALEITOYRGIA3Με πύκνωση των δρομολογίων των βυτιοφόρων για να μεταφερθούν περισσότερα λύματα σε βιολογικούς καθαρισμούς θα αντιμετωπιστεί, προσωρινά, το πρόβλημα με τα υδραυλικά συστήματα και την ανεπάρκεια των βιολογικών στους ΧΥΤΑ Καρβουναρίου και Ελληνικού.

Περισσότερα...

Παράνομες οι εργασίες στον καλαμιώνα Αμφιθέας

 • PDF

Σύμφωνα με απόφαση της Αποκεντρωμένης

koph kalamiwn amfi8eaΣτοπ στις χωματουργικές εργασίες που είχε ξεκινήσει ο δήμος στον καλαμιώνα της Αμφιθέας έβαλε με απόφασή της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής, η οποία με έγγραφο της επιβεβαιώνει το βάσιμο της καταγγελίας του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας και καταρρίπτει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους ισχυρισμούς Δήμου Ιωαννιτών και Περιφέρειας Ηπείρου περί μη απαίτησης αδειοδότησης.

Περισσότερα...

«Συμφέρει» το εργοστάσιο απορριμμάτων

 • PDF

Εγκρίθηκε, απούσης της μειοψηφίας, η Σύμβαση της Περιφέρειας με τους ΦΟΔΣΑ

ergostasio anakykloshsΣτην έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και των Αναγκαστικών Συνδέσμων των τεσσάρων Διαχειριστικών Ενοτήτων της Περιφέρειας για την κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) προχώρησε χθες το πρωί η Επιτροπή Περιβάλλοντος από την οποία όμως απείχε σύσσωμη η αντιπολίτευση που ζήτησε το θέμα να έρθει προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Περισσότερα...

Στα λόγια μένει η προστασία του Αμβρακικού

 • PDF

Εκτός λειτουργίας εδώ και τρία χρόνια οι τηλεμετρικοί σταθμοί

STATHMOS AMBRAKIKOYΣε αχρηστία φαίνεται ότι βρίσκονται για περισσότερα από τρία χρόνια οι αυτόματοι τηλεμετρικοί σταθμοί στο Αμβρακικό, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι «Ενεργοί Πολίτες Αμβρακικού».

Περισσότερα...