Tue01232018

Last update08:10:10 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στο ΕΣΠΑ το εργοστάσιο απορριμμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου

 • PDF

Την άλλη εβδομάδα αναδεικνύεται ο προσωρινός ανάδοχος

ergostasio anakykloshsΈνα ακόμη μεγάλο βήμα - και το πιο ουσιαστικό - για την κατασκευή της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων (Α.Σ.Α.) της Περιφέρειας Ηπείρου, έγινε με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, για την ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον- Αειφόρος Ανάπτυξη».

Περισσότερα...

Εκτεταμένη η μόλυνση στη λίμνη

 • PDF

Τι δείχνουν οι μετρήσεις

lymata limnhΚοινοποιήθηκαν σήμερα στην Περιφέρεια από το Γενικό Χημείο του Κράτους και το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι αναλύσεις των δειγμάτων που πάρθηκαν από τη λίμνη Ιωαννίνων προκειμένου να αποσαφηνιστεί η αιτία που προκάλεσε τον ομαδικό θάνατο ψαριών.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 06 Αύγουστος 2014 13:23

Περισσότερα...

Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα αποκατάστασης στη χωματερή Δουρούτης

 • PDF

XADA3Βήμα που οδηγεί την περιοχή κοντά στις σύγχρονες της Ευρώπης αποτελεί η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Δουρούτης, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Περισσότερα...

Υψηλά ποσοστά μόλυνσης στη λαγκάτσα Ανατολής

 • PDF

lagkatsaEν αναμονή των αποτελεσμάτων από τις αναλύσεις που πραγματοποιεί το Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τα οποία πιθανά θα γίνουν γνωστά την Τετάρτη βρίσκονται όλοι οι αρμόδιοι φορείς. Τα δείγματα νερού, έχουν ληφθεί από διάφορα σημεία της λίμνης με αφορμή τον μαζικό θάνατο των ψαριών, με τον Περιφερειάρχη πάντως να βάζει στο παιχνίδι των ευθυνών και τη ΔΕΥΑΙ, σε ότι αφορά τη διοχέτευση λυμάτων στη λίμνη.

Περισσότερα...

Άγνωστη η ποιότητα του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος στα Γιάννινα

 • PDF

Προτάσεις για εγκατάσταση σταθμών μετρήσεων από το τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών

parko limnhΣτη δημιουργία μιας ιστοσελίδας αλλά και διαφημιστικών φυλλαδίων έχει προχωρήσει το τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με σκοπό να ενημερώσει για τη σημασία της ποιότητας του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος. Όπως τονίζεται ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη και κόσμο υπάρχουν συχνά εκτεταμένα δίκτυα αεροβιολογικών καταγραφών, στη χώρα μας και κατ' επέκταση στην πόλη μας, οι καταγραφές αλλεργιογόνων φυσικών παραγόντων στην ατμόσφαιρα συνήθως γίνονται από μεμονωμένες ομάδες, αποσπασματικά και χωρίς χρονική συνέχεια.

Περισσότερα...

Νεκρά ψάρια στον ποταμό Καλαμά

 • PDF

nekra psaria kalamasΝεκρά ψάρια εντοπίστηκαν τη Δευτέρα στον ποταμό Καλαμά,από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι κατήγγειλαν το γεγονός στις αρμόδιες αρχές της Περιφέρειας Ηπείρου και εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους, ζητώντας να γίνουν οι απαραίτητες αναλύσεις ,έτσι ώστε να εντοπιστεί η πιθανή εστία μόλυνσης του ποταμού και να λυθεί άμεσα το θέμα.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 24 Ιούνιος 2014 10:41

Περισσότερα...

5 εκατ. ευρώ από τον ΕΛ.Γ.Α. για την προστασία των καλλιεργειών από δυσμενή καιρικά φαινόμενα

 • PDF

agrotesΤο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο ΕΛΓΑ αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στα προγράμματα πρόληψης και προστασίας της αγροτικής παραγωγής από φυσικούς κινδύνους.

Περισσότερα...

Δημοπρατείται και το δεύτερο υποέργο για τον ΧΑΔΑ Δουρούτης

 • PDF

xomaterh doyroythΔημοσιεύθηκε από την ΔΕΥΑΙ η διακήρυξη δημοπράτησης για το δεύτερο υποέργο του ΧΑΔΑ Δουρούτης.

Περισσότερα...

Κανένα θέμα με τον διαγωνισμό για το εργοστάσιο απορριμμάτων

 • PDF

Διαβεβαιώνει η Τ. Καλογιάννη

ergostasio anakykloshsΤην βεβαιότητά της πως ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του μειοδότη σε ότι αφορά το έργο «Εγκατάστασης Αστικών Στερεών Αποβλήτων» της Περιφέρειας Ηπείρου θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού εκφράζει με δηλώσεις της στους «Ν.Α» η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ιωαννίνων, Τατιάνα Καλογιάννη.

Περισσότερα...

Τ. Καλογιάννη: «Ανεπίτρεπτες οι συμβουλές εκ μέρους του κ. Τσίκαρη»

 • PDF

Απάντηση της αντιεριφερειάχη για την μονάδα επεξεργασίας λυματολάσπης

perifereiahpeirounea2Προσωπική απάντηση στις δηλώσεις του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων με τον συνδυασμό «Ήπειρος Ανατροπής» έδωσε χθες η σημερινή και εκ νέου υποψήφια αντιπεριφερειάρχης, Τατιάνα Καλογιάνη, σχετικά με την έγκριση της ΜΠΕ για τη μονάδα επεξεργασίας λυματολάσπης.

Περισσότερα...

Στην τελική ευθεία η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Δουρούτης

 • PDF

Υπογράφηκε η συμπληρωματική σύμβαση

xomaterh doyroythΤην τροποποιημένη προγραμματική σύμβαση για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Δουρούτης, ενός έργου μείζονος σημασία για το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων, υπέγραψαν ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος και ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Θωμάς Μπέγκας.

Περισσότερα...